$
כלכלה ומדיניות

מחירי החיטה האירופית קפצו ב-50% בחודש החולף

גל חום הביא לבצורת הקשה ביותר במאה האחרונה ברוסיה ובאוקראינה ובאירופה מזהירים מהתייקרות מוצרי הקמח וקוראים לרוסיה לאסור על ייצוא תבואה

סוכנויות הידיעות 22:1003.08.10

הסוחרים בגלנקור, החברה הגדולה בעולם למסחר בסחורות, קוראים למוסקווה לכפות חרם ייצוא על תבואה בכדי לאפשר לחברות לנהל משא ומתן על החוזים שלהם במה שמהווה איתות נוסף למשבר היבול הרוסי.

 

הקריאה משקפת את חששות בתי המסחר הבינלאומיים ממימוש החוזים בצל עליית המחירים וההיצע

הנמוך לאחר הבצורת ברוסיה.

 

אם מוסקווה תכפה איסור על ייצוא תבואה כפי שעשתה במשבר המזון של 2007 עד 2008, בתי המסחר כמו גלנקור יוכלו להכריז על פורס מז'ור ולפיכך לבטל את העסקאות במסגרת התנאים המשפטיים של החוזה.

 

תחינת העובדים בחטיבה הרוסית של גלנקור עקבה אחרי ההודעה הרוסית שנועדה להרגיע את השווקים, לפיה ייצוא התבואות יהיה יציב.

 

משרד החקלאות הרוסי אמר, כי הייבול יירד השנה ל-70 עד 75 מיליון טון לעומת הערכות קודמות של 85 מיליון טון. אלא שהמשרד התעקש על כך שייצוא הדגנים יישאר יציב מאחר שיש מלאי גבוה.

 

אלכנסדר בלאייב, סגן שר החקלאות, אמר כי ארצו מחזיקה מלאי מספיק כדי לתמוך בייצוא ולכסות על צרכי המדינה. "למדינה יש מספיק משאבים כדי להבטיח שהכל יישאר אמין וחיובי".

 

אלא שיורי אוגנב, העומד בראשות החטיבה הרוסית של גלנקור, אמר כי הציפיות של מוסקווה לייבול של עד 75 מיליון טון גבוהות מדי. הוא הציע תחזית צנועה יותר של 65 מיליון טון.

 

"מנקודת ראותנו לממשלה יש את כל הסיבות לעצור את הייצוא מרוסיה ולהתחיל מחדש ב-1 לספטמבר", הוא אמר לרויטרס במוסקווה.

 

מחירי החיטה נסוגו היום משיא של שנתיים אך המסחר היה תנודתי. החיטה ירדה ב-1.7% בפריז ל-204.2 יורו לאחר שנגעה בשיא תוך יומי של 211 יורו. מחירי החיטה האירופיים עלו מעל 50% מאז סוף יוני לאחר גל החום והבצורת החריפה ביותר ברוסיה ובאוקראינה במאה השנים האחרונות.

 

ההשפעה המלאה של הנזק ליבול התבואות תתחוור בסוף החודש כאשר החקלאים ישלימו את הקציר הסיבירי המהווה חמישית מהפקת התבואה ברוסיה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x