$
כלכלה ומדיניות

7 בנקים אירופים קרסו תחת מבחני הלחץ

סך הפסדי הבנקים הסתכמו ב-566 מיליארד יורו. כל הבנקים הצרפתים עברו בהצלחה, הגרמנים שרדו למעט Hypo. אלייד אייריש ובנק אוף אירלנד שרדו אף הם

סוכנויות הידיעות 19:1823.07.10

הרגולטורים באירופה פירסמו את תוצאות מבחני הלחץ לבנקים ולהלן התוצאות: כל הבנקים הצרפתים עברו את המבחן בהצלחה, כל הבנקים בגרמניה עברו למעט Hypo הממשלתי וגם אלייד אייריש בנק ובנק אוף אירלנד הבעייתיים קיבלו V.

 

כל הבנקים הגדולים בפורטוגל, איטליה, פינלנד ושבדיה סיימו

את המבחן בהצלחה. הקריסות התרכזו במספר בנקי חסכון בספרד. ליתר דיוק, חמישה בנקים ספרדיים הידועים כ"קאחה" נכשלו במבחן וייאלצו לגייס הון עד סוף השנה ואילו הבנקים המובילים במדינה עברו את המבחן בהצלחה.

 

הבנק הצרכזי הספרדי מסר, כי ארבעה מהבנקים יצטרכו לגייס 1.84 מיליארד יורו והחמישי עבר בתחילת השנה לבנק המרכזי ונמכר לבנק חזק יותר בשם BBK. 27 בנקים ספרדיים נבחנו בסך הכל, הרבה יותר מבכל מדינה אחרת בעידוד הרשויות במדינה, שביקשו להגדיל את האמון במערכת הפיננסית.

 

בסך הכל שבעה בנקים מתוך 91 שנבחנו קרסו תחת המבחן וההפסד הכולל הסתכם ב-566 מיליארד יורו. ועדת הפיקוח על הבנקאות האירופית גילתה שאותם שבעה בנקים התדרדרו תחת המבחן ליחס הון לנכסים (מסוג Tier 1) של 6% לעומת דרישה מקובלת ליחס מינימלי של 10%.

 

לצד Hypo Real Estate bank המולאם בגרמניה, גם ATEBANK היווני קרס. הרגולטור הוסיף, כי הבנקים שקרסו תחת המודל מצויים בקשר עם הרשויות לגבי הצורך לגייס הון.   

 

הרגולטורים ניסו להדגיש את נוקשות מבחני הלחץ שערכו לבנקים ביבשת ושנועדו להגדיל את האמון בהם בצל חששות מחשיפה לחדלות פרעון ממשלתית. הרגולטורים אמרו כי הנחות הצמיחה שלהם היו שמרניות מאלה שנלקחו בחשבון במבחנים מקבילים בארה"ב בתחילת 2009 ושהסיקו, כי 10 מתוך 19 בנקים גדולים בארה"ב צריכים לגייס הון של 75 מיליארד דולר.

 

המבחן האירופי, כך נטען, לקח בחשבון תסריט שקורה פעם ב-20 שנה בעוד שהאמריקאים לקחו בחשבון תסריט של פעם ב-7 שנים. הרגולטור בחן 91 בנקים שייצגו כ-65% מהענף בגוש היורו. התסריט שנבחן היה חידוש של המיתון וירידה של 20% בשווקי המניות, לפי דיווח של רויטרס, בהתבסס על ועדת הפיקוח על הבנקאות האירופאית, שבסיסה בלונדון ופיקחה על המבחנים.

 

היורו עבר לירידה של 0.3% מול הדולר לאחר שדווח עוד, כי המבחנים לקחו בחשבון רק הפסדים על אג"ח סחירות ולא על אג"ח שנרכשו בהנפקות פרטיות והמחזיק "תקוע" איתן עד לפרעון.

 

המבחנים הניחו "תספורת" של 23% על אג"ח יווניות בסוף השנה הבאה ושל 14% על הפוטוגליות, 12.3% על ספרדיות ו-4.7% על גרמניות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x