החיסכון מתחיל מבפנים: 15 דרכים לחסוך כסף
לפעמים שינוי קל יכול להוביל לחיסכון משמעותי - סרט בכבלים במקום מנוי לספריית DVD, טייק אווי במקום יציאה למסעדה ומעבר להוראות קבע יוכלו לסייע לאוברדראפט
חיסכון בכסף יכול לבוא לידי ביטוי בפעולות יומיומיות ופשוטות ביותר, שינויים קלים בהרגלים שלנו יכולים להוביל תוצאות משמעותיות ביותר במצב האוברדראפט. להלן 15 דרכים "עצלניות" לחסוך כסף:
1. מעבר להוראות קבע – תארגנו הוראות קבע לפחות לתשלומים החודשיים הקבועים, על מנת להימנע מפספוס של תשלום שגורר תשלום ריבית על האיחור.
2. לאכול את האוכל שנמצא במקרר – האמריקאים זורקים בממוצע קרוב ל-15% מהמזון שהם קונים בסופר בכל שנה. נתון זה יכול להסתכם בסכומי כסף משמעותיים שנזרקים לפח יחד עם האוכל.
3. לאחד שירותים – אם אתם משלמים לספקים שונים לשירותים דומים, רוב הסיכויים שאתם משלמים יותר מדי. חברות הכבלים וספקיות האינטרנט השונות מציעות חבילות המשלבות בין אינטרנט, טלפון וכבלים.
4. לסמן תאריכים בלוח השנה – בכל פעם שאתם משאילים ספרים או סרטים, סמנו את התאריך בלוח השנה ותחסכו כסף על קנסות כתוצאה מאיחורים.
5. להעביר את קרן הפנסיה – במקום למשוך את כסף הפנסיה בעת מעבר ממקום עבודה, העבירו אותו לקרן החדשה שתיפתח עבורכם. בדרך זו תוכלו לשמור על הכסף שחסכתם ולהרוויח ריבית, ובמקביל להימנע מתשלום מסים.
6. להשתמש בהטבות מועדון – יש לכם כרטיס מועדון? כדאי שתבדקו באילו מקומות אתם רשומים כחברים ותבררו אילו הטבות נלוות לחברות כמו הנחות או מתנות.
7. לשכור במקום לקנות – אתם אולי נרגשים לקראת השיפוצים שאתם מתכננים לערוך בבית, אבל אל תתנו להתלהבות להאפיל על שיקול הדעת שלכם. תדחו את קניית המקדחה ותחשבו לפני שאתם מוציאים סכומים גבוהים על מוצרים שאתם מתכוונים להשתמש בהם רק פעם אחת, כמו סרטים או ספרים. במקרה של מוצרים חד פעמיים עדיף לשכור או ללוות.
8. לקנות במקום לשכור – השכרה היא הפיתרון המועדף במקרים רבים, אבל עדיף לא לשלם מחירי השכרה מופקעים תמורת מוצרים שנמצאים בשימוש קבוע או ארוך טווח, כמו מחשבים או ריהוט.
9. לבקש הנחות – לפעמים צריך רק לבקש. כך למשל אפשר אפשר לבקש הנחה על שירותים כמו אינטרנט אלחוטי במקום להחליף ספק. כדאי גם לנסות להתמקח עם אנשי מכירות בכל קנייה גדולה כמו מכונית, מוצרים חשמליים או רהיטים.
10. "לא נעים" מת מזמן – אם המתנות שאתם מעניקים עולות לכם יותר ממה שאתם יכולים להרשות לעצמכם (או רוצים להוציא), רוב הסיכויים שהקרובים והחברים שלכם מסכימים אתכם. אל תתביישו ותעלו את הנושא. תציעו אלטרנטיבה הגיונית יותר, למשל קביעת סכום מסוים לכל מתנה.
11. חפשו את הכספומט של הבנק שלכם – כשאתם צריכים להוציא כסף, עדיף לנסוע עוד דקה או ללכת קילומטר נוסף כדי להגיע לכספומט של הבנק שלכם, ולהימנע מעמלות מיותרות.
12. לנצל את המנוי לכבלים עד הסוף – אם אתם כבר משלמים עבור מנוי לכבלים, עדיף שתנצלו אותו עד סופו ותחסכו כסף תוך כדי. תבטלו את המנוי לספריית הוידיאו ותנצלו את מבחר הסרטים בערוצים המתאימים, או בדקו אילו סרטים מוצעים חינם ב-VOD.
13. לוותר על הרגלים יקרים – עישון, אכילת יתר וצריכת משקאות אלכוהוליים הם מנהגים שמצריכים השקעה כספית. ויתור על הרגלים מפוקפקים יוביל לחיסכון כפול - בכסף ובבריאות.
14. לוותר על אימוץ כלב – אימוץ כלב בארה"ב עולה בממוצע 1,500 דולר בשנה, או 15 אלף דולר למשך עשר שנים. אם מסתכלים על הטווח הארוך, הכסף הזה יכול להוות את התשלום הראשון למכונית או כמה תשלומי משכנתא. תדלגו על חנות חיות המחמד ותשמרו את הכסף בארנק.
15. לאכול בבית – אם המחשבה על כך שאתם צריכים לבשל בעצמכם מרתיעה אתכם רק בגלל הניקיון שבסוף, אז לפחות תזמינו טייק אווי, לפחות ככה תחסכו את הטיפ, השתייה וכל הנראה גם את העלות של מנות ראשונות או קינוח.