סין: מאות עובדים מפגינים בדרישה להעלאת שכר
שביתת העובדים במפעל לחלקי חילוף של הונדה החלה שלשום. לדברי יצרנית הרכב, העובדים הסכימו להעלאת שכר של 53 דולר לחודש
עובדים הדורשים שכר גבוה יותר התאספו מחוץ למפעל הונדה בדרום סין היום (ו'), כחלק מסדרת שיבושי עבודה במפעלים במדינה, המדגישה את העצבנות הגוברת בקרב מהגרי עבודה. כמה מאות עובדים התאספו בפני שערי ספקית חלקי החילוף הונדה לוק (גואנדונג) בעיר זונגשן, שם העובדים פצחו בשביתה ביום ד'. נציגה רשמית של איגוד העובדים בזונגשן, שבפיקוח המפלגה הקומוניסטית, אמרה כי נשלחו נציגים לאירוע כדי "לטפל בו". היא סירבה לפרט או להזדהות.
התאספות העובדים כיום היא לאחר שהונדה חזרה לייצר בשני מפעלי חלפים אחרים אחרי שביתה בת שלושה ימים אצל ספקית החלפים פורשן פנגפו אוטופארטס.
לדברי הונדה, עובדי המפעל הסכימו להעלאת שכר של 366 יואן (53.60 דולר) לחודש לכל עובד במשרה מלאה. בעקבות זאת, שכרו של עובד חדש עומד כעת על 1,910 יואן (280 דולר) לחודש. חלק מהעובדים המשיכו לשבות, והאיגוד מסר כי כ-30 איש רבו עם נציגיו ביום ב'.
המנהיגות הקומוניסטית בסין התרחקה משורשיה בתנועות העבודה במאה השנה האחרונות ותקריות מסוג זה הן התפתחות מדאיגה ליצרניות הזרות. הסינים הצעירים המחפשים עבודה במפעלים בימים אלה גדלו בתקופה של שפע יחסי, ויש להם ציפיות גבוהות יותר ופחות סובלנות לסביבת עבודה ממושטרת.
עובדים ומתאבדים
גל התאבדויות עובדים במתחם המפעלים של פוקסקון, יצרנית אייפון, בעיר שנזן משך תשומת לב למתחים הבלתי נסבלים שעימם מתמודדים עובדים צעירים רבים במפעלים, המתנהלים תחת משמעת צבאית.
דובר צ'יינה לייבור, בוליטין ג'פרי קרותול, אמר כי העובדים היו מוכנים להמתין ולקבל את המשכורות שלהם במיתון האחרון. מאז שהכלכלה החלה להתאושש בשנה שעברה, הם החלו לעבוד יותר שעות, אך הכנסתם לא השתפרה בהתאם, אמר קרותול. "הם ראו ששביתות הצליחו במקומות אחרים, והחליטו לנסות את מזלם", הוא אמר.
קרותול אמר שהשביתות גם חושפות את הבוז לנציגי האיגוד הרשמיים, הממונים על ידי ההנהלה והמפלגה הקומוניסטית, במקום להיבחר על ידי העובדים עצמם.