$
כלכלה ומדיניות

ראש ממשלת יוון: "אנו מקווים שלא נצטרך להיעזר בתוכנית הסיוע של גוש היורו"

לדברי ג'ורג' פאפנדראו, "עוד לא יצאנו מכלל סכנה, אך הראינו שיש לנו רצון עז לנקוט אמצעים קשים וחסרי תקדים ולהגיב במהירות לנסיבות קשות"

סוכנויות הידיעות 16:5127.03.10

הסכם הסיוע ליוון סיפק למדינה הכורעת תחת נטל חובות הקלה מבורכת ביום שישי: עלות ההלוואות שלה בשווקים הבינלאומיים התחילה לרדת, ואיגודי העובדים המקומיים הבטיחו לדחות שביתות מתוכננות.

 

ראש הממשלה ג'ורג' פאפנדראו אמר כי בעוד יוון עדיין עומדת בפני כמה בעיות,

התוכנית החדשה שגובשה במאמץ רב תספק לה מרווח נשימה ליישום תוכנית הקיצוצים שממשלתו יזמה. התוכנית נועדה להפחית את הגירעון התקציבי העצום ולחלץ את יוון מהמשבר הכלכלי שאיים לערער את היציבות הכלכלית באירופה.

 

הגירעון של יוון ל-2009, שעומד על 12.7% מהתמ"ג - גבוה פי ארבעה מהמגבלה של האיחוד האירופי - מלמד על חוסר יכולתו של גוש היורו להגביל את החוב של המדינות החברות בו. חששות בנוגע לחדלות פירעון יוונית הדגישו גם את היעדרה של רשת ביטחון אירופית למדינות שאינן מסוגלות לשלם את החובות שלהן.

 

"אירופה ויוון יוצאות מהמשבר הזה מחוזקות", אמר פאפנדראו. "עוד לא יצאנו מכלל סכנה. אנחנו בדרך ליישום תוכנית הקיצוצים שלנו, ונחושים להצליח בכך. אך הראינו שיש לנו רצון עז לנקוט אמצעים קשים וחסרי תקדים ולהגיב במהירות לנסיבות קשות".

 

לפי התוכנית, מדינות גוש היורו יעניקו הלוואות ליוון, וכך גם קרן המטבע הבינלאומית; התוכנית נועדה לשימוש רק כמוצא אחרון - במידה שיוון לא תוכל להמשיך ללוות או לשלם את חובותיה. 

 

"אנחנו מקווים ומאמינים שלעולם לא נצטרך להשתמש במכניזם הזה, אך העובדה שהוא קיים הוא סימן חשוב לכך שאירופה תומכת בנו", סיכם פאפנדראו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x