השוחד בקרן מרקסטון: מיהו אליוט ברוידי, המככב בפרשה
מלבד היותו יו"ר במרקסטון מכהן ברוידי גם במועצת המנהלים של מרכז ויזנטל, וזכה לשבחים על פעילותו למען ישראל
אליוט ברוידי, מייסד קרן מרקסטון, מככב בשערוריית השחיתות שנחשפה ביום חמישי האחרון בניו יורק. אם יודה באשמה, הרי שצפוי ברוידי לעונש של 4 שנות מאסר בפועל בעוון העבירות שביצע, למרות שהוא משתף פעולה עם החקירה, כך על פי התובע הכללי של מדינת ניו יורק אנדרו קואומו.
על
את קואומו זה כנראה לא משכנע, ובכוונתו להמשיך בחקירת הפרשה ולהביא את ברוידי להעמדה לדין. "הוא שילם כמעט מיליון דולר שוחד על מנת לקבל לניהולו השקעות בהיקף של עד 1.25 מיליארד דולר", אומר קואומו.
לדבריו, ברוידי הודה כי שילם 300 אלף דולר לגורם המכונה "צ'וץ'" ועוד סכומים של 90 אלף דולר לפקידים בכירים בממשל מדינת ניו יורק.
לברוידי קורות חיים עשירים ומגוונים. מלבד היותו יו"ר במרקסטון הוא מכהן גם במועצת המנהלים של מרכז ויזנטל - ארגון יהודי למען זכויות האדם, ורק במרץ אחרון שיבחו אותו על פועלו ותרומתו למדינה. בעבר כיהן ברוידי בתפקיד ייעוץ במועצת הביטחון הלאומית, בארגונים למאבק בטרור ובעוד שורה ארוכה של תפקידי מפתח בארגונים ציבוריים בארה"ב.
בשנת 2006 מינה ג'ורג' בוש אותו לשמש כיו"ר ועדת הפיננסית של המפלגה הרפובליקנית ובמקביל שימש האיש גם כיועץ בכיר באוניברסיטת מרשל לחקר השקעות שבדרום קליפורניה.
ברשימת התפקידים הארוכה שלו ישנה משרה אחת שהפתיעה במיוחד את החוקרים. בין 2002 למאי 2009, אז פרש בלחץ הרשות לניירות ערך, היה ברוידי הממונה על קרן הפנסיה של כבאי ושוטרי ניו יורק.