$
כלכלה ומדיניות

BRIC: "צריך מדיניות מוניטרית בינלאומית מגוונת יותר"

סיכום מפגש הפסגה של הודו, ברזיל, רוסיה וסין, לא כלל התייחסות מפורשת לגבי החלפת הדולר במטבע החוץ של העולם, בגלל החששות של סין מהחלשת המטבע האמריקאי

סוכנויות הידיעות 19:3116.06.09

ברזיל, רוסיה, הודו וסין קראו היום למדיניות מוניטרית מגוונת יותר, אך סיימו את פגישת הפסגה שלהם בלי אמירה מפורשת לגבי הדומיננטיות של הדולר כמטבע החוץ של העולם. ההצהרה של סיכום פגישת מדינות ה-BRIC, לא כללה התייחסות להפניית משאבים ליצירת מטבעות רזרבים חדשים שישלימו את הדולר,

כפי שרוסיה מעוניינת לעשות מזה זמן.

 

במקום זאת, ההצהרה שיקפה את החששות של סין מפני אמירות שיחלישו את הדולר, בו היא מחזיקה היקפים ניכרים, לצד האג"ח האמריקאי. "יש צורך במערכת מוניטרית בינלאומית יציבה, חזקה, צפוייה ומגוונת יותר", לשון ההצהרה.

 

בנוסף, נאמר כי "רפורמה פיננסית וכלכלית צריכה להתבסס על קבלת החלטות דמוקרטית ושקופה ויישום את ההחלטות על המוסדות הפיננסים הבינלאומיים". מדינות ה-BRIC קראו לקהילה הבינלאומית לשמור על שיטת המסחר הרב ערוצית ולהקטין את ה'פרוטקציוניזם' במסחר, תוך הדגשת הצורך ברפורמה של המוסדות הפיננסים הבינלאומיים.

 

כמו כן, הועלתה דרישה לתת ייצוג גדול יותר לשווקים מתעוררים כמו ה-BRIC במוסדות הפיננסים הבינלאומיים כמו קרן המטבע והבנק העולמי. המסמך קרא לגיוון של מקורות האנרגיה וערוצי השינוע של האנרגיה. באופן כללי, ההצהרה קראה ל"סדר עולמי רב קוטבי, צודק ודמוקרטי יותר, שיתבסס על המשפט הבינלאומי, שוויוניות, כבוד הדדי, שיתוף פעולה וקבלת החלטות קולקטיבית של כל המדינות". במלים אחרות, סיכום הפסגה משקף את את רצונן של רוסיה וסין, לצד מדינות אחרות, למשקל גבוה יותר בזירה בינלאומית, מול עצמתה של ארה"ב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x