UBS ו-HSBC עשויים להיות מואשמים בהפסדים הנוגעים למאדוף
הסיבה: הבנקים שימשו נאמנים לחלק מהקרנות שניהל מאדוף בלוקסמבורג ובאירלנד. היקף ההפסדים המיוחסים ל-UBS ול-HSBC עומד על כ-3.2 מיליארד דולר
הבנקים UBS השווייצרי ו-HSBC הבריטי עשויים להיות מואשמים בהפסדים של עד כ-3.2 מיליארד דולר הקשורים להונאת מאדוף. הסיבה היא היותם של בנקים אלו נאמנים של כמה מהקרנות שניהל ברנרד מאדוף, המואשם בהונאת פונזי בהיקף של כ-50 מיליארד דולר.
לפי הדיווח הבוקר, הבנקים שימשו, ככל הנראה, נאמנים לחלק מהקרנות שניהל מאדוף בלוקסמבורג ובאירלנד. מדובר בקרנות אירופיות שלפי החוק חייבות להיות מוגנות כלפי המשקיעים.
לדברי עו"ד איזבל וקשטיין מצרפת, המייצגת קבוצה של 10 משקיעים קמעונאים ושני משקיעים מוסדיים שהפסידו את כספם לאחר שהשקיעו בקרנות של מאדוף בלוקסמבורג, "אם הבנקים לא ישלמו את ההפסד, המסקנה תהיה שלחוק האירופי אין אחיזה במציאות, ואנשים יפסיקו להשקיע בקרנות אירופיות מתוך הבנה שהן מבוטחות בפני הפסדים".
ב-UBS סירבו להגיב רשמית. בבנק HSBC אמרו שאינם אחראים להפסדים אלו.
הבוקר נופלת מניית HSBC ב-5.4% במסחר בבורסת הונג קונג. זאת, לאחר שבתחילת השבוע פירסם מורגן סטנלי הערכה כי הבנק ייאלץ לגייס כ-30 מיליארד דולר לחיזוק מאזנו הפיננסי וכפי הנראה ייאלץ גם לחתוך את הדיבידנדים לאור השחיקה ברווח הנקי..


