השטן מנשנשת פראדה: מותגי העל שפתחו בתי קפה בלונדון
השטן מנשנשת פראדה: מותגי העל שפתחו בתי קפה בלונדון
מותגי־העל פראדה וטיפאני פתחו בתי קפה בכלבו היוקרתי הרודס בלונדון. כתבנו יצא לטעום והתאכזב לגלות שבפראדה נגמרה עוגת הפיסטוק האלוהית, וארוחת הבוקר בטיפאני (ב־99 ליש"ט) קצת מקושקשת, כלומר ביצה מקושקשת
השטן לא רק לובשת פראדה. מעתה אמרו: השטן גם מנשנשת פראדה, השטן לוגמת פראדה (קר, חם או אלכוהולי) והשטן שואלת, בעצבנות בלתי מוסתרת, מה נסגר עם עוגת הפיסטוק המפורסמת? בשעה אחת בצהריים בשבוע שעבר אזלו עוגות הפיסטוק בקפה פראדה שבחנות הכלבו של הרודס בלונדון. "סולד אאוט", מלמלו המוכרניות בדלפק העוגות מסחרר החושים, שמאחוריו קיר שחור המטפס עד התקרה ועמוס בשכיות חמדה פחמימתיות הנתונות בקופסאות תכשיטים יוקרתיות. משבר דיפלומטי הסתמן עם לקוחות זועמים שסיפרו כי באו במיוחד בשביל העוגה הספוגית המעוטרת בקרם וניל בווארי, שאמורה להיות לא פחות מאלוהית, ומנהלי משמרת המתנצלים הציעו פיצויים כמו עוגת שוקולד מריר עם זיגוג של ג'לי פטל (העוגות ב־15 ליש"ט לחתיכה) או סורבה משמש מדוכן הגלידות שמחוץ לחנות.
הפאשניסטיות נרגעו קמעה, חלקן עם קוקטיילים משיבי נפש כמו "פריחה טוסקנית" (ג'ין סבטיני, ליקר סמבוק, ליקר אפרסקים, סודה ופרוסקו, ונגיעות ליים ורוזמרין). המקום עצמו ממילא משרה רוגע מיידי, עם אור היום הבוקע מבעד לחלונות של קומת הרחוב, גוני הירוק־מנטה המזוהים עם המותג האיטלקי שהגדיר מחדש את האלגנטיות עצמה, כורסאות הקטיפה, תבליטי הפרחים בקירות, רצפת המשבצות, שולחנות השיש השחורים, צלחות החרסינה היפניות בצבעי תכלת, כוסות הבדולח וההקפדה על כל פרט ופרט.
הדבר היחיד שמעט פוגם באשליה שאנחנו נופשים בבית הקפה המקורי במילאנו, פטסריה מרצ'סי, שנוסד ב־1824 ושעם עיצובו מתכתב קפה הפופ־אפ בהרודס (לשירותכם עד 7 בינואר 2024), הוא - למרבה הצער - הקהל.
פאשניסטיות זו הגדרה נדיבה מדי לערב רב של תיירות בג'ינס וסניקרס, קצתן עם שקיות של פריימרק, סוג של חילול הקודש, ברמת הכנסה של צלב לבית כנסת, או חמור מזה. לפחות צוות העובדים מתחזק ברובו את הפנטזיה האיטלקית, עם המבטאים הנכונים והמראה שעשוי להוביל כמה מהם למשרת פרזנטורים של המותג.
את מריל סטריפ, או הדמות שגילמה בסרט "השטן לובשת פראדה", עורכת האופנה המובילה מירנדה פריסטלי, לא תמצאו פה בשעות היום. אולי בנות מעמדה מגיעות לקראת הערב (הקפה פתוח עד תשע), או שהן עדיין מעדיפות את כלבו הארווי ניקולס הסמוך והאנין, שלא לומר סנובי ומתנשא בהרבה, שהקפה שלו נמצא על גג החנות ולא בקרקעיתה.
הפופ־אפ של פראדה, שמגיע אחרי שיתופי פעולה מוצלחים כמו זה עם דיור (שהשתלטה על החנות כולה) ועם ג'ימי צ'ו (שבית הקפה שלו היה על טהרת הוורוד), מציע תפריט לכל חיך וכמעט לכל ארנק, בהתאם למוטו עתיק היומין של הרודס: "כל הדברים לכל האנשים, בכל מקום". הבסיס הוא מטבח איטלקי מסורתי עם טוויסט מודרני. "שילוב של מסורת וחדשנות, ורוח סקרנות שעיצבה מאז ומעולם את ראיית העולם של פראדה, ואת טעמיה ותשוקותיה", מתפייט המבוא לתפריט.
מכריכונים מעודנים ופיצות מיניאטוריות, עבור באגז בנדיקט עם קוויאר וכלה בריזוטו זעפרן עם פרמזן מיושנת ופרלינים עבודת יד שאפשר לקחת הביתה באריזות יפהפיות – אפשר רק לנחש שהכוונה של פראדה (מעבר לאופציית ה"למה לא בעצם") היא לעורר תיאבון לרכוש גם את מוצרי האופנה שלהם, אם אתם כבר בסביבה.
ואם אתם כבר בסביבה 2, למה לא לקפוץ לשכנים בדלת ליד, בית הקפה של מותג התכשיטים טיפאני, המכונה "הקופסה הכחולה": הקלישאות הצפויות פועלות אוטומטית כבר מדף הבית של הפופ־אפ, שגם הוא צפוי לפעול בהרודס עד תחילת ינואר 2024. סוף סוף תוכלו לאכול "ארוחת בוקר בטיפאני", צוהלים שם, ולתת דרור להולי גולייטלי הפנימית שבכם. ובכן, אודרי הפבורן לא גרה פה יותר, אם כי תמונה גדולה שלה מקשטת את מרכז החדר, אבל קברניטי המיזם יודעים את נפש לקוחותיהם ומבטיחים שהביקור במקום הוא חוויה מושלמת להנצחה אינסטגרמית.
בניגוד לקפה פראדה, הקופסה הכחולה פתוחה רק עד שבע בערב, וארוחת בוקר בטיפאני תעלה לכם בין 69 ל־99 ליש"ט (תלוי באיזה ליווי נוזלי תבחרו: שמפניה, קוטיילים או תה), וטקס מפונפן של תה אחר צהריים (מ־13:00 עד 19:00), שאין בריטי (וסחי) ממנו, יגזול מכם סכום דומה. בית הקפה הזה קטן מהמצופה, ומשרה אינטימיות עם זוהר מאופק. הקירות בכחול, וכוסות הקפה כחולים־ורודים, בעוד השולחנות מקושטים בגוונים עדינים של לבן ואפור.
האם הציפייה לארוחת בוקר בטיפאני, שנמשכה פחות או יותר מצאת הנובלה של טרומן קפוטה ב־1958, ועליית הסרט עם אודרי הפבורן (גרסה שקפוטה תיעב) למסכים ב־1961 השתלמה? ובכן, לפעמים חביתה מקושקשת היא רק חביתה מקושקשת, ובחוץ אפילו לא ממתינה לנו השדרה החמישית, ובכל זאת, זו תהיה חוצפה להתלונן. קצת שמפניה, והחיים מיד יפים יותר. בשני בתי הקפה מומלץ להזמין שולחן מראש, ובאותה הזדמנות לוודא שעוגת הפיסטוק של פראדה לא אזלה. לשניהם לא כדאי להגיע עם שקיות של פריימרק.