סגור
פנאי בית פתוח חלק א של שלומי שבן
“בית פתוח חלק א’” של שבן. היה שווה לחכות (צילום: דודי חסון)

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

להכין בבית את הסשימי של טאיזו, לעלות על טיטניק של מערכות יחסים, לעשות שופינג עם בנות גילמור, להתפעל מסרט זומבים רפלקסיבי ולהתארח אצל שלומי שבן

אוכל
להכין בבית את הסשימי של טאיזו
המראה הוא מהפנט. ארון תצוגה שקוף לגמרי מזכוכית שבתוכה דגים שלמים, פילטים ונתחים מוכנים לאכילה של מיטב דגי הים והבריכה. מאחוריו קיר גדול של מגירות אדומות בתוך כל אחת מהן דג אחר. במרכזו מקרר עם דלת שקופה ובו תלויים מזנבם 5-4 דגים מתיישנים. כן, יש דבר כזה ליישן דגים. כמו בשר, מתברר. מעדניית הדגים החדשה של השף יובל בן נריה (טאיזו, a) היא לא רק הדבר הבא, היא משהו אחר. קצביית דגים, הוא מכנה אותה, אבל האמת היא שהתואר בית מרקחת מתאים הרבה יותר. מעבר לדגים הכוללים גם מנות מוכנות לאכילה של בן נריה מאזורי הסשימי, הקרפצ'יו ושאר הדגים הנאים, יש כאן גם שלל מוצרי מדף נלווים: יינות, אצות לסושי, גלידת גן עדן, קוקטיילים של "ספייס האוס", שמן זית של מגל, לחמים של "חגי והלחם", ערק וג'ין ממזקקת זוהרה ועוד. מחירי הדגים המוכנים עם תיבול לאפייה ובישול קצת גבוהים אבל מחירי הדגים ללא תוספות הם תחרותיים מאד.
ימה, מעון 5, פינת סלמה, תל אביב.
חיליק גורפינקל

6 צפייה בגלריה
פנאי יובל בן נריה  קצבייה חדשה דגים ימה
פנאי יובל בן נריה  קצבייה חדשה דגים ימה
יובל בן נריה. בית מרקחת
(צילום: אסף קרלה)

ספר
לעלות על טיטניק של מערכות יחסים
"הטיטניק טובעת אבל הבופה פתוח" (ידיעות ספרים) מאת לילך וולך, הוא, כפי שמעיד שמו, כרוניקה של מוות ידוע מראש. זה סיפור אהבה של שלומית ויונתן, שמחליטים באמצע החיים לעזוב הכול ולפתוח דף חדש. המחיר שכל אחד צריך לשלם בשביל המעשה הזה הוא שונה. שלומית עוזבת עבודה אפורה בחנות ספרים בפריפריה כלשהי, ונישואים שכל רגש בהם, בוודאי תשוקה, גווע. יונתן, סופר די מצליח, צריך לעזוב את אשתו, מודל של שלמות שמוצאת יותר עניין בשכנים מאשר בו וילדיו הקטנים.
זהו סיפור מוכר על סופרים, ספרים ודפים חדשים, המוגש דרך ארבע נקודות מבט, הנאמנות לגמרי למספריהם, וכתוב כל כך טוב, כל כך אותנטי, שהוא נקרא בתנופה, מתחיל בבום וסוחף עד הרגע האחרון. וולך, בת 45, היא עיתונאית וסטנדאפיסטית, ו"הטיטניק טובעת" הוא ספר הביכורים שלה. זה מסוג הספרים שמתגעגעים אליהם כשהם נשארים בלעדיכם בבית, ולכן לוקחים אותו איתכם, קוראים בו בכל הזדמנות, בין פגישה לפגישה, באוטו בחניה לעבודה, בבית קפה, ובסופו של יום בבית, מתחת לשמיכה.
רותה קופפר

6 צפייה בגלריה
פנאי ספר הטיטניק טובעת אבל הבופה פתוח
פנאי ספר הטיטניק טובעת אבל הבופה פתוח
הטיטניק טובעת אבל הבופה פתוח
(צילום: © JMH)

מכירה
לעשות שופינג עם בנות גילמור
מחר ובשבת יקיימו הבלוגרית והסופרת שלי גרוס והקרמיקאית עירית בירן מ־Studio Now מכירת חורף בחלל החדש והיפה של בירן ביפו. במכירה, בצד כלי הקרמיקה המינימליסטיים בעבודת יד של בירן, שמקצתם עוצבו ויוצרו במיוחד לאירוע, למשל, פמוטים, יהיה אפשר למצוא פריטים שגרוס אצרה בקפדנות, כאלה המשקפים את סגנונה האישי ואת המותגים החביבים עליה. למשל, שמיכות, מצעים וצעיפים של Pasiim; פריטי בייסיק מהמותג החדש מבית רונן חן, Plan B`; וקולקציה קטנטנה בשם Fading Glory שעיצבה והשיקה גרוס בימים אלה בשיתוף עם סהר שלו ומותג היוגה אנג'לי. "אלו פריטים שייראו כאילו תמיד היו אצלנו בארון, ואין לנו שום כוונה להיפרד מהם", אומרת גרוס. בקומה השנייה של הסטודיו יוקרן בינג' של הסדרה האהובה עליה - ולא רק עליה - בנות גילמור, ויפעל פופ־אפ בית קפה של לירון גרינברג ותכלת פורטמן הנהדרות שיציע מטעמים משובחים.
בן גמליאל 2 16:00-10:00 יפו
עילית מינמר

6 צפייה בגלריה
פנאי סטודיו של עירית בירן
פנאי סטודיו של עירית בירן
הסטודיו של עירית בירן. קרמיקה ופריטי בייסיק
(צילום: עמית גורן)

סרט
להתפעל מסרט זומבים רפלקסיבי
לאן הגענו שסרט חדש של מישל הזווניציוס, זוכה האוסקר על "הארטיסט", מגיע לישראל רק בהקרנות חד־ פעמיות ולא יוצא להפצה סדירה? אבל זה בדיוק מה שקורה עם "קאט!", סרטו החדש שיוקרן הערב בקולנוע לב תל אביב, ואולי ימשיך להיות מוקרן בסופי שבוע לפי כמות הביקוש אליו, אבל דעו שהוא כאן לזמן קצוב בלבד. מצמצתם הפסדתם. אחרי שעשה פרודיה על סרטי ג'יימס בונד ("סוכן 117"), על סרטים אילמים ("הארטיסט") ועל הגל החדש הצרפתי של גודאר ("יוצא מן הכלל") הזווניציוס עושה כעת פרודיה פנים־קולנועית על סרטי אימה. חצי השעה הראשונה נראית כמו סרט אימה דל תקציב בשוט רצוף אחד, שבו במאי של סרט זומבים (רומן דוריס) לא מרוצה מאיכות המשחק של השחקנית הראשית לכן הוא מעורר מרבצם זומבים אמיתיים שיגרמו לשחקניו לפחד באמת. המשך הסרט חוזר אחורה בזמן ומספר איך קרה שנוצר סרט הזומבים הזה ומה קרה מאחורי הקלעים של הצילומים, שהם קומדיה של טעויות, במה שהוא בסופו של דבר סרט־בתוך־סרט־בתוך־סרט.
יאיר רוה

6 צפייה בגלריה
פנאי סרט קאט
פנאי סרט קאט
“קאט!”. פרודיה על סרטי אימה
(צילום: © JMH)

אלבום
להתארח אצל שלומי שבן
שלומי שבן הוא מהאמנים הפוריים והמגוונים שפועלים פה, הוא מלהטט בין הסגנונות השונים ומרבה בשיתופי פעולה, בין הבולטים שבהם סיבוב הופעות מוצלח עם חוה אלברשטיין, מוזיקה לסדרה "הד קולך" והופעות עם הפילהרמונית. עכשיו הוא מתפנה סוף סוף להוציא אלבום אולפן חדש, שיוצא שמונה שנים אחרי "תרגיל בהתעוררות" הנפלא שלו. "בית פתוח חלק א'" זמין מהיום בכל פלטפורמות ההאזנה והיה שווה לחכות. השירים של שבן הם מלאכת מחשבת וכמו תמיד הוא מעמיק, מפתיע בטקסטים ובמוזיקה, וגם הפעם משתף פעולה עם יוצרים משובחים, בהם המפיקים המוזיקליים של האלבום אסף תלמודי ותמיר מוסקט, וכן מירי מסיקה, נטע אלקיים, אבישי כהן ועוד. שבן ציין כי זה האלבום הכי אישי שלו, כבר בשמו נרמז כי צפוי לו המשך ונקווה שזה יהיה בקרוב.
עד כה יצאו הסינגלים "מאני טיים" ("מונולוג של אדם רדוף רגשות אשמה, החמצה וגדלות"); היצירה המופלאה "כנען" עם שולי רנד ורביד פלוטניק, בהשראת הסיפור התנכ"י על 12 המרגלים; ו"המאהב של אשתך" הסינמטי שרוחו של מאיר אריאל מרחפת מעליו בסגנון הסיפורי ובציטוט מ"פצועי אהבתנו". את יציאת האלבום מלווה השיר "נורי" (שכתב על בנו). סיבוב ההופעות ילווה את השקת האלבום: 30.1, 28.2 במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב.
מאיה נחום שחל

6 צפייה בגלריה
פנאי בית פתוח חלק א של שלומי שבן
פנאי בית פתוח חלק א של שלומי שבן
“בית פתוח חלק א’” של שבן. היה שווה לחכות
(צילום: דודי חסון)

מופע
להשתחרר מדיבוק עם טוויסט עדכני
תופעת הדיבוק שבה, על פי האמונה, חודרת רוחו של נפטר אל גופו של אדם חי ומשתלטת עליו - מדבקת. במשך שנים היא היוותה מקור השראה לחוקרים ויוצרים, ועתה היא משמשת השראה לפרפורמנס המסקרן ״הדיבוק 1937-2023״ של צמד האמנים לאה מאואס ודייגו רוטמן (הידועים גם כסלה מנקה) עם עדי קפלן ושחר כרמל, שיוצג בשבת ב־21:00 בסינמטק תל אביב.
זהו עיבוד ייחודי לסרט של מיכאל וישינסקי מ־1937, שהוא עצמו נוצר בעקבות מחזה של ש׳ אנ-סקי מתחילת המאה ה־20, המספר על רוחו של תלמיד ישיבה בשם חנן המשתלטת על גופה של לאה, שבה הוא מאוהב. הגלגול הזה - ממחזה לסרט ולמיצג - זוכה לטוויסט חביב בכך שלאה מגולמת על ידי לאה מאואס, ומי שמכיר אותה יודע שלאה הזאת לא תיכנע כל כך בקלות לסמכויות הכוח הגברי והדתי, תתמודד מולם ואולי אף תתאחד עם בן זוגה המת - חנן - המגולם על ידי דייגו רוטמן, בן זוגה בחיים. הסרט של וישינסקי, המוקרן על גבי המסך ללא הפסקול, הוא רקע להתרחשות הקורית על הבמה ומחברת בין הסרט מ־1937 להיום, בליווי מוזיקה, דיבוב ושירה בלייב.
דנה גילרמן

6 צפייה בגלריה
מופע הדיבוק פנאי
מופע הדיבוק פנאי
מופע ״הדיבוק 1937-2023״. הסרט המקורי הוא רקע להתרחשות על הבמה
(צילום: Andrew Malakhovski)