ימים לבנים: הדברים הנכונים לשבועות
ימים לבנים: הדברים הנכונים לשבועות
שמלת כותנה צחורה ואוורירית, מאפים מחומרי גלם קיציים, מדריך לצמחי מאכל מן הטבע או עציצים הידרופוניים. כל מה שצריך ונכון לקראת שבועות
קציר באסיף. מרכז "אסיף" מתעד את תרבות האוכל המקומית וכולל גם ספרייה קולינרית מצוינת, תערוכות מתחלפות, בית קפה וגינה אורבנית על הגג. השבוע מתקיים בו פופ־אפ המוקדש לשבועות בהשתתפות מגוון אופים, בשלנים ומומחים מרחבי הארץ בדגש על תחילת קציר החיטים וחומרי גלם עונתיים. למשל, מעמולים בעבודת יד או משולשי פאטייר במילוי גבינה וירק ממאפיית אלמשהדאוי; שמן זית של ריש לקיש, משק חקלאי משפחתי בגליל התחתון שמתמחה בייצור שמן זית אורגני ואיכותי; פרליני שוקולד מופלאים של השוקולטיירית איקה כהן ועוד.
עציצי צמר. בשנתיים האחרונות קרן שטטר, אדריכלית ומעצבת פנים, סורגת עציצים. התחביב שלה התפתח לאתר מכירה של עציצים נשפכים מצמר, סוקולנטים ושאר צמחים שחיים לנצח ולא מצריכים השקיה או אור. 155‑373 שקל. לרכישה - לחצו כאן
עציץ על עמוד. לאוהבי צמחים, חדשנות ואקולוגיה מוצע כלי מיוחד לגידול צמחים של חברת Tevaplanter ללא שימוש באדמה. הכלי עשוי חומר קרמי מיוחד המאפשר למים להתפשט דרכו ולאפשר לצמח לצמוח עליו. הערכה מכילה את הגוף עצמו המחזיק בזרעים בזמן שהם מתפשטים ומספק צורה ומרקם לשורשי הצמח, מכסה השומר על ניקיון המים ובסיס המגן על שטח המשטח וגם מדריך שבו מידע על סוגי צמחים והוראות טיפול. 350 שקל. לרכישה - לחצו כאן
יוון זה כאן. חנות המותג הישראלי "גריק סנדלס" תל אביב נחבאת בסופו של גרם מדרגות בפינת הרחובות גורדון והירשנברג בתל אביב. הקיץ הרחיבה הבעלים, סלומה פקיאל דיין, את קולקציית הסנדלים היפה, וגם יצרה קולקציית ביגוד רחבה המתאימה לקיץ המקומי עם פריטים מצוינים מפשתן וכותנה. למשל, שמלת הכותנה וואל לבנה. 760 שקל. לרכישה - לחצו כאן
בית לכלי. הסטייליסטית שרית שינקינד אוספת כבר שנים בשווקים בארץ ובחו"ל, ומתוך עיזבונות פריטי ייחודיים לבית בעלי ערך היסטורי ואסתטי. אחרי שפרצה המלחמה הקימה את המותג "וואן פיס". "רציתי לתת לחפצים חיים חדשים עבור אנשים שמעריכים אותם". בחשבון האינסטגרם שלה היא גם מדגימה איך לערוך את השולחן עם הכלים היפהפיים, וטיפים לאירוח. 1,000-450 שקל. אינסטגרם: one_piece_by_sarit_shinkind
מתנות האדמה. אביבית ג'וטי ברקוביץ' החליפה קריירה בהייטק בליקוט צמחי בר. היא מעידה כי תמיד העדיפה את הטבע וכיום היא מלמדת במרכז המקצועי לליקוט ומקיימת סיורים. בספרה "הטעם שבטבע" היא מתארת כיצד הטבע נהפך עבורה ל"חנות אוכל". זה מדריך מקצועי לליקוט צמחי בר למאכל ולמרפא בישראל שיעזור לכל אחד ואחת להפחית מעט לחץ וליהנות ממתנות האדמה. איפה מלקטים, למה לשים לב, איך לאכול, למה הצמחים מסייעים, ובתוספת מתכונים. 150 שקל. לרכישה - לחצו כאן