אחרי מו"מ של שנה וחצי, נחתם הסכם קיבוצי באופרה הישראלית
אחרי מו"מ של שנה וחצי, נחתם הסכם קיבוצי באופרה הישראלית
שכר זמרי מקהלת האופרה יגדל ב-7% ולפחות 24 מבין חברי הלהקה יזכו לשכר עונתי מובטח. ההסכם החדש תקף למשך שלוש שנים
לאחר שנה וחצי של מו"מ נחתם הסכם קיבוצי בין ועד מקהלת האופרה הישראלית להנהלת האופרה. ההסכם משפר את תנאי העסקתם של זמרות וזמרי המקהלה.
את המו"מ ניהל ארגון השחקנים שח"ם המייצג את זמרי האופרה. במסגרת ההסכם נקבע בין השאר כי שכר זמרי מקהלת האופרה יגדל ב-7% ולפחות 24 מבין חברי הלהקה יזכו לשכר עונתי מובטח. עוד נקבעו במסגרת ההסכם תעריפי מינימום לחזרות ולקונצרטים ומדרג שנתי בעלייה בשכר ובמספר הזמרים הזכאים לשכר מינימום. ההסכם החדש תקף למשך שלוש שנים.
מוועד זמרי מקהלת האופרה נמסר: "הסכם זה, שנחתם לאחר תקופה מאתגרת מאד בעולם ובתרבות בפרט, מקדם את המקהלה עוד צעד לכיוון אליו שואפים כולם - צוות קבוע של זמרות וזמרים שמתפרנסים בכבוד מהמקצוע המיוחד והאהוב עליהם כל כך. מקהלת האופרה שנאלצה להיעדר מהבמה לתקופה ארוכה זו, תחזור להופיע בעונה הקרובה ולהפעים את הקהל בסצנות האופרה המקהלתיות".
אבי בן הלל, מנכ"ל שח"ם מסר: "זה צעד גדול בדרך ליציבות תעסוקתית ועבודה קבועה עבור זמרי האופרה"
בנובמבר 2020, בעיצומה של מגפת הקורונה, קיבלו 55 זמרי האופרה מכתבי שימוע לפני פיטורים ולמדו כי בכוונת ההנהלה לפרק את המקהלה בשל היות ההופעות מקור הדבקה גבוה. בסיומו של השימוע האחרון התכנסו זמרי המקהלה ברחבת בית האופרה הישראלית וכמחאה שרו את "שירת העבדים" מתוך האופרה "נבוקו" מאת ורדי. לאחר פגישה עם שר התרבות חילי טרופר ומנכ"ל האופרה צח גרניט הוחלט להקפיא את הפיטורים ולמצוא פתרון באמצעות מו"מ.