אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
לערבב קרמבו עם וויסקי גלנמורנג'י, לפלרטט עם נלי תגר במופע סטנד-אפ, להתלבש על קולקציית החורף של המעצב דורון אשכנזי, לצאת למסע מכשף עם טילדה סווינטון ולהכיר מקרוב את מנהיג סין שי ג'ינפינג
אוכל
לערבב קרמבו עם וויסקי
גלנמורנג'י, אחד ממותגי וויסקי הסינגל מאלט הסקוטי המפורסמים והאהובים ביותר (ובצדק, אם יורשה לי), חובר אל כמה מטובי השפים והאופים שלנו לעשרה ימים של הפינוק החורפי הישראלי האולטימטיבי — הקרמבו. השף־סלב אבי ביטון (מעדניית סוליקה ומסעדות יאסו וקפה פופולר) והקונדיטורים הצעירים עדי קלינגהופר (בלוגרית אפייה עדיקוש) ותומר אומנסקי (זוכה העונה השנייה של “בייקאוף ישראל”) יציגו יצירות קטנות ומדליקות המבוססות על קרמבו בשילוב וויסקי גלנמורנג'י. כך, למשל, יגיש ביטון גלנבו (יעני קרמבו עם גלנמורנג'י) קרמבאל תפוחים עם גלנמורנג'י נקטר ד'אור, אומנסקי יציע גלנבו עם בסיס בראוניז עם קרמו שוקולד וטראפלס בשילוב גלנמורנג'י 10 שנים, וקלינגהופר תפנק עם גלנבו פטל ושוקולד לבן עם גלנמורנג'י סיגנט. ואלו רק כמו דוגמאות. יהיו גם קוקטיילים. גלנבוסרי, מלון רוטשילד 65, תל אביב, 12-22.1.
חיליק גורפינקל
סטנד־אפ
לפלרטט עם נלי תגר
השחקנית נלי תגר כבשה כל מדיה אפשרית — תיאטרון, טלוויזיה, קולנוע, עיתונות, פרסומות, תוכנית רדיו יומית ב־102FM, ולאחרונה אפשר להצמיד לה בביטחון מלא גם את התואר סטנדאפיסטית. צפיתי במופע "נלי תגר עושה סטנד־אפ" פעמיים, ואין ספק שהיא מצליחה לכבוש את הבמה הכי אכזרית וקשה שיש. המופע מורכב מסיפורים אישיים על החיים: אימהות, זוגיות, נשיות, פוליטיקה, חרדות וגם מוות. היא לא מהססת לרדת על אמא שלה עם הקול הנמוך מסיגריות שמכינה קינוח מאגסים מקופסת שימורים או לצחוק על שיקום רצפת האגן שעברה אחרי ההיריון. תגר היא פצצת אנרגיה שלא נחה לרגע, אין לה פאוזות מיותרות והיא יודעת לפלרטט עם הקהל ולאלתר כמו שצריך. המופע שלה אישי, נשי, ובעיקר מאוד מצחיק. הערב בגריי בתל אביב, וב־26.1 בתיאטרון חולון.
מאיה נחום שחל
שופינג
להתלבש נכון לחורף
קולקציית החורף של המעצב דורון אשכנזי, "מצבי רוח משתנים", חורגת מעט מהשפה הייחודית שלו של עולם החייטות המסורתית שהפכה שם דבר בקרב צעירים וחתנים לעתיד. אוסף החורף היפה, שעיצב יחד עם דפנה קירשנר שעובדת לצדו בסטודיו, גולש לתחום הקז'ואל אך שומר על כתב היד שלו בגזרות נינוחות ורחבות, חולצות טי מודפסות, ז'קטים דאבל ברסט, ושילובים קוליים של סוויטשירטים ומכנסיים מחויטים בסגנון אובר סייז מצמר יפני משובח. אשכנזי אוהב לשמור על מרחק בין הגוף לחומר עצמו: "אני מגדיר עצמי כפרשן אופנה. מתוקף העיסוק שלי עם בגדים מחויטים, יצרתי צללית שמורכבת ממחויטים וממשחק בין משהו קצר ורחב בחלק העליון וצר בתחתון ולהפך". וכן, גם נשים ימצאו עצמן בקולקציה הזאת. ב־20 בחודש תתקיים השקה רשמית בחנות אוסף ביהודה הלוי 72 בתל אביב ועד אז בחנות המעצב בדיזנגוף ובאתר. 1,700-290 שקל. doronashkenazi.com
עילית מינמר
סרט
לצאת למסע מכשף עם טילדה סווינטון
שמתם לב כמה סרטים צולמו באחרונה בקולומביה? היצירות הישראליות "לשחרר את שולי", "קרתגו" ו"השכן שלי אדולף" צולמו שם. "אנקנטו" עסק בפולקלור הקולמביאני. מתברר שגם בתאילנד שמעו על הטבות המס הגדולות של ממשלת קולומביה ולכן "ממוריה", שזמין כעת ב־VOD והוא סרט של במאי תאילנדי, צולם בקולומביה. "ממוריה" הוקרן בפסטיבל ירושלים אך לא הופץ בבתי הקולנוע בארץ, הוא עבר ישר לטלוויזיה, וכך כנראה פספסתם את אחד הסרטים המיוחדים, המכשפים, המסתוריים, החידתיים ויוצאי הדופן של 2021. עכשיו ההזדמנות להשלים את החור הזה. זהו סרטו האחרון של הבמאי אפיצ'פטפונג וירסתקול (זוכה דקל הזהב על "הדוד בונמי"). טילדה סווינטון בתפקיד הראשי מגלמת בריטית שמתארחת בקולומביה ומתעוררת בוקר אחד מצליל חבטה חזק, שחוזר מדי פעם, מבלי שהיא מבינה מה הוא, מה מקורו והאם עוד מישהו מלבדה שומע אותו. היא יוצאת למסע בחקר אחרי הסאונד — מגיעה לאולפן של טכנאי סאונד, להופעה של להקת ג'ז ולג'ונגלים של קולומביה, בסרט מסע וחקר שהולך ונהיה מופשט יותר ויותר, אבל נותר יפהפה, מקורי ומאוד ייחודי.
יאיר רוה
פודקסט
להכיר מקרוב את האיש החזק בעולם
"הנסיך", הפודקאסט של “האקונומיסט”, אינו על הארי או וויליאם, הנסיכים לבית המלוכה הבריטי, ועל איך שהם הרביצו אחד לשני, נושא טריוויאלי שנמצא בכותרות, אלא על מנהיג סין, שי ג'ינפינג. בהסכת המעמיק והמרתק של העיתון הבריטי מספרת העיתונאית סו־לין וונג על המנהיג של המעצמה, שזוכה להגדרה "האיש החזק בעולם". זאת משום שהוא עומד בראש מפלגה של 100 מיליון חברים, בראש מדינה עם 1.4 מיליארד אזרחים, ושלא כמו נשיא ארצות הברית, אין מערכת של איזונים ובלמים שתעצור אותו. רק לפני כחודשיים, באוקטובר, הוא מינה את עצמו לקדנציה שלישית וכנראה יישאר בתפקידו עד יום מותו. בשמונת פרקי הפודקאסט מסופר על ילדותו ומשפחתו, על המניעיו, וכן על סין היום ובעבר — בתקופת ילדותו, בתקופת הנהגתו של מאו דזה דונג, על השחיתות שפשתה בה, על הצנזורה והיד הקשה הנהוגה בה, ועל האופן שהתמודדה עם הקורונה, ומה הקשר של הסדרה עטורת הפרסים "צ'רנוביל" לכל זה.
רותה קופפר