סגור
בר הכוסית בכיכר רבין
בר הכוסית בכיכר רבין (צילום: אוראל כהן)

המשקה של סבא: בר "הכוסית" מצטרף לטרנד הוורמוט

הבר התל אביבי הוותיק מתחדש ומצטרף לטרנד המבורך של משקאות על בסיס וורמוט. תוסיפו לזה שף צעיר ומוכשר, מוזיקה ספרדית ואפילו מחירים סבירים יחסית 

בשקט בשקט וכמעט בלי שנרגיש הפכה המדרכה המערבית של כיכר רבין בתל אביב למתחם קולינרי שכזה. אל תולעת ספרים, חנות הספרים הוותיקה שבה גם בית קפה לאינטלקטואלים, הצטרפו לאט אבל בטוח הקונדיטוריה המעולה 'טורטה דה לה נונה', מסעדת 85/15 המצוינת, בר היין ההומה 'שאטו שועל', פיצריית 'ארציאלי' (אחת הטובות בארץ) הבר הצנוע והמקסים 'ברטי ורוחו' וסליחה אם שכחתי מישהו.
לאחרונה הפך ותיק המוסדות הקולינריים בקטע הרחוב הזה, הלא הוא בר 'הכוסית' בן שנות הדור, שבעצם כבר נסגר מזמן ושינה לא מעט שמות לבר וורמוט. כמעט מתחשק או אפילו מתבקש לומר 'עוד בר וורמוט'.
כן, המשקה האיטלקי שהוא בן שנות דור עשה קאמבק אדיר אצלנו עכשיו. הוורמוט הוא יין מתובל באינספור תבלינים ועשבי תיבול ומחוזק בעוד קצת אלכוהול, ואפשר לפגוש אותו בכל צבעי היין - אדום, לבן או רוזה. מאז שישב מעלה אבק בברים של סבא שלכם זרם הרבה יין בברים של תל אביב ועכשיו הוא שוב כאן והפעם כנראה כדי להישאר. נוהגים לייחס את המצאתו לאנטוניו בנדאטו קראפנו מטורינו –מולדת הוורמוט- ב-1786, אבל אם תשאלו את התל אביבים, אבי קאשי מהוורמוטריה הוא בכלל אבא שלו.
לפני פחות משנה נפתח ה'וורמוטריה'- בר וורמוט ספרדי הקרוי על שם המשקה, מבית היוצר של מסעדת צ'יקטי. מאז שהחל לפעול הוא זוכה להצלחה מסחררת. גם ב"הלנה" הבר מסעדה הספרדי בביתן הלנה רובינשטיין מציעים קוקטיילים מצוינים על בסיס וורמוט. כך היתה זו רק שאלה של זמן עד שיקומו עוד מתחרים או חקיינים.
האמת היא שאותנו זה ממש לא מעניין אם מדובר בחיקוי או לא. כל עוד כללי הבסיס נשמרים. וורמוט, וורמוט ועוד וורמוט, לבן, אדום או ורוד, יבש או קצת פחות, קצת נגרוני (קוקטייל קלאסי מבוסס וורמוט) וליד כל אלו קצת אוכל פשוט מאד שיכול לצאת גם מקופסת שימורים כל עוד היא איכותית.
וזה בדיוק מה שעושים בבר וורמוט. הזמנו את ה'וודטה 52' של אייל דרורי, היינן של יקב עגור שגם מיצר וורמוטים תחת המותג המקומי "מולי". דרורי מוכיח שגם אצלנו אפשר, ומשתמש בצמחים מקומיים בוורמוטים הנהדרים שלו. הזמנו גם קוקטייל נגרוני לבן מבוסס ג'ין טנקרי, לילט לבן (וורמוט צרפתי קלאסי) ו'לוקסרדו' ביטר איטלקי. שניהם היו מצוינים. נחמד לגלות שוורמוט מקומי הוא לא פחות טוב משלל הזרים שעל המדף. השלל הזה אגב, יכול וצריך להתרחב עוד קצת.
לצד המשקאות נישננו גם קרוקט כרישה מופלא ממש שעליו גורדה גבינת פרמז'ן –חטיף לוהט, שמנוני קלות כמתבקש ובעיקר טעים באופן ממכר. טעימות להפליא היו גם נקניקיות העגל מבית היוצר של השרקוטרי 'הופלה' צמד נקניקיות פיקטניות כאלו הוגש ברוסקטות עם קצת איולי מעל ובצל ירוק היה פשוט מצוין. הקלמרי המטוגן היה סטנדרטי אבל ה'פטאטס ברוואס' – תפוחי האדמה המטוגנים בחתיכות גדולות בנוסח הספרדי שלצידו היו שוב משובחים. את כל אלו ליווינו בעוד כוסית וורמוט לבן צרפתי יבש מצוין מבית 'לה קוונטיני' .
על האוכל כאן חתום השף הצעיר והמוכשר אביב כהן. ראיינתי אותו בעבר כשיחד עם אלון פלד היו אחראים על האוכל המתוחכם במסעדה-בר aka 44 וגם על הסמאשבורגרים המושחתים של 'לוקאל', כך שאוכל נוטף שומן ולא מתחכם לא זר לשף והוא אכן שולט בחומר. עוד קצת יציאות פחות בנאליות וקצת יותר הקפדה על הקלאמרי ומדובר במקום נהדר. התפאורה המתבקשת הכוללת קופסאות שימורים ענקיות, חביות יין קטנות ואפילו ווספה אדומה אמיתית בקומה השנייה , והיא משובבת נפש. המוסיקה ספרדית ושמחה והמחירים נוחים (יחסית). בקיצור, אם ברי וורמוט הוא מה שבא לכם לשכפל עכשיו, אנחנו בעד.
נקניקיות – 48
קרוקט כרישה- 36
קלמרי ותפוחי אדמה – 62
וורמוט וודטה 52 – 42
וורמוט לה קוונטיני- 35
נגרוני לבן- 49

הכוסית בר וורמוט, מלכי ישראל 5, תל אביב.