אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
ליישם טיפים מהוליווד עם ג'וליה לואי-דרייפוס, לחגוג במסיבת פיג'מות עם תנינה, לטבוע בקובנה במסעדת שף, ולגלות צלילים חדשים אצל הבלקן ביט בוקס - דברים שכדאי לעשות בסוף השבוע
פודקאסט: ליישם טיפים מהשוחות בהוליווד / רותה קופפר
בפרק האחרון בעונה החדשה של הפודקאסט הנהדר של ג'וליה לואי־דרייפוס היא מארחת את ג'ולי אנדרוז (88), שמספרת על הצ'אנס שקיבלה מוולט דיסני לגלם את דמותה של מרי פופינס. השיחה ביניהן היא סיום הולם לעוד עונה מצוינת של "נבונה ממני" (Wiser Than Me), שבו משוחחת לואי־דרייפוס (איליין מ"סיינפלד" וסלינה מ"ויפ"), ושחקנית קומית עטורת כל פרס אפשרי, עם נשים מבוגרות ממנה, בשנות ה־70 ויותר לחייהן, ומבקשת ללמוד משהו מניסיון החיים שצברו. בעונה הזאת השיחות שלה הן עם כוכבת הקולנוע סאלי פילד (77), הרוקרית פאטי סמית (77), הטניסאית בילי ג'ין קינג (80), מעצבת האופנה ורה ואנג (74), הפמיניסטית גלוריה סטיינם (90) ועוד. "הרעיון הוא להקשיב לנשים מבוגרות שיש להן המון ניסיון חיים ויכולות לתת כמה טיפים מהשוחות", אמרה לואי־דרייפוס בת ה־63 בריאיון ל"פיפל" בזמנו. מה שלמדה מהשיחות, היא אומרת, זה שהמשותף לכל הנשים האלה הוא שבגיל הזה הן יכולות סוף סוף להיות מי שהן. השיחות ישירות, מרגשות, מצחיקות, מעוררות הרבה השתאות וכבוד, וגם מלמדות. פאטי סמית אומרת בצניעות שהתפקיד שהיא הכי גאה בו הוא להיות אמא, וככזאת העצה שלה היא לא לשדר לילדים ייאוש. חשבתי על זה בימים אלה, שבהם הייאוש בולע כמעט הכל, והחלטתי לנסות להקשיב לה וליישם את זה.
ילדים: לחגוג במסיבת פיג'מות עם תנינה / מאיה נחום שחל
לפני שנה הכריזה כלת פרס ישראל, הסופרת והמשוררת נורית זרחי, כי החליטה להפסיק לכתוב לגיל הרך. עד אז הוציאה מעל מאה ספרי ושירי ילדים נפלאים, בהם סדרת הספרים "תנינה", "אישה באבטיח", "הילדה רובין הוד" ועוד, את חלקם יחגגו ב־18 ביוני בפסטיבל שבוע הספר בבית אבי חי. במסיבת הפיג'מות "לילה טוב תנינה" שכולה מחווה לזרחי, ישירו מיקי קם ואלון עדר ביצועים חדשים ליצירות המוכרות, ויארחו את זרחי לחגיגה של חלומות ודמיון. לקראת האירוע אמרה זרחי לכלכליסט: "הכתיבה והכותב הם שני יצורים נפרדים. הכתיבה תמיד מפתיעה, היא מחוללת קסם. מניין באים היצורים הללו ולאן הם הולכים? מה קורה לתנינה וקורקבן אחרי שהספר נסגר? הרבה פעמים יש תחושה כזאת: 'מה? אני כתבתי את זה?'. זו שמחה גדולה כל כך לכותבת שמישהו לוקח את היצירה שיצרה ועושה איתה משהו, חוגג אותה בעולם". כולם מוזמנים להגיע לבושים בפיג'מות, עם בובות וחפצים שתמיד מלווים אותם אל השינה. לבני ובנות 10-4. לאתר בית אבי חי
אוכל: לטבוע בחמאה מזוקקת / חיליק גורפינקל
יש אנשים, ואנחנו מבינים ומזדהים איתם גם אם לא תמיד מרשים לעצמנו, ששבת אינה שבת בשבילם בלי קובנה חמה מהתנור או לפחות איזה ג'חנון עסיסי. בין שלל האופציות, העצלניות (מהפיצוצייה הקרובה) ואלו של המשקיעים, זורחת בימים אלו אחת מפתיעה למדי. מסעדת "לונל" (אברבנאל 72, תל אביב) מציעה החודש בסופי השבוע פופ־אפ פחמימות תימניות למהדרין. גם בימים כתיקונם מכין השף שלה, ינון אלעל, קובנה מצוינת, עם חריף מצוין לא פחות, שהוא מייצר לבד. טעמתי אותם והם מופלאים ממש. עכשיו מצטרפים אליהם בבראנץ' גם ג'חנון ו"חלנה", שילוב של חלה וקובנה (קצת מצחיק, שהרי קובנה היא בעצם סוג של חלה רק בתימנית). חוץ מהרסק והסחוג אפשר לקבל גם סמנה (חמאה מזוקקת), ומשום שזו בכל זאת מסעדת שף גם ריבת סלרי שמתאימה מאוד, וכמובן ביצים קשות חומות. המחירים נעים בין 26 שקל לג'חנון קומפלט ועד 70 או 150 שקל (תלוי בגודל) לקובנה.
אלבום: לגלות צלילים חדשים אצל הבלקן ביט בוקס / מאיה נחום שחל
שבע שנים חלפו מאז אלבומם האחרון והשבוע הוציא ההרכב "בלקן ביט בוקס" (תמיר מוסקט, אורי קפלן, תומר יוסף) את אלבום האולפן השישי שלהם “Wild Wonder”, שבהחלט עומד בציפייה הארוכה. מי שהחלו דרכם לפני מעל 20 שנה בברוקלין, וכבשו את העולם ואותנו עם מוזיקה המשלבת בלקן, פאנק והיפ־הופ, הקליטו את האלבום החדש באולפן של יוסף בקיבוץ צאלים, שם הוא מתגורר בשנים האחרונות. הם היו אמורים להוציא אותו באוקטובר, מה שכמובן לא קרה, ומאז הקיבוץ הפך ממדבר רגוע לשטח אש, ויוסף ומשפחתו פונו מביתם. "גם היום עדיין מוזר להכריז על חגיגה, אבל אנחנו מתעקשים למלא את תפקידנו בעולם הזה — להפיץ מוזיקה ואנרגיות חיוביות!", כתבו הבלקנים, והם עומדים היטב במשימה. האלבום שונה ברוחו ובהפקתו מהאלבומים הקודמים שלהם — הוא יותר אינסטרומנטלי מאלקטרוני, אבל הלב, המהות והגרוב ממש לא הלכו לאיבוד. "האלבום שונה מכל מה שעשינו עד היום, אבל הוא הכי אנחנו", הם אומרים. השוני בא לידי ביטוי לא רק במוזיקה אלא גם בטקסטים שעוסקים הפעם במרחב שבין האישי לחברתי. האיור היפה שעל העטיפה הוא של חבר הלהקה, תמיר מוסקט. האלבום יושק ב־21 וב־22 ביוני בבארבי תל אביב עם האורחים טונה וטדי נגוסה.
דוקו: להכיר את היוצר הגאון של "החבובות"/ יאיר רוה
קשה לי להסביר עד כמה ג'ים הנסון ו"החבובות" היו משמעותיים עבורי כילד, ועד כמה התוכנית המטורפת והאנרכיסטית הזאת השפיעה עליי. במשך כעשר שנים הנסון היה אליל שלי עם הבובות של "רחוב סומסום" כמה שנים לפני החבובות, והשירים של דיוויד בואי ב"המבוך" כמה שנים אחרי. במלאת 45 שנה ל"סרט החבובות", מביא הבמאי רון הווארד לדיסני פלוס סרט תיעודי נפלא בשם "ג'ים הנסון: איש הרעיונות", שהופק בשיתוף ילדיו, בני הנסון, שממשיכים לנהל את מפעל הבובות והיצורים שלו, אבל בלי הכישרון יוצא הדופן שהיה לו. הווארד מציג כמות מופלאה של חומרי ארכיון ויצירות מוקדמות של הנסון, שחלם את החבובות שנים לפני שהתוכנית יצאה אל הפועל. אחרי שכל רשתות השידור האמריקאיות דחו את הצעתו, היה זה מפיק אנגלי שהפיק את הסדרה, שצולמה בכלל בלונדון, ובצדק - ההומור הפרוע של החבובות היה אנגלי, ממשיך דרכם של מונטי פייתון. ועד מהרה התוכנית הפכה לסנסציה עולמית. הווארד גם מראה איך ההצלחה העצומה הפכה לנטל עבור הנסון, שיבשה את חיי המשפחה שלו, הביאה אותו לפרישה מהפקת החבובות ודיללה את מאגריו היצירתיים. זה סרט קצבי ונפלא על אדם גאון שכל חייו היה מאחורי הקלעים, ומתחת לבמה, מפעיל את הבובות שלו, איש שקט וביישן שעשה טלוויזיה מטורללת.