אחרי שלוש שנים: מסעדת צ'נה מצטרפת לגל הסגירות בענף
אחרי שלוש שנים: מסעדת צ'נה מצטרפת לגל הסגירות בענף
המסעדה התל אביבית פעלה במלון תאודור של רשת המלונות בראון, שנמכרת לישראל קנדה; צ'נה מצטרפת לגל סגירות מסיבי של מסעדות בשנה האחרונה, בצל המלחמה
מסעדת צ'נה בתל אביב הודיעה על סגירה, ומצטרפת לגל הסגירות ההולך ומתרחב של מסעדות בתל אביב, חיפה ושאר הארץ.
צ'נה פעלה במשך שלוש שנים במלון תאודור של רשת בראון ברחוב הרצל בתל אביב. היא הובלה בתחילת דרכה על ידי השף תומר אגאי – שסגר לפני שבועות ספורים את המסעדה סנטה קתרינה. אחר כך תפס את המושכות השף גיל דהאן ממסעדת וייס. בצ'נה הגיש דהאן בישול ישראלי עכשווי מבוסס טכניקה צרפתית, ובנוסף בישל במלון ארוחות ל-200 המפונים שהשתכנו בו.
דהאן סירב להתייחס לעזיבתו. בסוף השבוע הוא העלה פוסט תודה בחשבון האינסטגרם שלו. מרשת מלונות בראון טרם נמסרה תגובה. לפני חודש פורסם כי הרשת נמכרת לישראל קנדה תמורת מאה מיליון שקל.
צ'נה מצטרפת לגל סגירות הולך ומעמיק בשנה האחרונה שכולל בין היתר את טופולופומפו, בר היין ברוט, מסעדת בעתו, מסעדת וינה ברחוב בן יהודה בתל אביב שספגה פגיעה ישירה בתחילת המלחמה, מסעדת אנימאר שנכללה ברשימת המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון וצפון אפריקה של סן פלגרינו.
לצד המסעדות שנסגרו יש מספר גדול בהרבה של מסעדות שנאבקות להמשיך לפעול. סיבוב בתל אביב בערב יכול לתת תחושה מטעה לעיתים כאילו הכל בסדר, ולא כך הם פני הדברים. מסעדנים רבים מספרים שלא לציטוט על קשיים גדלים והולכים. יש גם כאלה שאינם מסתתרים ולאו דווקא במסעדות יוקרה, כמו למשל בעלי חומוס אבו דאבי שהעיד לפני חודשיים על ירידה של עשרות אחוזים בהכנסות מאז תחילת המלחמה.