סגור

המלון השיתופי בת"א: "לא מוכרים חדרים ומיטות אלא חוויה של ביחד"

אחרי חללי העבודה המשותפים מגיע תור המלונות השיתופיים. מלון איסלה החדש מציע תאי לינה דה לוקס לשישה אורחים בחדר. "התיירים נמשכים לביחד", אומרת הבעלים

אם חלפתם לאחרונה ברחוב מונטיפיורי, אין סיכוי שפספסתם את איסלה (ISLA Tel Aviv). במבט ראשון זה נראה כמו בית קפה, אך מעבר לדלת הסתרים שוכן אי של שקט: מלון קפסולות מינימליסטי, המספק חוויית שינה משותפת במקום הכי שוקק בעיר. “תל אביב היא הלובי שלנו, אני לא מוכרת חדרים ומיטות אלא חוויה של ביחד", מתארת בעלת המלון שוש מגורי־כהן. "אנחנו מזמינים את האורחים להיות איתנו, לנוח, לשתות דרינק ולצאת”.
המלון מכיל 50 קפסולות שינה במחיר 234 שקל ללילה, שש קפסולות בכל חדר (למעט חדר אחד לנשים בלבד ובו שמונה קפסולות). כל אחת מהקפסולות מאובזרת במיטה מתכווננת נוחה, מצעי כותנה לבנים ומגבת, לוקר למזוודה, וילון הצללה לפרטיות וקופסה לחפצים אישיים; יש גם אופציה לטאבלט ואוזניות עם חיבור לנטפליקס.
המקלחות המשותפות מתוחזקות 24 שעות ביממה ברמת ספא, עם תאים פרטיים וסבונים ממותגים. נוסף על כך ישנם שלושה חדרים פרטיים, כל אחד עם מיטה זוגית וחדר מקלחת ושירותים צמוד (585 שקל ללילה).

2 צפייה בגלריה
פנאי     שושי כרמלי שוש כרמלי
פנאי     שושי כרמלי שוש כרמלי
שושי מגורי כהן, בעלת מלון איסלה תל אביב
(צילום: יובל חן)

המלון נפתח להרצה לפני שנתיים ונסגר עם פרוץ הקורונה. “כשפתחנו היתה הצלחה מטורפת, ואז הכל נעצר. בחצי השנה הראשונה חשבנו שזה תכף ייגמר. מזל שהחלטתי להפעיל את בית הקפה ולא להשכיר אותו, כי זה מה שהחזיק אותי”, מספרת מגורי־כהן.
לפני חודשיים החליטה להשיק את המלון רשמית, ההזמנות זרמו בקצב משביע רצון, ואז הגיע האומיקרון שטרף את הקלפים. השבוע סוף סוף הושק. “המקום מתבסס על הזמנות מהיום למחר, אבל יש כבר הזמנות עתידיות מחו”ל”.
מגורי־כהן היא בעלי מיאלמה, משרד להפקת פרסומות המעסיק רק מפיקות נשים. “25 שנה אני מגשימה חלומות לקופירייטרים, במאים, ארט דיירקטורים ולקוחות, פה אני כל התפקידים”, היא אומרת. “באיסלה ידעתי בדיוק מה אני רוצה, בחרתי את השם, פיתחתי מוצר ופניתי למעצבת נורית קוניאק שעשתה לי את המיתוג”.
את המלון עיצבה בעצמה: “זה לפי הטעם שלי, בדמי ובדמותי. העיצוב הוא בינלאומי, לא מקומי. בשום מקום לא כתוב איסלה הוטל או בית קפה, רק איסלה תל אביב. מבחינתי זה סוג של סוד, הפתעה”.
למה לישון בתא?
“אנחנו מביאים ערך שאומר ‘תתארחו בלב העיר הכי יקרה, במחיר שהוא ואליו פור מאני’. אין לנו לובי גדול, סדנאות או מתקנים מיוחדים, אבל אנחנו נמצאים בין מרכזי הבילוי הכי שווים: שוק הכרמל, הים, נווה צדק וכיכר הבימה. האורחים חווים את העיר, ואז חוזרים להניח את הראש בבועה מנותקת מהרעש”.

2 צפייה בגלריה
פנאי  חדר קפסולות באיסלה תל אביב
פנאי  חדר קפסולות באיסלה תל אביב
חדר קפסולות באיסלה תל אביב
(צילום: גדעון לוין)

שישה אנשים בחדר בקורונה, זה לא קצת בעייתי?
“כרגע אנחנו משתדלים לא להכניס יותר משלושה־ארבעה לחדר. בחדרים יש מערכת סינון ואוורור, ויש וילון הפרדה ומנקה 24/7. זה יותר בטיחותי מבתי מלון שבהם כולם מתערבבים בחדר אוכל”.
כמה כסף הושקע במלון עד כה?
“4.8 מיליון שקל. אני לא מספיק עשירה בשביל לעשות בזול. צריך לעשות פעם אחת כמו שצריך בסטנדרט גבוה וזה מוכיח את עצמו. ייקח זמן לכסות את ההשקעה".
לדברי מגורי־כהן, "איסלה תל אביב הוא סניף הדגל שלי והתוכנית היא להפוך לרשת בינלאומית עם סניפים באירופה".
מי הקהל שלך?
“כיוונתי לתיירים, אנשים שיודעים להיות בחדרים משותפים, טיילים דיגיטליים בני 35-22 שיודעים לעבוד מכל מקום ורוצים לבלות בסופי שבוע. אבל גילינו שהאורחים הם בני 42 בממוצע. יש בהם גם אנשי עסקים; שאלתי למה הם בחרו בנו אם הם יכולים להרשות לעצמם סוויטה במלון בוטיק מפואר, והתשובה הרווחת היתה שהביחד משך אותם, ושהם רוצים לשבת בערב עם אנשים שהגיעו לבד כמותם, ולא עם זוגות או משפחות”.
60% מהאורחים, מתברר, הם תיירי פנים “שרוצים לחוות את תל אביב. הכל בעיר יקר ומתייקר, אבל אצלנו המחיר קבוע, אני לא מעלה מחירים בסופי שבוע ולא לפי עונות. נכון שאני לוקחת כפול מאברהם הוסטל או מהספוט הוסטל בנמל
"אבל אנחנו נותנים משהו אחר לגמרי. אצלנו השהות היא מגיל 18 ומעלה, אין פה בלגן וקרחנה. זה מקום למנוחה, לרגע עם עצמך”. באתר בוקינג, הציון של המלון הוא 9.5. “ממוצע הלינות שלנו הוא 5 לילות כשהממוצע בתל אביב הוא 1.8 לילות. אנשים נוסעים לטיולי כוכב וחוזרים וכבר שואלים למה אין לנו סניף בירושלים".