לשוב לחיקן: שווה לעמוד שעה וחצי בפקקים בשביל הפיצה החיפאית הזו
לשוב לחיקן: שווה לעמוד שעה וחצי בפקקים בשביל הפיצה החיפאית הזו
עם הפסקת האש בצפון שווה לשוב לפיצה נאופוליטן, שנחשבת כבר שנים לאחת מהטובות בישראל. החל במרגריטה אולי הטובה שאכלתי מימי ועד ליין המוקפד, היא שווה את כל הטרחה
הפסקת אש בצפון. מי יודע כמה זמן היא תימשך. זה הזמן כנראה למהר ולשוב אל חיקן של מסעדות חיפה שחיכו חודשים ארוכים לרגע הזה. כמה מהן כמו "בעתו" המצוינת ואחרות, לא שרדו. פיצה נאופוליטן, הנחשבת כבר שנים לאחת הפיצות הטובות בישראל, אם לא למעלה מזה, היא אחת מאלה שהחזיקו מעמד בשיניים. ורק בשביל זה שווה גם לנסוע מעל שעה וחצי בפקקים.
מפני שהפיצה הנפוליטנית של נאופוליטן היא ממש לא עוד פיצה, אפילו לא עוד פיצה נפוליטנית שהפכה כבר מזמן למכת מדינה. פתאום כולם מתפיחים 72 שעות וכל הממבו-ג'מבו הזה.
עזבו שטויות, כן או לא 72 שעות וגם את כל הנאומים האינסופיים של המלצרית (המקסימה, היא הבינה שהיא אוכלת לנו את הראש די מהר, לא הפסיקה אבל כל הזמן התנצלה על זה). הפיצות של נאופוליטן שוות את כל הטרחה ועוד איך. החל במרגריטה ה'פשוטה' – אולי הכי טובה שאכלתי מימי, איזו רכות, איזו גמישות, איזה רוטב עגבניות, איזה דיוק באפייה, איזו גבינה. אגב, כל הגבינות כאן הן מתוצרת 'המחלבה הקטנה' בגבעת חיים איחוד שהיא אולי המחלבה הטובה בארץ כיום. ועבור בפיצת ה'סקמורצה' – סוג של מוצרלה רק מיושנת ומיובשת ומגיעה בדרך כלל במין כדורים יפים כאלה ונורא מתאימה לפיצה בדיוק בגלל המתיחה הזו שלה. זו הגיעה עם הרבה פלפל שחור והיתה פיקנטית ונהדרת. טעמנו גם פיצה מלנזה, כלומר עם חצילים, גם פרוסות חציל קלויות וגם קרם חציל וזו כבר היתה יצירת מופת של ממש. רק פיצת ה'גבינות המקומיות' (של המחלבה הקטנה, כולל גבינה כחולה) עם הדבש החריף היתה קצת שנויה במחלוקת.. חלק אהבו מאוד (אני ) וחלק פחות (אישתי). כל הפיצות מגיעות עם מספריים מועילות מאוד, כדי שיהיה קל לחתוך אותן.
לפני כל אלו דגמנו גם סלט ירוקים עם פרוסות מלון ואגוזי פקאן - נהדר ו'קונוס' של בצק עם לבאנה וזעתר טרי, לא פחות טוב. קינחנו בפנקוטה עם וניל אמיתי מבית 'ונילה וידה' יצרני הוניל המקומיים (כבר הבנתם שלא עושים כאן צחוק עם שום דבר) , טירמסו עם הל (מושלם) ועוגת גבינת ריקוטה עם שזיפים מבושלים, לא פחות טוב.
נאופוליטן היא פיצרייה רחבת ידיים, יפהפיה ממש בעיצובה הנונשלנטי, מקסימה למדי בשירות המשתדל שלה ורצינית לאללה לא רק בפיצות אלא גם בתפריט היין הקטן אבל המדויק ואפילו בשמן הזית האיכותי שהם משתמשים בו ומגישים לך צלוחית ממנו שתטבול את הקצוות. נסיעת חובה, לא פחות.
קונוס - 46
סלט - 48
מרגריטה - 68
סקמורצה – 72
מלנזנה – 74
גבינות מקומיות ודבש – 78
פנקוטה- 42
טירמיסו - 42
עוגת ריקוטה- 42
כוס יין איטלקי – 45
קמפרי – 48
נאופוליטן – הנמל 37, חיפה.