אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
לחגוג בוז'ולה בעמק יזרעאל, להתבונן במציאות התל־אביבית יחד עם הספר של אורלי קסטל־בלום, ללכת על בטוח עם טיילור סוויפט ועוד ועוד
יין
לחגוג בוז'ולה בעמק יזרעאל
פסטיבלי יין הפכו בשנים האחרונות לעניין נפוץ למדי, ובכל זאת משמח לגלות עוד אחד, במיוחד כשהפסטיבל החדש מעלה על ראש שמחתו אזור יין לא ממש מוכר, לפחות לא ככזה. בעמק יזרעאל קמו בשנים האחרונות לא מעט יקבי בוטיק. פסטיבל "דרינק eat" (חלוצי העמק מתהפכים בוודאי בקברם למשמע השם המתחכם) מארח 13 יקבים מהעמק. החל מיקבים גדולים ומוכרים יחסית, כמו טוליפ הוותיק והמצוין ויקב עמק יזרעאל הצעיר יחסית והמעולה לא פחות, וכלה בשמות עלומים כמו יקב סימון, יקב המצודה או יקב יונה. הפסטיבל שמתחיל היום יימשך עד 19.11 ויכלול גם לא מעט אירועים: דורון יצחקי, מבעלי יקב טוליפ ויינן מותג היין "touch by fusion", יארח בשישי ושבת בתמרת לטעימת יין מודרכת ואוכל, יקב משק אופיר יקיים סיור בשישי, ביקב היוגב 8 יתקיים הערב מופע גיטרה ושירה ועוד.
חיליק גורפינקל
אלבום
ללכת על בטוח עם טיילור סוויפט
מאז יצא "Midnights" החדש של טיילור סוויפט, הוא שבר שיאי השמעות בפלטפורמות הדיגיטליות, והפך לאלבום המואזן ביותר ביממה שאחרי יציאתו (185 מיליון השמעות בספוטיפיי). השבוע התברגו שיריו בכל עשרת המקומות המובילים במצעד בילבורד, סוויפט היא האמנית הראשונה שהצליחה לעשות את זה. היא הגדירה את השירים כ"סיפורים שמתארים 13 לילות ללא שינה הפזורים לאורך חיי".
האזנה להם חושפת מילים בוגרות ועמוקות, אולם מבחינה מוזיקלית הוא לא ממריא לשיאים חדשים ונשאר באותו קו מוזיקלי פופי עם מלודיה עדינה המזוהה איתה, עדיין אפשר למצוא בו להיטים כמו “Anti hero“ עם פזמון קליט במיוחד. הביקורות בעולם סיכמו במדויק: "יש ביטחון עצמי בכתיבה של סוויפט, המלאה בנגיעות עדינות ומבריקות", התייחסו ב”גרדיאן” לטקסטים. "נתקעה בין האתמול למחר עם אותם צלילי פופ שנטשה ב־2019", נכתב ב”ניו יורק טיימס” על המוזיקה.
מאיה נחום שחל
שופינג
לרכוש חליפת משי נינוחה
החל מהיום אחר הצהריים ועד שבת בערב יתקיים בדובנוב 8 בתל אביב יריד "דרס קוד", שמעניק במה למעצבים ישראלים זה כ־16 שנה. הפעם יציגו כ־35 מעצבים צעירים וותיקים, בהם המעצבת הילי ארי שתציג קולקציה יפה הנמכרת בשגרה רק באתר שלה h-clubofficial.com. ארי יוצרת חליפות מחויטות על־זמניות לנשים ולגברים בהתאמה אישית. "בשנתיים האחרונות הביקוש לחליפות המחויטות קאסטם מייד הלך וגדל, ולא הותיר לי זמן לדברים אחרים. אבל קשה לקנות משהו מחויט כזה באינטרנט אז באתר אני מתרגמת את החליפות למשהו קליל ונגיש יותר".
הפריטים המחויטים תורגמו בידיה לחליפות משי סאטן נינוחות, ז'קטים דאבל ברסט ומכנסייים רחבים, קימונואים ושמלות קומבינזון. עוד ביריד: מריה ברמן המוכשרת מציעה פריטים יפים בעלי אמירה אינדיבידואלית; נדב רוזנברג (northen star) מציע פריטי דנים בייסיק בצד נגיעות צבעוניות בסריגים וסווטשירטים. ביריד הנחות של 40%-20% על קולקציות סתיו חורף 22, ועד 70% על עונות קודמות. כניסה 15 שקל.
עילית מינמר
פסטיבל
לגלות את הפסקול המרגש של הקולנוע הישראלי
אירוע חדש מצטרף ללוח השנה הקולנועי בארץ: פסטיבל סאונדטרק בסינמטק תל אביב (15 עד 19 בנובמבר), שיוקדש לכל החיבורים האפשריים בין קולנוע ומוזיקה. למשל, סרטי תעודה על מוזיקאים (כמו קינג קרימזון, ג'ו סטראמר, שי בן צור), מחוות לסרטים מוזיקליים או סרטים עם פסקולים מפורסמים ("חנות קטנה ומטריפה", "צלילי המוזיקה"), והקרנות לסרטים בליווי פסקול חי (למשל, סרטיו הקצרים של באסטר קיטון או הקרנה של "הפסיון של ז'אן דארק"). אבל האירוע הכי מרגש בפסטיבל הוא המחווה היפה והמוצדקת שלו למלחין דובי זלצר, בן ה־90, שמפורסם בזכות הלחנים שלו ל"קזבלן", "מבצע יהונתן" ו"ארבינקא" (שיוקרן בפסטיבל). במרכז המחווה יושק תקליט הפסקול שהלחין זלצר ל"שלושה ימים וילד" של אורי זהר מ־1967.
סרט יפהפה (שעליו זכה עודד קוטלר בפרס השחקן בפסטיבל קאן) עם פסקול בוסה־נובה נפלא של זלצר, שבוודאי נכתב בהשראת פסקולי הסיקסטיז של קווינסי ג'ונס. הסרט, בעותק חדש ומשופץ, יוקרן בליווי תזמורת חיה שתבצע את המוזיקה הגאונית של זלצר. אם מהדורות העתיד של פסטיבל סאונדטרק יתמקדו בהפקות של פסקולים חיים המלווים הקרנות סרטים, הרי שמדובר באירוע שיהיה שווה לחכות לו משנה לשנה.
יאיר רוה
סרט
להתפעל מהגיבורה הפמיניסטית של לינה דנהאם
זה אחד הטרנדים הכי משמעותיים ומפתיעים שצמחו בקולנוע בשנים האחרונות: סרטים תקופתיים — לרוב נשיים ופמיניסטיים — שנוטלים חירות ומציגים נקודת מבט מודרנית ואנכרוניסטית על תקופות עתיקות. מ"מארי אנטואנט" של סופיה קופולה, דרך "נשים קטנות" של גרטה גרוויג, עבור ב"קורסאז'" של מארי קרויצר, ועד לתוספת החדשה ביותר למקבץ: "קתרין המכונה ציפור קטנה" ("Catherine Called Birdy"), סרטה החדש של לינה דנהאם כבמאית ותסריטאית (יוצרת וכוכבת "בנות"), שעלה בשבוע שעבר באמזון פריים וידיאו.
זהו עיבוד לספר נעורים מאת קארן קושמן שראה אור ב־1994 ושדנהאם הודתה שחלמה שנים לעבד אותו לסרט. זהו סיפורה של ליידי קתרין (בלה רמזי) נערה בת 14 באנגליה של המאה ה־13 — שבה מתנגנים בפסקול שירים של סופרגראס ורוד סטיוארט. יש לה בית גדול ותואר אצולה, היא מאוהבת בדוד שלה, אביר שחזר ממסעות הצלב (ג'ו אלווין), והחבר הכי טוב שלה הוא נער עני, רועה צאן, מהכפר הסמוך לטירת המשפחה. כשאב המשפחה (אנדרו סקוט, "פליבג") מגלה שהוא איבד את כל כספו, הדרך היחידה שלו להשיג כסף היא להשיא את בתו ותואר האצולה שלה למרבה במחיר. אבל קתרין, שכולם קוראים לה בירדי, היא נערה עצמאית ודעתנית, שרואה כמה קשה להיות אישה בעולם הזה, ומחליטה למרוד בהחלטת האב, בסרט שיש בו שובבות גדולה, אבל גם כאב עצום.
יאיר רוה
ספר
להתבונן במציאות התל־אביבית יחד עם אורלי קסטל־בלום
ספר חדש של אורלי קסטל־בלום הוא חגיגה. הפעם, ברומן ״ביוטופ״ (הספרייה החדשה), היא בוחנת מקרוב מאוד את הזירה התל אביבית (שאינה מנותקת מההוויה הכלל־ישראלית), וליתר דיוק את זירת הרחובות הסמוכים ללונדון מיניסטור, מקום מגוריה. הנושא הוא בית, נכס, נדל״ן, אבל גם היעדרם המוחלט; המשמעות של היות בעל בית במובן הרחב של הרעיון, מול היות חסר בית, גם זה במובן הרחב. גיבור הרומן הוא יהודי פרנקופיל ושמו ז׳וזף שימל, בעליה של דירה תל־אביבית ובהמשך גם של דירה בצרפת. הכתיבה של קסטל־בלום, כמו תמיד, מצחיקה ואירונית וחכמה, ומתארת שלל טיפוסים ישראלים ביותר: דיירי המגדלים, הומלסים, עורכי דין ובעלי חנויות. זהו מבט מיקרוסקופי וצלול על מה שנעשה כאן.
שירי לב־ארי