הבצק של פורים: אוזני המן מפתיעות, טעימות וצבעוניות יותר
הבצק של פורים: אוזני המן מפתיעות, טעימות וצבעוניות יותר
לאט אבל בטוח מצטרפות גם אוזני ההמן הצנועות של פעם לגל הפסיכדלי ששטף את אחיותיהן השמנמנות מחנוכה. בגזרת האוזניים הכל עדיין ראשוני אבל כבר עכשיו צצים מיני טעמים ושילובים מוזרים, כלכליסט בחר את הטעימים שבהם
אזור הצבע
בין שלל אוזני המן הפסיכדליות של רולדין, כמיטב המסורת המוכרת לקהל הישראלי בעיקר מאגף הסופגניות, מתבלטת אוזן המן הפשוטה והטובה, המצוינת בעצם, זו עם הפרג כמובן. המון פרג טרי וטוב, בצק פריך דק שמשולבים בו שקדים. זה לא חונק ורק טיפה'לה מתוק מדי. כל הכבוד. חוץ מזה, יש שלל אוזני המן לא שגרתיות ממולאות בטופי וקרמל,, קרם קוקוס ושוקולד מריר בקראסט קוקוס, אוזן המן ורודה עם מרציפן ורדים ותות, אוזן המן בטופי פקאן או אוזן המן פיסטוק הדרים שחיבבתי למדי. המגמה צבעונית ורק קצת מטורללת. 14 שקל ל־100 גרם
קלאסיקה מנצחת
מאפיית לחמים היא כנראה המנצחת הגדולה: בצק נפלא ומליות נדיבות מאוד, קלאסיות בלי שטויות: הממולאות בפרג מעולות עם בצק פריך ודק מאוד, ממש לא חנק, והמון פרג טרי מאוד. יופי. יש גם במילוי תמרים עם אגוזים ושקדים. ויש גם אוזני המן מלוחות עם תפוחי אדמה ובצל. מעולה ממש. את המרציפן שמרתי לסוף כי למרות אהבתי המטורפת לפרג, מרציפן הוא בשבילי הגביע הקדוש. לאו דווקא באוזני המן אבל גם כאן אני מקבל אותו באהבה למרות שמרנותי: כדור מרציפן ענק ממש לכוד בין שלושת קפלי הבצק. גם הצורה נהדרת עם הכדור המסתורי הזה שנראה לרגע כהמשך של הבצק וגם הטעם.
מלוחות: 19 שקל ל־100 גרם; מתוקות: 15.3 שקל ל־100 גרם
לעגל את המשולש
הפתעה גדולה מספק הקונדיטור מורן גיל שפתח מקום מדובר ברחוב אלנבי 31 בתל אביב. הוא לא מציע אוזני המן אלא טארט אוזני המן. כלומר עוגה שלמה (ויקרה מאוד), המורכבת כולה מאוזני המן קטנות עם בצק פריך וקרם. זה יפה, זה מפתיע, וגם — מאוד טעים. טארט אוזני המן הממולאות בפרג, מכיל גם שכבת מרציפן ונפלא ממש. אחרים כוללים אוזני המן ממולאות בפיסטוק עם שוקולד לבן, אוזני המן ממולאות בקרם שוקולד ואגוזי לוז, או אוזני המן עם חלבה וקרם פרלינה. 290 שקל.
הצימוק שבעוגייה
קיסר האפייה מיקי שמו שכבר מזמן הפך לרשת, מציע אוזני המן די קלאסיות וטובות מאוד, צולח היטב את מבחן הפרג — הרבה אבל לא מדי; והבצק הפריך — דק אבל לא מדי. חוץ מפרג יש גם עם שוקולד, אגוזים, תמר מג'הול, מרציפן ואפילו שזיפים ביין. יש גם אוזניים מבצק שמרים ממולאות בפרג, אגוזים או ריקוטה וצימוקים.
42 שקל ל־350 גרם או 6 שקל ליחידה מבצק השמרים.
הסוכרייה בפנים
דודו אוטמזגין, הקונדיטור הנחשב מחיפה (עם סניפים בעוד מקומות) משתף פעולה עם סוכריות m&m ומציע מארז יוקרתי למראה שהוא גם יקר מאוד. כל אוזן עשויה מבצק סבלה ממולא בסוכריות m&m טחונות וגנאש שוקולד מריר ומצופה בשוקולד לבן יוקרתי של ולרונה. זה פסיכדלי עד מאוד ומשעשע למדי.
144 שקל ל־12 אוזני המן
לנגב בטחינה
בביסקוטי מציעים אוזניים במילוי פרג הדרים, שלא ישעמם, שוקולד בלגי, טחינה פקאן, לואקר ושוקולד לבן עם קונפיטורת מנגו. חיבבתי מאוד דווקא את אלה עם הטחינה. הבצק טיפה עבה מדי, אבל בקטנה.
43 שקל ל־300 גרם