סגור
מסיבת עיתונאים אבי קונפורטי שף מסעדת טופולופומפו
אבי קונפורטי, שף מסעדת טופולופומפו. מקווים שימצא שוב את מקומו הראוי מאחורי הסירים (צילום: יובל חן)

היי שלום טופולופומפו, ותודה על הדגים, הבשר וכל השאר

המלחמה ממשיכה לגבות מחיר כלכלי גם בענף המסעדנות, ובסוף פברואר תיסגר מסעדת היוקרה טופולופומפו לאחר 11 שנות פעילות. השף אבי קונפורטי היה ונותר אחד השפים הגדולים בישראל, שהביא לכאן את המטבח המקסיקני והעלה את המטבח האסייתי לגבהים שלא הכירו כאן קודם. הוא הציג מטבח צבעוני, חושני, נועז ובעיקר טעים להפליא

המשבר במסעדנות, במיוחד בחלק העילי והיוקרתי שלה, לא נעצר לרגע. ללמדכם שיש ועוד יהיה גם מחיר כלכלי למלחמה הזו. אחרי אחת עשרה שנות פעילות רצופות עליות ומורדות וגם כמה שערוריות, תיסגר בסוף חודש פברואר מסעדת היוקרה האסייתית טופולופומפו של השף הוותיק אבי קונפורטי.
"אורחים יקרים, דרקון האש שלנו טופולופומפו, פורס כנפיים, רושף ונושף ועף חופשי אל השמיים. רגע לפני שנפירד נרצה להודות לכולכם על יותר מ-11 שנים גדושות בחוויות אירוח משמחות עם מטבח פורץ גבולות ותרבויות. טופולופומפו תסגר ב-29.02.", כך כתבו קונפורטי ושותפותיו ענת לאופר ויעל אורי הבוקר בחשבון האינסטגרם שלהם. מעבר לכך, סירבו להתראיין או להגיב.
טופולופומפו מיצבה את עצמה מתחילת דרכה לא רק כמסעדה הפאן-אסייתית הכי יוקרתית בארץ אלא גם כיקרה שבהן, שלא לומר אחת המסעדות היקרות בארץ. קונפורטי התקומם על התדמית הזו לא פעם. בשנים האחרונות גם הוריד מחירים. אולי קצת מאוחר מדי.
קונפורטי, שפרץ דרך כמה פעמים לפני כן, בייחוד עם המסעדה המקסיקנית של צ'ימיצ'נגה, וידע שנים יפות לא רק בה ובטופולפופמו אלא גם בצפרה הקצת פחות יקרה ורשת זוזוברה העממית יחסית, נחשב במשך שנים לאחד השפים הגדולים בישראל, כזה שהביא לכאן את המטבח המקסיקני כאמור, והעלה את המטבח האסייתי לגבהים שלא הכירו כאן קודם. הוא הציג מטבח צבעוני, חושני, נועז ובעיקר טעים להפליא.
לדאבון הלב, נקשר שמה של המסעדה גם בכמה מקרים קצת פחות נעימים. לפני חצי שנה נפתחה שוב אחרי סגירה של חודש בעקבות הרעלת מזון שבה לקו כמה לקוחותיה. קונפורטי ושותפותיו כינסו אז מסיבת עיתונאים שגם אנחנו כאן דיווחנו עליה. ניכר בו אז שהוא מתוסכל, אולי אפילו כועס, על היחס התקשורתי שלו זכתה ההרעלה, יחס שלא עמד בקו ישר לטעמו, לסיקור הרגיל שאותו קיווה לקבל בשוטף ולא זכה לו, שוב, לטענתו. בדיעבד, יש משהו בדבריו. האיש ידע ויודע לעורר אנטגוניזם, לא תמיד מוצדק, בדרך כלל כזה שהתייחס למחירי האוכל - אלו שלימים הפכו נפוצים יותר ויותר בלא מעט מסעדות אחרות - וקצת פחות לאיכותו. כן, אני קצת מכה על חטא כאן.
סיפור אחר מן השנים האחרונות הוא כמובן סיפור התמונות שקלטו מצלמות האבטחה במסעדת "איי" של יובל בן נריה בה נראה קונפורטי תולש פסל יקר ערך מקיר השירותים. סיפור מוזר שלא הוסבר עד היום. "היה חושך ולא ראיתי במה אני נאחז", אמר קונפורטי אחרי מסיבת העיתונאים שבה הודיע על הפתיחה המחודשת.
עוד פרשיה היא התביעה המתוקשרת משנת 2017 שבה הוכח שבשנת 2013 הגישו קונפורטי בשר חזיר במקום בשר בקר כפי שנכתב בתפריט. או עדותם של טבחים שראו אותו מגניב ציר דמי גלאס בשרי למנה צמחונית. וכמובן, עדותם של לא מעט סועדים על כך שהוא מציע להם לבחור עבורם מה יאכלו ואז מגיש להם את המנות היקרות ביותר, מנות שמחירן האמיר לעיתים למאות שקלים. כך או אחרת, כאמור, קונפורטי היה ונותר מגדולי הטבחים שלנו . כולי תקווה שימצא שוב את מקומו הראוי מאחורי הסירים. וכן, עד כמה שהדברים נוגעים אלי, אני קצת מצטער ומתנצל. אם יש על מה. היי שלום טופולומפו, ותודה על הדגים, הבשר וכל השאר.