לראשונה בטורקיה: 5 מסעדות באיסטנבול קיבלו כוכבי מישלן
לראשונה בטורקיה: 5 מסעדות באיסטנבול קיבלו כוכבי מישלן
המסעדה שזכתה לכבוד הרב ביותר היא מסעדת טורק פאתיח טוטאק, שקיבלה שני כוכבים מתוך שלושה אפשריים. אליה מצטרפות עוד ארבע מסעדות שזכו בכוכב אחד. לא פחות מעשר מסעדות נוספות זכו בתואר "ביב-גורמנד", המציין מסעדה שנותנת תמורה מצוינת למחיר לא גבוה
בזמן שאנחנו כאן עדיין מחכים לסוקרי המדריך הצרפתי המהולל מישלן ומתווכחים האם באמת מגיעים לנו אותם כוכבים מפורסמים שהוא מחלק כבר כמעט מאה שנים למסעדות בעולם, בסביבתנו הקרובה לא יושבים בשקט ועובדים קשה.
חמש מסעדות באיסטנבול זוכות כעת למה שנחשב עדיין ככבוד האולטימטיבי בעולם האוכל ומקבלות כוכבי מישלן. כן, גם בעידן בו מככבים בעיתונות פרסים ותארים אחרים, ובראשם כמובן רשימת 50 המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו, יש עדיין משמעות קולינרית, ולא פחות חשוב מכך כלכלית, לכוכבים של הצרפתים.
המסעדה שזכתה לכבוד הרב ביותר היא מסעדת טורק פאתיח טוטאק, שקיבלה שני כוכבים מתוך שלושה אפשריים. אליה מצטרפות עוד ארבע שזוכות לכוכב אחד, גם כן ציון מכובד ונחשב מאוד. כמו כן, לא פחות מעשר מסעדות נוספות זכו בתואר "ביב-גורמנד", המציין מסעדה שנותנת תמורה מצוינת למחיר לא גבוה.
המסעדה שזכתה בשני כוכבים מגישה, כמו רוב אחיותיה המכוכבות, אוכל טורקי, לעיתים בפרשנות מודרנית כמובן. בטורק פאתיח טוטאק תוכלו לפגוש מנות כמו טלה חלב ובמיה ביוגורט מחלב בופאלו, בייבי קלאמרי, או צדפות מול צעירות שגם שיריונן אכיל, וריאציה על מנת רחוב מפורסמת בעיר.
השף פאתיח טוטאק, שעל שמו נקראת המסעדה, הוא בן 37 בסך הכל והשתלם בין השאר בנומה, הנחשבת למסעדה הטובה בעולם, לפחות לפי הדירוג המתחרה. הוא פתח את מסעדתו ב-2019, ממש לפני תחילת מגיפת הקורונה, מה שהופך את הישגו למרשים עוד יותר. מפקחי המדריך מציינים בין השאר את גילם הצעיר של חלק גדול מהשפים הזוכים ואת המגמה החיובית שמסתמנת עקב כך לקולינריה הטורקית.
ולנו כאן לא נותר אלא לקנא קצת, להמשיך להתאמץ ובעיקר, אם יורשה לי, להביט פנימה ולאו דווקא החוצה בכדי להבין מה צריך וכדאי לעשות במטבחי המסעדות שלנו. לא רק לטובת כוכבי המישלן הנכספים, כבודם במקומם מונח, אלא גם ובעיקר לטובת פיתוח וקידום הקולינריה המקומית שלנו, שלא פעם מחזיקה מעצמה קצת יותר ממה שצריך.
אחרי ש-6 מסעדות כבר השתחלו לרשימת 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון וצפון אפריקה של סן פלגרינו, ביניהן OCD שהגיעה למקום השלישי והמכובד, אפשר, כדאי וצריך, בהסתמך על הדוגמה הטורקית הטרייה אבל לא רק, לזכור שהשמיים הגבול - אם רק עושים מה שצריך. לאו דווקא היכלות מפוארים ומפונפנים, אלא חיפוש עצמי מקומי אמיתי.
והנוסעים הרבים לטורקיה? ברכותינו. יש לכם עוד משהו חדש לעשות בעיר האוכל המופלאה איסטנבול - לחפש מקום במסעדות מישלן.