הילדותית, הפולנייה והפטריוטית: הסופגניות הכי שוות לחנוכה
הילדותית, הפולנייה והפטריוטית: הסופגניות הכי שוות לחנוכה
בביסקוטי ממלאים את הסופגניות במילויים כמו אפרופו ובמבה אדומה, במאפיית עמיתה מציעים סופגניות פונצ'ק פולניות למהדרין והסופגניות של קפה קדוש מעלות על נס את האחדות. הסופגניות המצטיינות מהקולקציה של 2024
עונת הסופגניות בעיצומה, וגם הפעם מדובר במפגן פסיכדלי, שלא לומר פסיכוטי, של צבעים, צורות ומוזרויות, אך נדמה שהשנה נשברו שיאים חדשים, לאו דווקא של טעם טוב. הקולני שבהם היה סקנדל סופגניית החטופים שעוטרה בסרט הצהוב המפורסם, שהיה אכיל. היא הוסרה מן המדפים, משאירה את הבמה לסופגניות סמלי היחידה, מאותו בית יוצר.
יוקר המחיה המאמיר, ואולי בכל זאת גם קצת חמדנות, הביאו את מחירי הסופגניות לשיאים חדשים של 18 ו־19 שקל, מחיר מפלצתי ממש לחתיכת בצק עם ריבה. מצד שני, כשגם קרואסון כבר עולה כמעט אותו דבר, ובהתחשב בשלל התוספות היקרות, אולי אין מה לעשות. מזל שעדיין אפשר להסתפק בסתם סופגנייה עם ריבה שעולה קצת פחות. הנה כמה סופגניות מצטיינות מהקולקציה של 2024.
הילדותית: קונדיטוריית ביסקוטי
רשת הקונדיטוריות הגדולה ביסקוטי מבני ברק מציעה מגוון ילדותי במיוחד למה שנחשב מלכתחילה למאפה ילדותי. וכך, לצד סופגניית ריבה קלאסית וזו עם שוקולד בלגי וריבת חלב, תוכלו למצוא סופגניית אפרופו ממולאת בקרם אפרופו ומצופה בשוקולד לבן וחטיף אפרופו שוקולד לבן, או סופגניית במבה אדומה עם קרם במבה אדומה, ציפוי שוקולד לבן וקראמבל במבה אדומה. יש גם סופגניית אגוזי, סופגניית מקופלת פיסטוק, והמוצלחת מכולן בעיניי היא סופגניית קרמבו, עם קרם פטיסייר, ציפוי שוקולד קריספי ומיני קרמבו. 8 שקל לקלאסית, 15 שקל למיוחדת. לפרטים נוספים ולרכישה - לחצו כאן
הפולנייה: מאפיית עמיתה
מאפיית הבוטיק המהוללת מיפו של צמד האופות מיכל בוטון ואנה שפירו מתחברת לצד הפולני שלה ומציעה סופגניות פונצ'ק פולניות למהדרין, בשיתוף פעולה עם לא פחות מהמכון הפולני. הסופגניות של בוטון את שפירא ממולאות בריבת ורדים ביתית ומזוגגות בציפוי פונדנט לבן עם קישוטי קליפות תפוז מסוכרות. טעים בטירוף, וגם, מה לעשות, יקר לאללה. 18 שקל. לפרטים נוספים ולרכישה - לחצו כאן
האלגנטית: בייקרי פיקה
המאפייה השבדית פיקה שהפכה כבר לרשת קטנה, היא מצטיינת גדולה גם בחנוכה. להוציא אחת, הסופגניות שלה אינן מסורתיות כלל, אבל למרבה השמחה מציגות גישה בוגרת וחסרת גימיקים מטופשים. פיקה מציעה השנה סופגניית פיסטוק, אחת עם קראמבל תפוח, סופגניית שוקולד וקרמל מלוח, סופגנייה קלאסית יחסית עם ריבת פטל וקרם פטיסייר, ואחת עם קרם שקדים וקצפת. אני הכי אהבתי את סופגניית קרם תפוז וסמבוק — שילוב מוזר אבל פשוט נהדר. 14 שקל. לפרטים נוספים ולרכישה - לחצו כאן
הסולידית: מאפיית לחמים
מאפיית לחמים הוותיקה של אורי שפט, על שלל סניפיה, מתעקשת לשמור על המסורת ולא לחרוג יותר מדי מגזרת הסופגנייה הקלאסית. סופגניית הריבה שלה, עם ריבת תות, היא עדיין אחת הטובות מסוגה, ואליה מצטרפות סופגניות במילוי שוקולד וריבת חלב. יש גם לביבות אפויות של תפוחי אדמה, תרד וגבינות. קלאסיקות שאינן מתיישנות. 9 שקל לקלאסית, 7 שקל בלי מילוי. לפרטים נוספים ולרכישה - לחצו כאן
הפטריוטית: קפה קדוש
בשנה שעברה התגייסו בקונדיטוריה הוותיקה והמוערכת בירושלים למען חיילים ופצועים, והם למעשה היו הראשונים לייצר את הסופגניות עם סמלי היחידות. אך מה שהחל כפרויקט התנדבותי מרשים של קרן ואיציק קדוש, הפך השנה לטרנד חלול למדי. השנה הם החליטו להעלות על נס את האחדות המיוחלת, לטובת מי שמייחל לה. אפשר כמובן להרים גבה או ללגלג, אבל כמי שפגש את הזוג קדוש, אני יכול להעיד שכוונותיהם כנות וטהורות, ואם זה חשוב, הסופגניות שלהם מעולות. כדי להציג אחדות בתוך סופגנייה, המילוי שלהן הוא חצי־חצי: למשל, סופגניית קסטה שחצייה וניל וחצייה שוקולד, או סופגנייה חצי קרמל וחצי פקאן. אני חיבבתי במיוחד את זו ששילבה קרם פטיסייר וריבת דובדבנים. המחיר, מה לעשות, יקר מאוד. 19 שקל. שלומציון המלכה 6, ירושלים