סגור
פנאי ספר הג'ונגל מחזמר
זיו קירה וטוביה צפיר ב"ספר הג'ונגל". נגיעה מברודווי (צילום: רועי ברקוביץ')

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

ילדים: לחזור ל"ספר הג'ונגל"

המחזמר "ספר הג'ונגל", עיבוד של אפרים סידון לספרו של רודיארד קיפלינג בבימוי חנוך רוזן, עלה לראשונה ב־1996 והפך את הילד תום אבני שגילם את מוגלי לכוכב. בהמשך יצא בקלטת שמיליוני ילדים בישראל צפו בה, והוכתר לאחד ממחזות הזמר לכל המשפחה המוצלחים בישראל (למעלה מ־250 הצגות בפני 300 אלף צופים). כעת, כעבור 28 שנה חוזרת ההפקה לבמות עם הקאסט המקורי, הכולל את טוביה צפיר וששי קשת, עם ילדים חדשים, בהפקה מוזיקלית וויזואלית חדשה ומרהיבה.
"אני מאוד מתרגש לחזור ולביים את המחזמר המופלא הזה", אומר רוזן. "אלפי ילדים שצעדו בסלון ביתם בתור פילים יביטו עכשיו על ילדיהם ויחייכו מאוזן לאוזן, כי גם הם יכירו את גיבורי הילדות של הוריהם, בהם מוגלי, באנה, בלו, בגירה ושירחאן. בחידוש המחזמר חשבתי שהכי נכון להיצמד למקור ולתת לו נגיעה של ברודווי בתפאורה, במעופים ובפסקול, עם צוות אנרגטי של רקדנים ואקרובטים שיחברו לקאסט המקורי". עד ה־27 באוגוסט במשכן לאמנויות הבמה תל־אביב. (מאיה נחום שחל)
5 צפייה בגלריה
פנאי ספר הג'ונגל מחזמר
פנאי ספר הג'ונגל מחזמר
זיו קירה וטוביה צפיר ב"ספר הג'ונגל". נגיעה מברודווי
(צילום: רועי ברקוביץ')

קולנוע: לגלות סרטים מצוינים בפסטיבל הסטודנטים

הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים מתקיים השבוע בסינמטק תל־אביב, מהדורה מאוחרת השנה שנדחתה בגלל המלחמה. זו גם מנעה מאורחים בעלי שם להגיע ולכן צריך להגיד תודה, ולא בפעם הראשונה, לדיוויד מאמט שבשנים האחרונות גילה את יהדותו והפך לאחד הבמאים תומכי ישראל באמריקה. מאמט יקיים כיתת אמן על כתיבה ובימוי. אשתו, השחקנית רבקה פידג'ן, תקיים כיתת אמן על משחק. אורחת נוספת היא ג'ולייט וולפלינג, העורכת הקבועה של ז'אק אודיאר, שתקיים סדנה על עריכה. מבחר מהסרטים של מאמט ואודיאר יוקרנו לאורך הפסטיבל.
5 צפייה בגלריה
פנאי דיוויד מאמט במאי
פנאי דיוויד מאמט במאי
הבמאי דיוויד מאמט. מגיע לתת כיתת אמן
(צילום: Pam Susemiehl)
תחרויות הסטודנטים, הישראלית והבינלאומית, הן כרגיל הימור כי היוצרים עדיין אלמונים, אבל מישהו או מישהי שם יהיו במאים בעלי שם בעשור הקרוב. לכן, אם אתם מחפשים במאים מנוסים, לכו למקבצי תחרות הסרטים הקצרים העצמאים, סרטים קצרים שהופקו על ידי במאים שכבר מזמן לא סטודנטים. חפשו, למשל, את "היד של קטיה" של תום שובל, שכבר זכה בפסטיבל ירושלים לפני שנה, 24 דקות של קולנוע מצוין. (יאיר רוה)

ט"ו באב: לחגוג עם חיים באר ואתגר קרת

עוד דרך לחגוג את ט"ו באב – מועד שהפך עם הזמן גם לחגיגת מסחר ושיווק – היא אהבת הקריאה. ״אדם שספר בידו הוא אדם חופשי״, כתבה המשוררת הפולנייה ויסלבה שימבורסקה. ״הוא מרשה לעצמו לקרוא ספרים חכמים שמהם ישכיל, וספרים טיפשיים שגם מהם ילמד משהו".
5 צפייה בגלריה
פנאי אתגר קרת ו חיים באר
פנאי אתגר קרת ו חיים באר
אתגר קרת וחיים באר. אהבת הספר והספרות
(צילומים: אוראל כהן, אביגיל עוזי)
ביום שני ב־19:00 יתקיים בבית השחמט ברמת אביב ערב על אהבת הספר והספרות עם חיים באר, והמוזיקאים אריאל ברט ואיתי שפיגל, שיבצעו דואט מפוחית וגיטרה. באר ידבר על הספרים שהשפיעו על חייו, על ביבליופיליה ואספנות ספרים, ועל הסיפורים שמאחורי הספרים. "מותר לאדם לא לגמור ספר אחד, ואילו את השני לקרוא מהסוף להתחלה", כתבה שימבורסקה. "מותר לו לצחקק במקום לא צפוי ולהתעכב בהפתעה על מילים שיזכור כל חייו״. ובאותו ערב במרכז מנדל ביפו ב' תתקיים חגיגת יום הולדת לאתגר קרת, "יום הולדת בלי קוסם". קרת יקרא סיפורים שכתב על ימי הולדת, ויחלוק עם הקהל תובנות ועוגה. (שירי לב־ארי)

דוקו: לחשוף את מה שקרה באום אל־חיראן

"מוות באום אל־חיראן", סרטו של דורון ג'רסי, שזכה בפסטיבל דוקאביב השנה בפרס התחקיר והעריכה, הוא יצירה עמוקה ומאלפת שמתארת דרך מקרה אחד נורא סיפור רחב על מדיניות והתנהלות מסואבות, שמעטים יוצאים ממנו טוב. במרכז הסרט הפינוי של הכפר הבדואי אום אל־חיראן שאירע בשנת 2017, והסתיים במותם של תושב הכפר, יעקוב אבו־אלקיעאן, מורה בבית ספר, ושל ארז עמדי לוי, שוטר שהשתתף בפינוי.
5 צפייה בגלריה
פנאי מוות באום אל־חיראן סרטו של דורון ג'רסי
פנאי מוות באום אל־חיראן סרטו של דורון ג'רסי
"מוות באום אל־חיראן". מסמך עיתונאי נוקב
(צילום: משטרת ישראל, yes דוקו)
הסרט פורש את מהלך האירועים, תוך שהוא מבהיר מהו המעמד של יישובים בלתי מוכרים בדרום, דרך אותו פינוי שנעשה באישון ליל ושבעטיו פרצה אלימות שהסתיימה במותם של השניים. אם לא היה די בתוצאה הקשה הזאת, הרי שהמפכ"ל דאז רוני אלשייך הוסיף שמן למדורה כאשר טען ללא בדיקה כי הקורבן אלקיעאן היה מחבל, שניסה לבצע פיגוע דריסה. החקירה שהתפתחה בעקבות זאת במח"ש הלכה, הסתבכה ונצבעה בצבעים פוליטיים עכורים, וכמעט כל מי שהיה מעורב במקרה דאג לחבל בטיפול בו. כל אחד מטעמיו. הסרט, שמוקרן כעת ב־yes דוקו, זכה בצדק בפרס התחקיר — הוא מגיש מסמך עיתונאי מאורגן, מנומק ונקי. הלוואי שאפשר היה להגיד את זה על ההתנהלות של המתועדים בו. (רותה קופפר)

אופנה: לשאוב השראה מדורין פרנקפורט

המעצבת הוותיקה והמוערכת דורין פרנקפורט תקיים הערב שיחה והרצאה בזום, "פועלת אופנה", בה תספר על עבודתה במשך השנים, על מחויבות שלה לייצור מקומי, על אחורי הקלעים של התעשייה ועוד. פרנקפורט, שהקימה את בית האופנה שלה ב־1983, דגלה כבר מראשית הדרך בקיימות ובבגדים ששורדים לאורך זמן. היא הבינה את חשיבותה של תעשיית האופנה המקומית כחלק מחוסנה הכלכלי של המדינה ויצירת מקומות עבודה לקהילה. ההרצאה תכלול גם קליפים מתצוגות עבר ומתוך ארכיון הווידיאו שלה.
5 צפייה בגלריה
פנאי דורין פרנקפורט
פנאי דורין פרנקפורט
דורין פרנקפורט. שיחה אישית
"זה יהיה מעין מפגש אישי עם אנשים בסביבת הבית שלהם, שמרגיש כמו שיחה מלב אל לב", אומרת פרנקפורט. בהמשך היא מתכננת הרצאות נוספות בנושאים כמו בניית חותם אישי, אופנה, פוליטיקה ומעורבות חברתית. מחיר: 80 שקל. הרשמה באינסטגרם: dorinfrankfurt (עילית מינמר)

יין: לשתות שרדונה ולשכוח

בשעת כתיבת שורות אלו, כשכולנו מחכים לתגובה האיראנית/חיזבאלית, פסטיבל יין לבן נשמע כמו מדע בדיוני. ובכל זאת, אנשי מרכז תרבות היין "איש הענבים" שביפו, בניצוחו של חיים גן, איש היין הוותיק והבלתי נלאה, אינם מוותרים ומקיימים זו השנה ה־16 ברציפות את פסטיבל היין הלבן White. זה יפה, חשוב ומחזק את תעשיית היין המתחילה בימים אלה את הבציר הכי קשה בתולדותיה, כשכרמים רבים תחת אש. בין המשתתפים יקבים גדולים כמו ברקן עם כמה וכמה יינות לבנים, ביניהם הקולומבר המצוין שלו. יקבי כרמל יציגו בין השאר את הריזלינג מהר אביטל, בנימינה את שרדונה המושבה, תבור עם השנין בלאן הנהדר ועוד. בין היקבים הקטנים פלדשטיין (נסו את הסוביניון בלאן), כישור עם הבלנד הלבן, ברבדו עם השרדונה הנצחי שלו ועוד. 125 שקל ברכישה מוקדמת, 150 שקל לכניסה במקום. דרך שלמה 4, יפו, הערב ומחר. לרכישה, ווטסאפ: 050-5180533. (חיליק גורפינקל)