הזומבים המוצלחים של HBO חוזרים לעונה שנייה
בשבוע הבא חוזרת “האחרונים מבינינו”, הסדרה שוברת השיאים של HBO, לעונה שנייה, גם היא מבוססת על משחק מחשב ומתרחשת בעולם מלא זומבים. האם היא תצליח לשחזר את ההצלחה? ובכן, הטריילר נצפה 158 מיליון פעמים בתוך 3 ימים
"אחת ההנחיות שאני הכי שונא לקבל", אמר קרייג מייזין, יוצר הסדרה "האחרונים מבינינו", בריאיון ל"וראייטי" בחודש שעבר, "היא 'אהבנו את זה, רוצים עוד מזה בבקשה’" - דרישה שלרוב מתקבלת מבכירים באולפנים בהוליווד. את סלידתו מכך הוא הסגיר לקראת עליית העונה השנייה של הסדרה הפוסט־אפוקליפטית שוברת השיאים של HBO (החל מ־14 באפריל ב־HBO; אצלנו ב־HOT, yes וסלקום TV), שהציפיות ממנה בשמים. מייזין הוא גם היוצר מאחורי "צ'רנוביל", הדרמה התקופתית על אירועים אמיתיים שהתרחשו בברית המועצות לשעבר - שבינה לבין סדרה על זומבים אין הרבה במשותף, חוץ מזה ששתיהן מעולות. כלומר הוא לא רק טוען שהוא לא אוהב לשכפל הצלחות, אלא מיישם את זה הלכה למעשה.
"הרי לא רוצים עוד", הוא ממשיך בהסבר לרתיעה מהבקשה שלכאורה נשמעת כמחמאה. "אתה אוהב את זה כי זה היה בדיוק בכמות הנכונה. כשעושים עוד מזה, מה שהיה מיוחד מתחיל להתפוגג. זה הופך ל'אוכל מנחם'. ואם יש דבר שמאפיין את 'האחרונים מבינינו', זה שהיא לא אמורה לגרום לך להרגיש בנוח".
הדברים האלה נאמרים על רקע עונה מסחררת, שהצליחה לעבד לטלוויזיה משחק מחשב אהוב, וגם משום שמשחק המחשב השני, שעליו תתבסס העונה השנייה, זכה לפחות אהדה מהראשון. ב"האחרונים מבינינו" מייזין וניל דרוקמן, יוצר המשחק המקורי (וגם ישראלי לשעבר שהגיע לארצות הברית בגיל 16, לפני 30 שנה), מצאו את האיזון הנדיר בסדרת זומבים בין פחד ומתח לבין עומק ורגישות, שהשביעה את רצונם של הגיימרים הביקורתיים עד מאוד, וגם משכה אליה את שאר צופי העולם. אלה פשוט התלוו למסע של ג'ואל (פדרו פסקל), מבריח מחוספס, ואלי (בלה רמזי), נערה בת 14, שנדמה כי הדם שלה יכול לשמש נסיוב נגד המגפה שפרצה לפני שהיא נולדה. החיבור האבהי משהו בין האיש למוד הקרבות לנערה שהיא גם פשוט טינאייג'רית שמתנהגת בהתאם לגילה, הוסיף עוד ממד רגשי לסיפור. פסקל הנהדר ורמזי המצוינת יצרו דינמיקה משכנעת.
העונה הראשונה של הסדרה התרחשה ב־2033, 20 שנה לאחר שמגפה של פטרייה מסוכנת הדביקה 60% מאוכלוסיית העולם והפכה אותם לזומבים. הסדרה שודרה במציאות עשר שנים קודם לכן, ב־2023, כאשר העולם התאושש ממגפת הקורונה, ומן הסתם גם לטיימינג הזה היתה משמעות בהצלחתה. היא הצטרפה ל"משחקי הכס" ו"משחק הדיונון" כסדרה שגם זכתה לרייטינג מאוד גבוה וגם לביקורות מהללות. בממוצע צפו בכל פרק 32 מיליון בני אדם ב־90 הימים הראשונים בכל הפלטפורמות של HBO בארצות הברית. היא היתה מועמדת ל־24 פרסי אמי וזכתה בשמונה, בהם פרס הדרמה הטובה ביותר.
"פייננשל טיימס" הכריז כי "האחרונים מבינינו" קבעה תקדים: היא שברה את ה"קללה" של עיבוד משחק לסדרה. במשך שנים ראו גיימרים כיצד המשחקים האהובים עליהם עובדו בצורה מאכזבת. משחקים כמו "מורטל קומבט", "וורקראפט" ו"בורדרלנדס" נהפכו ליצירות קולנועיות חסרות מעוף. ואז באה "האחרונים מבינינו", המבוססת על משחק מ־2013, ועשתה את זה בגדול. וההצלחה הטלוויזיונית רק תרמה להצלחת המשחק הוותיק, והמכירות שלו זינקו ב־238% זמן קצר אחרי עליית העונה הראשונה.
ברור מדוע אולפני הקולנוע והטלוויזיה רצו לעשות עיבודים למשחקי מחשב. הרי קהל השחקנים הוא עצום. הסרט "האחים סופר מריו" שהכניס יותר מ־1.3 מיליארד דולר הוא הוכחה לכך. הבעיה בעיבודים שלא הצליחו היתה שהם חתרו למכנה המשותף הנמוך ביותר, ויוצרי הטלוויזיה והקולנוע לא השכילו להבין את ההבדלים בין הדרכים השונות שבהן המדיומים מספרים סיפור. דרוקמן ומייזין רקחו תבשיל שכזה, ועיבו את סיפורי הדמויות של המשחק לדרמה מרגשת ומעמיקה. כך הפתיעו בעונה הראשונה עם פרק יוצא דופן שהוכתר אז בעיתונות האמריקאית כ"פרק הטלוויזיה הטוב של השנה". הפרק דווקא לא עסק בגיבוריים הראשיים ג’ואל ואלי אלא בסיפור האהבה של ביל (ניק אופרמן, "מחלקת גנים ונוף") — מעין שורד שמאמין בקונספירציות, שחיכה ליום הדין והצטייד היטב לקראתו — לפרנק (מארי בארטלט, "הלוטוס הלבן"), שהגיע למתחם השמור של ביל בחיפוש אחר מקלט. הסיפור מתאר את יחסיהם בעדינות מכמירת לב.
אם לשפוט לפי העניין שעורר הטריילר של העונה השנייה, שבתוך שלושה ימים נצפה 158 מיליון פעמים, המעריצים מתרגשים. בתחילתה של העונה החדשה, אלי וג'ואל חיים כבר זמן מה בקומונה כלשהי כאשר אירוע אלים מחזיר אותם לעולם הזומבים ולמסלול היתקלות עם גיבורה חדשה, ששמה אבי (קייטלין דיוור, "דופסיק"), וגיבורה אחרת, פסיכולוגית קשוחה (קתרין אוהרה, "שיט'ס קריק").
היו מי שראו במשחק ההמשך "האחרונים מבינינו 2" את המשחק הכי טוב שאי פעם נעשה, אבל גם נשמעו נגדו ביקורות שהוא שבוי במעגל האימים של האלימות בעוד המשחק הראשון סיפק תקווה וגם הומור. העונה השנייה של הסדרה, המבוססת על אותו המשחק פחות או יותר, תהיה בת שבעה פרקים כאשר אחד מהם יהיה באורך של סרט עלילתי. המשחק כל כך מקיף ורב־אירועים שהעיבוד שלו הצריך כמה עונות לספר אותו, כך שצפויות גם עונה שלישית או רביעית לספר את כולו.