סגור

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

לקנות ספר שישקם מרכז תרבות קהילתי, להציץ מאחורי הקלעים של איקון, לבכות מצחוק ומהתרגשות מאודי כגן, לחשוף את הדודים לטעמים יוצאי דופן בערב החג ולגלות מהי אהבה באמזון פריים

טלוויזיה
לגלות מהי אהבה באמזון פריים
5 צפייה בגלריה
פנאי אהבה מודרנית
פנאי אהבה מודרנית
"אהבה מודרנית"
(אמזון)
לכל מי שמתגעגע לג'ון קארני, הבמאי האירי שיצר את הסרטים המוזיקליים, הרומנטיים והמתוקים "פעם אחת" ו"התחלה חדשה", כדאי לדעת שהוא מסתתר בימים אלה בשירות הסטרימינג אמזון פריים, בתור יוצר הסדרה "אהבה מודרנית", ומי שחתום על התסריט והבימוי של כחצי מפרקיה. בשבוע שעבר עלתה העונה השנייה. "אהבה מודרנית" היא אנתולוגיה של 16 סרטים קצרים, של כ־30 דקות כל אחד, המבוססים על המדור הפופולרי באותו שם ב"ניו יורק טיימס": סופרים ועיתונאים כותבים סיפורים הקשורים באהבה מהמאה ה־21, שהיא לאו דווקא אהבה רומנטית, אלא גילוי בוגר ומפוקח של מהי אהבה, חברות ושותפות. התמקדו בפרקים שביים קארני: בעונה הראשונה הפרק שבו כריסטין מיליוטי ("פאלם ספרינגס") מתיידדת עם השוער האבהי בבית הדירות שלה, או הפרק שבו אן התאוויי מתמודדת עם הפרעה דו־קוטבית שמשבשת לה את חיי האהבה. ובעונה השנייה הפרק הראשון שבו מיני דרייבר עדיין מאוהבת בבעלה המת והפרק השלישי, שבו בחורה פוגשת בחור על רכבת לדבלין, רגע לפני הסגר הראשון של הקורונה. בפרק השישי, שביים ג'ון קראולי ("ברוקלין") אנה פאקווין מתחילה מחדש, אחרי שגילתה את הרומן שניהל בעלה. זה מתוק, זה פשוט, וזה חטיף נעים.
יאיר רוה
אוכל
לחשוף את הדודים לטעמים יוצאי דופן בערב החג
אשת הקולינריה אפרת אנזל יוצרת מארזי חג יוצאי דופן: היא מלקטת שלל מוצרי מזון של יצרנים קטנים, עם העדפה ברורה לקיימות ולנשים יצרניות. כך היא מספקת חשיפה למטעמים שקצת יותר מתקשים להגיע לקהל הרחב.
במארז ראש השנה הנוכחי שלה יש שלל הפתעות: כחצי יווני חיבבתי במיוחד את מטבל עלי הגפן של אביבית פריאל ממסעדת "אוזריה", שיכול בכיף להחליף את הצ'ימיצ'ורי הקלאסי או ללוות דג בתנור; את דבש הרימונים, פרי שיתוף פעולה יהודי־ערבי מחברון שיהיה נפלא ברוטב ויניגרט או מרינדה לעוף בתנור; ואת שמן הזית מלא האופי של סינדיאנת הגליל.
עוד ראויים לציון מיוחד: רוטב מנגו חריף של השפית נועה לוי; עוגיות תבלינים וגבינה אלפינית של מאפיית עמיתה בשיתוף מחלבת יעקבס; קוקטייל תפוחים, היביסקוס ופלפל אנגלי של "המתססה" הירושלמית; וצ'אטני סלק ובלסמי, צ'אטני תפוחים ועגבניות וסוכריות דלעת — שלושתם של "ג'ארא". ויש כמובן גם דבש שיזף מיוחד ממכוורת איילת השחר. בקיצור חגיגה אמיתית ומקורית.
חיליק גורפינקל
ספר
להציץ מאחורי הקלעים של איקון
5 צפייה בגלריה
פנאי ספר סיפורי התאטרון שלי עמרי ניצן
פנאי ספר סיפורי התאטרון שלי עמרי ניצן
(תאטרון הקאמרי)
"סיפורי התיאטרון שלי" מאת עמרי ניצן (שותפה לכתיבה: רות טון מנדלסון, הוצאת דביר) ראה אור בחודש שעבר בעיתוי מצמרר, בדיוק בשבוע שבו הוא נפטר בגיל 71 מסרטן. כמה ימים אחרי היה אמור להתחיל לביים את "הרטיטי את לבי" בהבימה ובמקום זה הותיר אחריו סיכום מרשים של חייו התיאטרוניים, וגם קצת האישיים. ניצן, שתמיד אמר שתיאטרון הוא תרופה נגד בדידות, בילה את רוב חייו מאחורי הקלעים, 27 שנים מתוכם כמנהל האמנותי של הקאמרי, וספרו משופע בסיפורים ואנקדוטות מעבודותיו בארץ ובעולם, כולל המשברים והמפלות. למשל, כשנסע לביים את "הנפש הטובה מסצ'ואן" בגרמניה, החזרה הראשון נערכה בכפר האולימפי במינכן, שבו נרצחו 11 הספורטאים הישראלים. כשביקש מההפקה לספק לו ניירת משרדית הוא נדהם לגלות שמדובר בכתבים שנשלחו ב־1943 מהתיאטרון חתומים ב"הייל היטלר". בגילוי לב מתובל בהומור הוא משוטט בין ההפקות, מספר מקרוב על העבודה עם חנוך לוין, על הזוגיות המקצועית עם נעם סמל ועוד. קריאת חובה לכל חובב תיאטרון.
מאיה נחום שחל
סטנד־אפ
לבכות מצחוק ומהתרגשות מאודי כגן
5 צפייה בגלריה
פנאי אודי כגן
פנאי אודי כגן
אודי כגן
(צילום: תמי בר ישי)
כבר מהכניסה למופע החדש של אודי כגן באולם צוותא ברור לכל שלא מדובר במופע רגיל. לצד המיקרופון במרכז הבמה ניצב פסנתר כנף, לא משהו שרגילים לראות במופעי סטנד־אפ. כגן פותח את ההופעה בשיר, מעין פרולוג מקורי משעשע, ספתח מצוין לערב שנון ומצחיק עד דמעות, אך גם מרגש לפרקים, המבוסס על סיפורים מהחיים. כמי שמאז ומעולם גילה רגישות רבה לטקסטים, גם במופע הזה הכתיבה מוקפדת וקולחת. כגן כתב אותו עם דנה פוליג, אלי חביב (שעושה מופע חימום קצר מעולה, לפני שכגן עולה), דור כאהן ויותם בקר. וגם כשהוא מדבר על הנושאים הכי בנאליים, לכאורה, כמו זוגיות והורות, הוא עושה זאת בצורה מקורית וייחודית. את המופע כגן חותם שוב ליד הפסנתר, מדבר ושר על הלם הקרב, שממנו סבל, ומצליח לשלב בגאונות בין צחוק לדמע. עשו לעצמכם טובה ואל תפספסו.
מאיה נחום שחל
שופינג
לקנות ספר שישקם מרכז תרבות קהילתי
5 צפייה בגלריה
פנאי חנות  ספרים המגדלור
פנאי חנות  ספרים המגדלור
חנות הספרים המגדלור
(צילום: עמית שעל)
בשבוע שעבר פרצה שריפה בבניין ברחוב מקווה ישראל בתל אביב, שבו נמצאת חנות הספרים "המגדלור". מתז המים האוטומטי פעל, קומת הכניסה של החנות הוצפה במים, וערימות של ספרים אהובים נהרסו. הלב נצבט.
"המגדלור", חנות עצמאית שהקימה רונה יצחקי לפני 11 שנה, הפכה למעין מרכז תרבות קהילתי. ואכן, השכונה נחלצה לעזרה, וצוות החנות שיקם את המקום וחזר השבוע לפעילות — לא עניין של מה בכך, בתקופה שבה חנויות הספרים העצמאיות נאבקות על קיומן גם ככה.
"הרבה ספרים שהיו בקומת הכניסה נרטבו ונפגעו, כרגע הם עומדים כגלעד באמצע החנות, אני עדיין לא יודעת מה נעשה איתם, תלוי בחברת הביטוח", אומרת יצחקי. "היו יומיים של התאוששות מהטראומה, ואנחנו פתוחות השבוע, יש לנו מלאים, פנינו לכל הספקים שהולכים לקראתנו ונשתדל לעשות השלמות. לפחות המלאי של האלבומים והמתנות לא נפגע, והקומה השנייה משרתת את הלקוחות כרגיל".
אז מי שחפצה נפשו בספר, ועל הדרך גם לתמוך ב"מגדלור", יכול לעבור בחנות או להזמין באתר שלה, שמציע גם שוברי שי בהנחה של 10%. "העזרה הכי גדולה היא שיבואו וימשיכו לקנות פה ספרים", אומרת יצחקי.
שירי לב־ארי