סגור
פנאי נורית זרחי ו רוני סומק
נורית זרחי ורוני סומק. יתארחו בפסטיבל השירה (צילומים: טל שחר, דנה קופל)

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

לבקר בתערוכה גם העבודה המרכזית שמחברת בין מסורתי לעכשווי; לקרוא שירה ולתמוך במפונים; לברוח לאי טרופי בפילם נואר אופטימי; לפענח את הישראליות דרך קולנוע פופולרי; לקנות אופנה בסוף העונה ולשדרג תאנים עם ערק

תערוכה: להתחבר למזרח התיכון

"ליד", תערוכתו החדשה של ליאור גריידי במרכז בית בנימיני לקרמיקה עכשוויות, היא הצבה מינימליסטית ומפתיעה בתוך השאון המפויח של קריית המלאכה בדרום תל־אביב. גריידי הוא אמן רב־תחומי שחוקר באמצעות שילובי חומרים מסורות משפחתיות מתימן ונרטיביים ישראליים היסטוריים.
"ליד", באוצרות שלומית באומן, מגיבה בצורה פואטית לחלל ומחברת את פנים הגלריה הצונן לכאוס התעשייתי בחוץ. כך, סדרת התצלומים של צמחי התבלין, מהסוג שמטפחות נשים תימניות ומזרחיות בגינה כנגד עין הרע או למרפא, ממשיכה את עליו הירוקים של העץ האמיתי שנשקף דרך החלון מבחוץ, ומתחברת אליו ליצירה שלמה אחת.
6 צפייה בגלריה
פנאי יצירה של ליאור גריידי
פנאי יצירה של ליאור גריידי
יצירה של ליאור גריידי
(צילום: שי בן אפרים)
גם העבודה המרכזית מחברת בין מסורתי לעכשווי ובין מקומי ואותנטי לזר ומיובא. לצד החלון הציב גריידי שידת פורמייקה ישראלית ונוסטלגית, אבל את הפנים שלה מילא לא בסרוויס פורצלן אירופי מעודן וזר למקום, אלא דווקא בסדרת כלי אוכל צפופה, גולמית ובלתי מעובדת שאותה יצר מטרקוטה - החומר הישיר והאופייני של המזרח התיכון. (יקיר שגב)

פסטיבל: לקרוא שירה ולתמוך במפונים

פסטיבל השירה מטולה מתקיים כבר 30 שנה בעיר הצפונית ובשל המצב יתארח השנה בירושלים, בבית הקונפדרציה ובתיאטרון החאן. "הפסטיבל יתקיים בירושלים וליבו, וליבנו, יהיו במטולה", אומר אפי בניה, מנכ"ל הפסטיבל, שמפציר בקהל להגיע "ליהנות מכוחה של השירה לרפא ולחבק את תושבי מטולה והאזרחים המפונים כולם".
ערב הפתיחה יעמוד בסימן מחווה ליהודה עמיחי בהשתתפות דן מירון, נורית זרחי, ארז ביטון וחיים באר, שיספרו על המשורר ויצירתו, לצד ביצוע של שיריו המולחנים; רוני סומק יקריא משיריו של ארז ביטון.
6 צפייה בגלריה
פנאי נורית זרחי ו רוני סומק
פנאי נורית זרחי ו רוני סומק
נורית זרחי ורוני סומק
(צילומים: טל שחר, דנה קופל)
בין האירועים המתייחסים למלחמה: אירוע המוקדש לאסופת שירי חיילים לוחמים, שיצרו קצין חינוך ראשי תא"ל אופיר לויוס והמשורר אליעז כהן; אירוע משירי הציונות הדתית בעקבות 7 באוקטובר, ומפגש עם משוררים מקיבוצי הדרום. את הפסטיבל מנהלים אמנותית שירי לב־ארי ובני ציפר. 28־30 באוגוסט. אתר הפסטיבל: כאן. (מאיה נחום שחל)

טלוויזיה: לברוח לאי טרופי בפילם נואר אופטימי

אם ביטלו לכם את הטיסה ליעד טרופי עם עצי דקל, מים ירוקים וחול לבן או כל יעד אחר, תסתפקו ב"קוף רע", הסדרה החדשה של אפל TV, שמתרחשת בקיז שבפלורידה ובאי בבהאמה. הכל שם יפה, צבעוני, קיצי ונעים, חוץ מהעניין הזה של הזרוע הקטועה שנמשתה על ידי דייג חובב ממי האוקיינוס, שמניעה את עלילת הפשע בסדרה. האמת, גם עם הזרוע הקטועה, מדובר בסדרה כיפית ממש. זאת סדרת מתח מז'אנר הפילם־נואר האופטימי, פילם־פינק נכתיר אותו. יצר אותה ביל לורנס, היוצר של "טד לאסו", "שרינקינג" ו"סקראבס", ותביעת האצבע הקומית־אופטימית שלו בולטת גם פה.
6 צפייה בגלריה
פנאי וינס ווהן ב קוף רע
פנאי וינס ווהן ב קוף רע
וינס ווהן ב"קוף רע"
וינס ווהן מגלם את הגיבור, בלש משטרה מושעה שעובד כפקח בריאות של מסעדות באי, מקצוע שנדמה כלא פחות מסוכן מעבודה משטרתית. בזמנו החופשי הוא צריך לברר למי שייכת הזרוע שנמצאה והגיעה לידיו. על הדרך סיפורו משתרג עם סיפורו של בחור שביתו החלומי על החוף נמכר ליזמי נדל"ן רעים. ולמה קוף רע? כי על כתפו יושב אחד כזה ושמו דריגס. (רותה קופפר)

ספר: לפענח את הישראליות דרך קולנוע פופולרי

פבלו אוטין, מבקר הקולנוע של "הארץ", כבר הוציא שני ספרים חשובים: "קרחונים בארץ החמסינים" ו"שיעורים בקולנוע", שבו הוא מנהל שיחות עומק עם יוצרים ישראליים עכשוויים. בספרו החדש "מצ'רלי ועד שולי: הקולנוע העממי והמצאת הישראליות", הוא בוחן את מה שנקרא "סרטי יום העצמאות", הן מבחינה קולנועית כמבקר קולנוע, אבל גם באופן שבו הם מתארים "מהו ישראלי", מנקודת מבט כמעט סוציולוגית ואנתרופולוגית. הוא מביט ב"צ'רלי וחצי", "חגיגה בסנוקר" ו"מציצים", ומנסה להבין את פשר סרטי המתיחות של בועז דוידזון, יהודה בארקן ויגאל שילון, שהביאו לבתי הקולנוע מאות אלפי צופים בסוף שנות ה־70.
6 צפייה בגלריה
פנאי ספר מצ'רלי ועד שולי
פנאי ספר מצ'רלי ועד שולי
הספר "מצ'רלי ועד שולי"
מה שמעניין, יפה ומקורי בספר היא לא רק נקודת המבט נטולת ההתנשאות על הסרטים, אלא גם נקודת המבט האישית שלו. למרות שאוטין הוא דוקטור לקולנוע, הספר הזה כתוב קצת כמו ממואר, שבו הוא מספר על עלייתו ארצה מארגנטינה בגיל 19, ועל הסקרנות האמיתית שהייתה בו לגלות את הקולנוע הישראלי הפופולרי ודרכו לפענח מה המקום הזה שהוא הגיע אליו. (יאיר רוה)

שופינג: לקנות בחוכמה בסוף העונה

מכירות סוף עונה הן זמן טוב לעדכן את המלתחה בפריטים איכותיים, על־זמניים, הנמכרים בהנחות ניכרות. מותג הריזורט Desert Queen משלב אורבניות, רוח של חופש ונשיות ועשוי מבדים טבעיים ססגוניים המתאימים לאקלים המקומי - פשתן, כותנה, וכותנה־משי שכמעט ואינה מורגשת על הגוף בחנות הפופ־אפ בתל־אביב (רחוב נחמה 4) מוצעות עד סוף החודש הנחות של 80%-30% על קולקציות קודמות. בנוסף נמכרים שם שמלות פשתן ותכשיטים יפים של הילה חילו מרני ב־20% הנחה.
6 צפייה בגלריה
פנאי שמלה של Desert Queen
פנאי שמלה של Desert Queen
שמלה של Desert Queen
(צילום: Elrun Rose)
המותג התל־אביבי Tres, המציע שילוב מוצלח של נשיות נונשאלנטית וקוליות מקומית, נמכר עתה בהנחות של עד 40%, למשל חצאית יסמין בצבע בורגונדי שיכולה להתאים גם לסתיו. ואילו חובבות סגנון בייסיק קלאסי ימצאו פריטים בקולקציית הקיץ של zucker בהנחה של עד 30%. (עילית מינמר)

אוכל: לשדרג תאנים עם ערק

התאנים עכשיו בשיאן וזה הזמן ליהנות מהן, השווקים מתפקעים בהן והמחירים יורדים (יחסית, יחסית... אין יותר פירות או ירקות בזול). כשאתם קונים תאנים הקפידו לא לקנות את הירוקות לגמרי או השחורות המגיעות מחו"ל, קנו רק רק את החומות־ירוקות שהן הטעימות באמת, השאר רק יפות אבל בדרך כלל מאוד יבשות בפנים. לא יזיק גם להציץ בתחתית הפלסטיק בו הן שוכבות בדרך כלל ולראות שלא מסתררות שם יותר מדי רקובות, ולצרוך מהר - הן מרקיבות במהירות.
6 צפייה בגלריה
פנאי תאנה תאנים
פנאי תאנה תאנים
תאנים. שיא העונה
(צילום: שאטרסטוק)
הדרך הטובה ביותר ליהנות מתאנים לטעמי, מלבד לזלול אותן שלמות כמו שהן, היא לעטוף אותן בפרוסת פרושטו (או חמון, אם משיגים). אפשרות נוספת היא להזריק לתוכן בעזרת מזרק קטן כמה טיפות ערק או אוזו, לחכות כמה דקות ולאכול. (חיליק גורפינקל)