אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
להתלבש נכון באוגוסט ים תיכוני, להתפעל מהפקה מרהיבה של לה טרוויאטה, להסתחרר מהאלבום החדש של ביונסה, לחזור ל"סקס והעיר גדולה" בגירסת הגייז ולגלות סרט ביכורים אמיץ ופורץ דרך
אופנה
להתלבש נכון באוגוסט ים תיכוני
בשנים האחרונות שירה ברויאר, עיתונאית אופנה מוערכת ומחברת הספר "סטייל משלך: 10 צעדים בדרך למלתחה חכמה", בוחנת את סגנון הלבוש המקומי והמשמעות התרבותית שלו. בשלישי תתקיים בבית אריאלה בתל אביב הרביעית והאחרונה בסדרת ההרצאות המעניינת שלה "הצעה לקוד לבוש", ובה יתארחו עתניאל גדז', מייסד הסטארט־אפ האקולוגי Made2Flow, עומר קולקה מקורנית דיגיטל; היזם והמפיק מוטי רייף ומעצב האופנה המבריק ויוי בלאיש.
"ישראל עברה בעשורים האחרונים מהפכה קולינרית, למשל, אבל בתחום הלבוש אנשים עדיין פחות מודעים למקום ולאקלים", אומרת ברויאר. "אני רוצה להעלות את המודעות למשמעות התרבותית של הלבוש, לאפשרות להתלבש בהתאם למקום שאנו חיים בו, גם כאינדיווידואלים וגם כתעשייה". כרטיסים: ariela.today
עילית מינמר
אופרה
להתפעל מהפקה מרהיבה של לה טרוויאטה
לה טרוויאטה של ורדי היא האופרה הראשונה שעלתה בישראל לפני 99 שנה בקולנוע עדן. השבוע היא חותמת את העונה של האופרה הישראלית בבימויו של אלסנדרו טאלבי ובניצוחו של דן אטינגר. סיפור אהבתם הבלתי אפשרית של ויולטה ואלפרדו בפריז של המאה ה־19 הוסב למאה ה־21, ומתרחש על רקע תצוגות האופנה העילית ותערוכות האמנות בפריז של היום, עם ביקורת חברתית על ניצול נשים על ידי גברים בעלי מעמד וכוח.
סצנת הפתיחה וסצנת הנשף מרהיבות וכוללות תלבושות יוצאות דופן (בעיצובה של אניה ון קראג) בהן חליפות, שמלות גרנדיוזיות שגם גברים לובשים, בגדי גוף ומסכות המשובצים ביהלומים. חשוב לציין שהמעטה החיצוני המרהיב לא מסתיר את שברונה של ויולטה, שמגלמת הילה בג'יו בכישרון. כמו כן אין תחרות למוזיקה המשובחת של ורדי שחודרת אל הלב גם אחרי כמעט 200 שנה.
מאיה נחום שחל
אלבום
להסתחרר מהרנסנס של ביונסה
יותר מ־200 מיליון אלבומים מכרה ביונסה במהלך הקריירה שלה. כל השישה שהוציאה עד כה הגיעו למקום הראשון במצעד הבילבורד, ואליהם נוספו אינספור מועמדויות ופרסים (למשל, היא שברה את שיא כל הזמנים במספר מועמדויות לזמרת בטקס פרסי הגראמי). היא גם נכללה ברשימת 100 האנשים המשפיעים בעולם של מגזין טיים והונה מוערך בכ־500 מיליון דולר.
שש שנים אחרי אלבומה האחרון "Lemonade" צפויה קווין בי להוציא מחר את "Renaissance" בבליץ תקשורתי שמאפיין אותה. שבוע לפני היא הודיעה על שיתופי הפעולה הצפוים באלבום בהם עם דרייק, גרייס ג'ונס, ראיין טדר וכמובן ג'יי זי. כתמיד אצל ביונסה החגיגה היא גם ויזואלית, נוצצת וגדולה מהחיים, ובהתאם היא צולמה לעטיפה על ידי צלמת האופנה ההולנדית הקולית קרלין ג'ייקובס כשהיא עירומה כמעט ורכובה על סוס כסוף.
"יצירת האלבום הזה אפשרה לי מקום לחלום ולמצוא מפלט בתקופה מפחידה עבור העולם", כתבה באינסטגרם, "זה איפשר לי להרגיש חופשיה והרפתקנית. להשתחרר מפרפקציוניזם וחשיבה יתרה, להרגיש חופש".
מאיה נחום שחל
טלוויזיה
לחזור ל"סקס והעיר גדולה" - הפעם בגירסת הגייז
ניל פטריק האריס הוא שחקן כל כך כישרוני, שעשה תפקידים קומיים ודרמטיים, היה הטוב והרע, על המסך ועל הבמה. הוא יודע לרקוד, לשיר, להנחות לעשות קסמים, וגם לפרוץ כמה מהמגבלות של עסקי השעשועים; הוא ילד פלא שגדל להיות כוכב עוד יותר גדול מ"דוגי האוזר" ועד "איך פגשתי את אמא", והוא הומו מוצהר שמגלם סטרייטים בלי בעיה.
בסוף השבוע הזה תעלה הקומדיה הרומנטית "Uncoupled" ("פרוד"), של דארן סטאר וג'פרי ריצ'מן בנטפליקס. לנוכח הצלחתו הקודמת של סטאר בשירות הזה עם "אמילי בפריז", ולאחר צפייה בשמונת פרקי הסדרה, קל לנבא שתהיה ברשימת הסדרות הנצפות, וכנראה במקום הראשון. גרסת "הסקס והעיר הגדולה" על גייז בעיר הגדולה היא מהנה ומתאימה לבינג', ולמרבה הצער גם חשובה, בתקופה שמעמדם של חברי קהילת הלהט"ב עדיין מאוים.
הסדרה היא על זוג בשנות הארבעים שלו ועל חבורתם. היא מתחילה כאשר מייקל (האריס) נעזב ביום בהיר אחד על ידי בן הזוג שלו קולין (טאק ואטקינז) אחרי 17 שנות חיים משותפים, מה שמחייב את מייקל שבור הלב לחזור לסצנת הדייטינג שזרה לו. הדמיון ל"סקס והעיר הגדולה" ברור, ויש בה סצנות שממש לקוחות מהסדרה ההיא, שכאשר עלתה היו שכתבו שחבורת הרווקות הניו־יורקיות הן בעצם גברים גייז במסווה (תזה שסטאר לא השתגע עליה).
רותה קופפר
סרט
לגלות סרט ביכורים אמיץ ופורץ דרך
"עטאש — צימאון", סרטו הראשון של תאופיק אבו־ואיל, עבר שחזור דיגיטלי ויוקרן בסינמטק ירושלים מחר (ו') במסגרת פסטיבל הקולנוע שמתקיים שם. אבו־ואיל הוא אחד הקולנוענים המעניינים שצמחו כאן, וביים לאחר סרט הביכורים שלו בסדרות הטלויזיה "הנערים" המוערכת שיצר חגי לוי ל־HBO ו"עלומים" המצליחה.
"עטאש — צימאון" מ־2004, זכה בפרס הביקורת בפסטיבל קאן ובפרס וולג'ין בפסטיבל הקולנוע ירושלים. הוא מביא את סיפורה של משפחה פלסטינית המתגוררת במתקן נטוש של צה"ל. באחד הימים מחליט האב להרכיב צינורות כדי שיהיו למשפחה מים זורמים. הנשים חוששות שהמהלך יקבע את חייהם במקום לתמיד, ואז נחשפת הסיבה להימצאותה של המשפחה במקום המבודד.
עם צאתו זכה הסרט לסופרלטיבים על "יופי ויזואלי מהמם, במאי בעל חזון, עבודת צילום מושלמת, שחקנים שנחקקים בזיכרון" (ynet), וכן על "כישרון, תבונה ושיקול דעת ... הנדירים אצל במאי בתחילת דרכו" ("הארץ"). ההקרנה תתקיים בנוכחותו ובהשתתפות השחקנים וצלם הסרט אסף סודרי, וכן פרופ' ירון בלוך, ראש בית הספר לקולנוע של אוניברסיטת תל אביב שבו למד אבו־ואיל. בסופה תתקיים שיחה עם הבמאי.
רותה קופפר