סגור
מנה של מסעדת נואמה
טרטר אינטיאס בנואמה. אם יש דג קצוץ, למה אין אותו בסשימי? (צילום: עוז אוחיון)

נואמה היא עוד מסעדה תל־אביבית שגובה מחירים מוגזמים על מעט מאוד אוכל

הטרטר והשרימפס טובים והיד של השף במסעדת נואמה בוטחת. אך גם הם לא הצליחו לחפות על רעש אימים, שירות לא קשוב, מנות זעירות ומחירים בשמים  

שף רוסלן אוסוב הוא שף דגים מצוין. הוא יודע מה עושים עם דגים ואיך לעשות להם את הכבוד האולטימטיבי. אבל, לפעמים, אפילו שף טוב שמכין אוכל טוב — זה לא מספיק. כתבתי כאן לא פעם (ולא תמיד זכיתי להבנה) שהדבר הכי חשוב במסעדה אינו האוכל. אף אחד הרי לא בא למסעדה כדי לשבוע. ברוב המסעדות של ימינו, וגם בזו שלפניכם, ממילא קשה לשבוע, גם אחרי שמשאירים יותר מ־500 שקל לזוג.
מסעדת נואמה החדשה יושבת על קרן הרחובות הכי לוהטת בתל אביב כרגע: נחלת בנימין פינת אחד העם. אלפי מבלים שוטפים את אחד העם וממלאים כמעט כל אחד מהברים והמסעדות הרבים שבו, אפילו ביום ראשון בערב (שנחשב מסורתית לערב חלש), כמו אין מלחמה בעולם.
נואמה יושבת על חורבות בר בשם "למון־טרי" ושייכת כנראה (לפחות לדברי הברמן) לבעליו של המקום הקודם. למה זה חשוב? משום שנראה שלא רק שלא טרחו לרענן קצת את העיצוב שממש לא נראה כמו מסעדה אלא כמו בר לא ממש מעניין, הם גם לא מתנהגים כל כך כמו מסעדה. אפילו בני איש הסאונד טען שזה לא ממש כיף להרגיש את הבסים בבטן כשאתה אוכל. מילא הווליום, לפחות שתהיה מוזיקה טובה.
וזה לא נגמר שם, לדאבון הלב. אחרי שקיבלנו את המנות הראשונות, לא לפני שחלפו כמעט 20 דקות, חיכינו כמעט שעה לעיקריות. איש לא טרח להתעניין, להתנצל או לפנק באיזה משהו על ההמתנה.
אחרי הדברים האלה, אומר שוב, שף אוסוב — שהיה חתום קודם לכן על שאראק, מסעדת הדגים המצוינת והמנוחה בבן יהודה — יודע לעשות אוכל. זה הופך את הפער בין האוכל שלו למקום החדש למבאס למדי. התחלנו בטרטר אינטיאס ברוטב עגבניות מגי, ג'ינג'ר ובזיליקום. לכאורה, שום דבר לכתוב עליו הביתה. בפועל, טרטר מעולה. רק נשאלת השאלה: אם יש טרטר אינטיאס, איך זה שאין סשימי מאותו דג שמופיע בתפריט אבל אומרים לך שנגמר?
גם הטורטליני הממולאים בגבינות רכות וחצילים ברוטב חמאה ופלפל, שלושה במספר, היו מושלמים. נהדרים היו גם השרימפס בגריל פחמים ברוטב חמאת עגבניות ויוזו עם סלסת זיתים ופירה (הפעם היו כבר ארבעה), וגם פילה בר הים בחמאת מיסו עם באק צ'וי ועוד קצת פירה היה מושלם, אבל אני בספק אם היו שם יותר מ־100 גרם דג. המנה היחידה שהיתה ענקית היא הקינוח: טירמיסו שגם היה לא פחות ממושלם.
נואמה היא עוד מסעדה תל־אביבית שגובה מחירים מוגזמים על מעט מאוד אוכל (לדוגמה: 31 שקל על לחם שאולי היה צריך להגיע חינם אחרי שביקשנו אותו כשהאוכל התמהמה). חבל, אם כן, שהמקום לא מיישר קו עם השף שלו. כשזה יקרה, המסעדה תהיה מעולה ממש. עד אז, המקום מומלץ רק לחובבי מוזיקת מעליות עם בסים אימתניים, אורות עמומים ובעיקר הזדמנות להתערבב קצת בהמון החוגג.
לפני הטיפ
  • טרטר – 69 שקל • טורטליני – 75 שרימפס –87 • בר ים – 112 • טירמיסו – 51 לחם – 31 • כוס פינו גריג'יו – 48
נואמה, נחלת בנימין 59, תל אביב