גרינברג בורגר - אמריקנה באזורי חן
גרינברג בורגר - אמריקנה באזורי חן
בזמן שכולם עומדים בתור לרשת האמריקאית התורנית שפתחה פה סניף, תושבי השכונות הצפוניות של תל אביב יכולים ליהנות מההמבורגר של צביקי עשת
אודה ואתוודה, כבר איני מצליח לעקוב אחר סדר הפעולות באימפריה של צביקי עשת במרכז המסחרי של אזורי חן, אותו פרבר שינה יוקרתי בקצה הצפוני של תל אביב. בתחילה פתח עשת את "גרינברג ביסטרו" על חורבות מסעדת "וול דאן", סטיקייה מהסוג הישן שפעלה במשך 20 שנה במקום. "גרינברג ביסטרו" היה סוג של "קופי בר" או שמא “בראסרי” לפרברים, וזה היה סבבה. בשלב מסוים אפילו בישל כאן לתקופה קצרה יונתן רושפלד. אחר כך הגיעה "גרקו", מסעדה יוונית שהפכה לאימפריה עם שלל סניפים בכל רחבי הארץ, ספר בישול, מעדנייה ומה לא. חוץ מזה פתח שם עשת גם פיצה לא רעה ששורדת עד היום, גלידרייה נפלאה שלא שרדה ואולי עוד משהו. קשה לעקוב. בין לבין הספיק לשלוח גם זרוע לבית ציוני אמריקה ופתח שם את "אמריקה" — דיינר אמריקאי שלא התרומם כמו שאר מפעלות עשת ולכן נסגר. אבל עשת, כך מסתבר עכשיו, לא ויתר על החלום האמריקאי. בימים אלה, ב”גרינברג בורגר”, הממוקמת בחלל הקטן שבו שכנה הגלידרייה, הוא מציע לאורחיו הרבים את מה שכולם מציעים בימים אלה — המבורגר. כן, הקציצה הפופולרית כל כך שמאות עומדים עבורה בתור. בחודש האחרון התורים משתרכים בעיקר מול "שייק שאק" האמריקאית שעשתה עלייה ועושה אצלנו חיל, אף שלא היינו זקוקים לאורחת החדשה מחו"ל כדי להיזכר שיש לא מעט שיודעים לעשות אותה כמו שצריך גם כאן.
עשת עושה זאת בעזרת בנו, אורי עשת, שעל מיזם אירוח הגורמה שלו הרחבנו בעבר. כאן הוא עומד והופך המבורגרים על הפלנצ'ה כאחרון הנערים. טוב, הוא עדיין צעיר באמת.
מבחר המנות כולל המבורגר קלאסי, עסיסי ומצוין, עם איולי שום מקורמל, בצל מקורמל ומלפפון חמוץ־מתוק בלחמנייה. זה טעים כמו שרק המבורגר יודע להיות טעים. קשרו לו כתרים כאילו הוא ההמבורגר הכי טוב שהיה כאן. ובכן, יש כנראה המון המבורגרים טובים בתל אביב והוא אחד מהם. גילינו שמוטב לאכול אותו במקום. כשלקחנו אותו הביתה הוא לא שרד מספיק טוב.
ניסינו גם "קריספי צ'יקן", עוד להיט גדול בימים אלה. זה של עשת מגיע בלחמנייה עם רוטב פלפלים חריף (לא מאוד, לא בכלל), איולי שום, בצל קצוץ ואותו מלפפון חמוץ־מתוק. זו המנה הכי טובה כאן לטעמי. היא טובה מאוד.
טעמנו גם את סנדוויץ' הקורנדביף, בלחמנייה אומנם, לא בלחם שיפון ניו־יורקי כמו בכץ דלי, אבל זו לא הבעיה. לפחות לטעמי היתה תחושה שהקורנדביף מגיע ממקור מסחרי, כלומר לא מיוצר במקום. מדובר בקורנדביף סביר, לא יותר. הוא מוגש עם איולי חרדל דבש, כרוב כבוש, ושוב, המלפפון ההוא. לסיכום, גרינברג בורגר הוא תוספת מתבקשת למערך ההסעדה המשומן של עשת באזורי חן. לא הייתי נוסע לכאן במיוחד מרחוק, אבל לתושבי השכונה והסביבה, מדובר במאורה (במונחים צפון תל־אביביים, כמובן) קטנה וחביבה, עם אוכל הגון ולא יקר (יחסית, יחסית), שמציעה בדיוק את מה שכולם רוצים וצריכים עכשיו כדי לשרוד את הבאסה. יש גם בירה מצוינת מהחבית. לא צריך יותר.
גרינברג בורגר, אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב
לפני הטיפ
המבורגר – 54 שקל
קריספי צ'יקן 58 – שקל
סנדוויץ' קורנדביף – 62 שקל