אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
להכיר דור חדש ומסקרן של שפים ערבים, לחיות בחלום הצבעוני של נונו, להישאב לסדרת מתח נוקבת, ללמוד על אנושיות מסנט אקזופרי ולאייר אקטיביזם עם זאב אנגלמאייר
אוכל
להכיר דור חדש ומסקרן של שפים ערבים
האוכל הערבי המקומי עושה צעדים מהוססים, אחד קדימה ושניים אחורה, בתל אביב. לפני שנה פתחו למשל בני הזוג מינרווה וחביב דאוד את כבאכה שלהם ביפו העתיקה. לפניהם לא האירה העיר העברית הראשונה פנים לרבים וטובים. הם, לשמחתי, מחזיקים מעמד.
נציג בולט של המטבח הכי חשוב ומעניין כאן (יחד עם הטריפוליטאי), הוא השף הצעיר חמודי אבולעפיה העומד מאחורי הסירים כבר כמה חודשים במסעדת דלידה הפופולרית בשוק לווינסקי. יחד עם שותפו למלאכה, שף ג'ייק סייטוביץ, מארח אבולעפיה החודש את מיטב השפים של המטבח הערבי המקומי — בעיקר בני הדור הצעיר.
בשני הקרוב תוכלו לטעום ממעשה ידיו של עלאא מוסא מהמסעדות החיפאיות "לוקס" ו"קרודו" החדשה. בהמשך החודש תעלנה ותבואנה גם השפיות מוזנא בשארה (שהתפרסמה במאסטר שף, ועובדת עם אסיף), מנאל איסמעיל, והשף עומאר עילוואן ("מיג'אנה" בערערה ו"זסט" ברמאללה).
חיליק גורפינקל
אלבום
לחיות בחלום הצבעוני של נונו
מהמפגש הראשון היה לי ברור שמתחת לדמות הפופית והצבעונית נונו מסתתרת יוצרת אינטליגנטית ומוכשרת (נעמי אהרוני גל). אז נכון שזה התחיל מדאחקה עם החבר'ה בהפסקות אבל הי, לנונו יש כבר כמה להיטים שחורכים את גלי האתר נונסטופ, היא שוברת שיאי השמעות בטיקטוק ומתארחת אצל כל הזמרים הגדולים.
היא התחילה ברשת ופרצה ממנה בסערה אל לב המיינסטרים עם "בנים", "אוהב לא אוהב", "ליבינג דה דרים" ו"קיוט בוי", שגילה אלמגור בכבודה דיקלמה על הבמה. השירים שלה ממכרים, מדבקים, כיפיים, סוחפים, ורובם מאוגדים עכשיו לאלבום הבכורה "סטטוס" בהפקה מצוינת של עילי אשדות (בנם של יזהר אשדות ואלונה קמחי), שחושף צדדים חדשים של הזמרת.
כצפוי לגילה הצעיר (23) נונו שרה על אהבה, יחסים, שברון לב ומשתמשת בהומור ובמשחקי מילים מבריקים שעושים את זה לדור ה־Z וגם להורים שלהם. השיר האחרון "סוד" הוא אחד משיאי האלבום, בביצוע תלת דורי מקפיץ ומרגש של המבצע המקורי אדם, רוני דואני שחידשה אותו לפני 20 שנה, ונונו שללא ספק נושאת את תואר הסופרסטאר העכשווית.
מאיה נחום שחל
טלוויזיה
להישאב לסדרת מתח נוקבת
כמה פלשבקים יש בסדרה הבלשית "תחת נס השמים", שעלתה במלואה בדיסני פלוס ומבוססת על סיפור אמיתי. ישנם כאלה מהעבר הקרוב של קורבנות הרצח הכפול, שהתרחש בקהילה המורמונית במדינת יוטה, בשנות ה־80; וכאלה קצת יותר רחוקים כאשר אלו שזממו לרצוח התלכדו; ישנם אלה מהעבר העוד יותר רחוק שבו הנרצחת ברנדה הכירה את בעלה אלן ואת משפחתו מרובת האחים, וישנם שחזורים ממש רחוקים מהמאה ה־18, שבו ממחיזים את הסיפור של הדת המורמונית.
זה הרבה, וחלק מהשחזורים ("ההיסטוריים"), בעייתיים. אבל ביחד מתקבל סיפור מתח עם ערך מוסף — הצצה לקהילה אדוקה, ואמירה נוקבת על פונדמנטליזם דתי, שאפשר להשליך על כל דת. כי הבלש בסדרה ג'ב (אנדרו גארפילד "ספיידרמן", המעולה) הוא מורמוני לייט, והנבירה במקרה המזעזע הזה והאידיאולוגיה שנחשפת בעקבותיו (הרבה שנאת נשים, שוקינג), מערערת את אמונתו, גורמת לו לאבד אותה; השותף שלו ביל, אינדיאני במורשתו (גיל בירמינגהאם), הוא אאוטסיידר, כמונו, ורואה הכל נכוחה.
הפלשבקים רבים, חלקם מיותרים, המסרים מוסברים מדי, כמו בשיעור דת (הבנו), אבל הסדרה מעניינת ממש, העבר וההווה משתלבים זה בזה ומקבלים תנופה עד שקשה להפסיק לצפות בה עד שמסיימים את כל שבעת פרקיה.
רותה קופפר
ספר
ללמוד על אנושיות מסנט אקזופרי
אנטואן דה סנט אקזופרי, טייס וסופר, השאיר אחריו יחסית מעט כתבים, ואחרי ש”הנסיך הקטן” כבש את הלבבות נדמה שכמעט כל מה שאקזופרי כתב — יש בו עניין. גם הספר הצנום הזה, “טעם לחיים” (הוצאת תשע נשמות, תרגום מיכל שליו), שמאגד כמה מרשימותיו, הוא כזה: הוא כולל קטע מנובלה “ז’אן ברני”, ודיווחים ממסעותיו בעולם, ובכל אחד מהטקסטים האלה נמצא משהו מן הנשמה המיוחדת של אקזופרי.
מעבר לתיאורים הנשקפים ממטוס החלון, מעבר לתודעת הטייס, שיש אותה רק למעטים, יש בטקסטים של אקזופרי שפע הרהורים על בני אדם ועל מצבים אנושיים. כך למשל הוא מבקר במוסקבה, רוצה לראות את המהפכה במו עיניו, אבל ברכבת בדרך לשם הוא פוגש פליטים. וכמה המצב הזה רלוונטי. זהו ספר שדורש קריאה אטית ועמוקה, ויש בו ניצחון לאנושיות.
שירי לב־ארי
פסטיבל
לאייר אקטיביזם עם זאב אנגלמאייר
בכל קיץ מקשט פסטיבל “אנימיקס” לאנימציה, קומיקס וקריקטורה את סינמטק תל אביב (9-13 באוגוסט) במיטב היצירות והיוצרים מהארץ ומהעולם. בין האירועים הבולטים השנה מחוות מיוחדות ליורם טהרלב, לג’קי מ”הציור השבועי לילד” בידיעות אחרונות ולקריקטוריסט זאב שהשנה מלאו 20 לפטירתו. בנוסף יתקיימו סדנאות קומיקס, הרצאות ומפגשי אמן אפילו עם יוצרי קומיקס מהאמירויות וממרוקו.
אות יקיר הפסטיבל יוענק לזאב אנגלמאייר (המוכר גם בדמותה של שושקה). הפסטיבל יערוך אירועים לכבודו ובהשתתפותו, בהם מפגש אמן בנושא יצירה אקטיביסטית ואירוע שיתמקד ב”מסע כבד מאוייר”, על המסע המשותף שלו ושל בתו בעקבות השתלת הכבד שעברה.
“אני שמח לקבל את יקיר פסטיבל אנימיקס, וגם שושקה שמחה”, אומר אנגלמאייר לכלכליסט. “זה פסטיבל הקומיקס והאנימציה הגדול בארץ, אז זה כמו פרס אוסקר שלנו, רק במקום פסל זהב, הוא מצוייר בגואש על דיקט. לכבוד הזכייה אציג תערוכת קומיקס, סדרת “הגמל המנשנש”. יהיה גם ערב משותף שמרגש אותי במיוחד, עם רותם הבת שלי, שתספר על ציורים שלה במהלך האישפוז, ואיך זה להיות בת של אמן וסלבריטאית”.
מאיה נחום שחל