סגור
פריטים של מעצבים המשתתפים ביום העיצוב מימין גוף תאורה שולחני של סטודיו מבוע ואזות של מאור אהרון ומראה של סטודיו רייש פנאי
פריטים של מעצבים המשתתפים ביום העיצוב מימין: גוף תאורה שולחני של סטודיו מבוע, ואזות של מאור אהרון ומראה של סטודיו רייש (צילומים: ערן תורגמן, אליה מלינקוב)

לכל ואזה יש סיפור - יום העיצוב הישראלי

במסגרת יום העיצוב הישראלי שיזמה אורי סלע יפתחו השבוע עשרות מעצבים בתל אביב את הסטודיו שלהם לקהל. “צריכה מקומית מגבירה את הסולידריות”

"יש פה סצנה רצינית של מעצבים מוכשרים עם קבלות שמציגים גם בעולם. ומצד שני למדתי שיש פלח גדול מאוד של אנשים שמרוויחים טוב, יכולים לקנות עיצוב ישראלי ולא מודעים לסצנה שקיימת פה", אומרת אורי סלע שפועלת להעלאת המודעות לעיצוב המקומי ולהפיכתו לחלק מהתרבות בארץ במסגרת הארגון שהקימה, לוקאל דוט קום. לשם כך היא גם יזמה את יום העיצוב הישראלי שיתקיים ביום חמישי (15.12) ובמסגרתו עשרות מעצבים מקומיים יפתחו את הסטודיו שלהם וחלקם גם יערכו בו סיורים מודרכים. סלע גם הוציאה לאחרונה את הספר "Local dot com" המאגד את סיפורם של 25 מעצבים, בהם יוצר הרהיטים תומר נחשון; מעצב התכשיטים, גופי התאורה והריהוט אלון ביטון; והאמנית ומעצבת הטקסטיל תמר ברניצקי.
1 צפייה בגלריה
יוזמת יום העיצוב הישראלי אורי סלע פנאי
יוזמת יום העיצוב הישראלי אורי סלע פנאי
אורי סלע. “בעיצוב מקומי יש ערך עמוק יותר מעבר לאסטתיקה”
(צילום: נועם בן גוריון מוסרי)
"הדיון סביב עיצוב מקומי הוא רחב יותר מהדיון על הערך האסתטי", מסבירה סלע, "זה ערך של סולידריות שמתקיים כשאנחנו צורכים את התוצרת המקומית של בעלי מקצוע שונים אם אלה חקלאים, אם ייננים ואם אמנים, מעצבי אופנה ויוצרים אחרים. כשקונים תוצרת מקומית ומכירים את מי שיצר אותה, נוצר עוד רובד ברומן שמתפתח בינך לבין המוצרים בסביבה הביתית שלך. בסחר מקוון אפשר למצוא פריטים יפים וזולים אבל חוץ מריגוש רגעי אין בהם דבר וכעבור זמן מתעייפים מהם ומוסרים אותם הלאה. לעומתם, לאגרטל של גור ענבר, למשל, יש סיפור, השראה ומחשבה, יש בו ערך עמוק מעבר להיותו יפה יותר או פחות".
אין מאחוריה לא תמיכה עירונית ולא ממשלתית, והספר שיצא בפרויקט גיוס המונים, אינו מסחרי, לדבריה. "כדי לקבל תמיכה מגוף עירוני או ממשלתי אני מאמינה שצריך קודם לעשות". ביום העיצוב ובמהלך סוף השבוע יתקיימו סיורים מודרכים במתחם החשמל וקריית המלאכה בתל אביב, שם יתארחו גם מעצבים שאינם מתל אביב, בהם המעצבת התעשייתית דפי רייס דורון שיוצרת בסדרות קטנות, ורותם טל שמשלבת קרמיקה ותכשיטים ומציגה, לדברי סלע, את "הקשר המעניין בין אופנה לעיצוב מוצר".