אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
לעשות דילים עם השטן ב"אוזארק", "לעבור את הקיר" בבית ליסין, להתענג על תפוזים במסעדות, אוסף הסיפורים החדש והמהנה ״פנטיסטיכאן״ של נורית זרחי ועוד
מחזמר
לפזז כל הדרך לחופה
אחרי 300 אלף צופים ב"אפס ביחסי אנוש" בבית ליסין, לא פלא שהתיאטרון בחר להעלות שוב עיבוד מוזיקלי לסרט עטור פרסים, והפעם "לעבור את הקיר" של רמה בורשטיין. צוות מנצח לא מחליפים, ולכן התבקשו יוצריו של "אפס ביחסי אנוש" לעבד גם את המחזמר החדש — אורן יעקובי על הדיאלוגים ומילות השירים, עילי בוטנר על המוזיקה ועידו רוזנברג על הבימוי. הצצה לחדר החזרות מגלה כי גם כאן יש פוטנציאל לשלאגר.
זה קולח, קצבי, השירים והשחקנים מצוינים. כשמיכל (חן אמסלם) מגלה שהארוס שלה ביטל את החתונה היא מחליטה לא לשנות את התוכניות ועומדת על כך שאם יש שמלה, קייטרינג ואולם, היא תמצא גם חתן. היא יוצאת למסע מטלטל ומשעשע כדי למצוא את האחד שיעמוד איתה תחת החופה. אמסלם, שרק החלימה מקורונה מסתערת כמו לביאה על התפקיד, יוצקת בו איכויות משלה ומפגינה יכולות שירה מרהיבות. לצדה עוז זהבי (היחיד שהשתתף גם בגרסה הקולנועית), אוולין הגואל, יעל אלקנה ועוד. נותר רק לקוות שהקורונה לא תשבית את ההפקה, כפי שקורה בלא מעט הצגות לאחרונה, ושמיכל תמצא חתן.
מאיה נחום שחל
אוכל
להתחזק עם ויטמין סי גורמה
עונת ההדרים בשיאה וזה בדיוק הזמן להתענג עליהם לא רק מול הטלוויזיה בסלון אלא גם במסעדות. “קלארו”, מסעדת היוקרה התל אביבית המצוינת של השף רן שמואלי בשרונה, החלה להגיש לפני כמה ימים שלל מנות מיוחדות המוקדשות כולן לפרי הלאומי שלנו.
שמואלי והשף בפועל טל פייגנבאום חברו למשפחת אלון, דור רביעי לפרדסנים בעין החורש שבעמק חפר, ובעזרת התוצרת שלהם הכינו מנות כמו קרפצ'יו לוקוס עם וינגרט של אשכולית אדומה, שומר ופילטים של הדרים, או חזה ברווז עם סלט גזרים ותפוז סיני על קרם גזר ותפוזים. תהיה גם מנה של סטייק מינוט במרינדת תפוזים, צ'ילי ושום עם סלט עשבי תיבול ותפוזים מקורמלים וקינוחים כמו קרפצ'יו של ארבעה סוגי הדרים — לימונים שרופים, אשכולית, פומלה ותפוז דם עם תפוזונים ועוגת ספוג עם קרם לימון ושמן הדרים. ואלו רק חלק קטן מהמנות. בקיצור אורגיה של ויטמין סי שאם לא ימנע מכם מלהידבק באומיקרון, לפחות יחזק אתכם במאבק נגדו.
חיליק גורפינקל
שופינג
לדפדף בתערוכה משובחת
ספרי אמן הם הז’אנר האהוב עלי ביותר. יש הנוטים להתבלבל ולהכניס לתוך ההגדרה גם קטלוגים וספרי אמנות אחרים. לא! זהו ז’אנר יחיד מיוחד שבו הספר הוא החלל שבו מוצגת היצירה, ומחשבות על פעולת הדפדוף, הזמן, הלינאריות, הם חלק מהותי בה. אחרת למה דווקא ספר? יש עם ספרי אמן כמה בעיות, לפחות בארצנו: בדרך כלל הם יקרים להפקה, ולכן גם מרבית ההוצאות לא רוצות להשתתף בעלותם. מכיוון שממילא קהל האמנים בארץ קטן אין הרבה קונים, ורשתות הספרים ממש לא מעוניינות להחזיק אותם. עכשיו, באקט מרגש, חלל התצוגה “מגזין 3” ביפו פותח הערב אחת שכזו. חנות קטנה ומטריפה ובה מוצגים למכירה חלק משמעותי מספרי האמן הנהדרים של אמנים ישראלים שראו אור עד עתה. בין היתר ימכרו בחנות ספרים של דנה אריאלי, גרי גולדשטיין, יהושע (שוקה) גלוטמן, נועה יפה, מרב סלומון, אלי פטל והגר ציגלר. מחירי הספרים נעים בין 50-300 ש"ח, ורובם במהדורות מוגבלות. יש לקוות שאולי, עם הזמן, תהפוך החנות גם להוצאה קטנה שמשקיעה בספרי אמן מקומיים.
מגזין 3, רחוב עולי ציון 17, יפו
דנה גילרמן
טלוויזיה
לעשות דילים עם השטן ב"אוזארק"
מארטי וונדי בירד וילדיהם שרלוט וג'ונה התעופפו להם לאזור האוזארק בתחילת סדרת הפשע המתוחכמת הזאת, וכעת בעונה הרביעית והאחרונה (המחולקת לשני חלקים של שבעה פרקים), הם מנסים לצאת מהמקום היוצא דופן הזה, שהטבע בו מרהיב והאנשים בו פחות. אבל העבר מושך אותם פנימה. הצופים נמשכים מטה יחד איתם. משפחת בירד, לכאורה משפחה נורמטיבית שקצת הסתבכה עם העולם התחתון, התמכרה לכסף, לעוצמה ולסכנה, והצופים אליה. כמו ב"שובר שורות", סדרה שמרבים להשוות אותה אליה, זאת משפחה שניסתה לחיות את החיים כאנשים שומרי חוק, אבל גילתה שלהיות פורעים הטובעים בכסף זה הרבה יותר מרגש.
הפרק הראשון העולה מחר בנטפליקס מתחיל בבום, ובצורך לנקות דם מהבגדים. כעת כשהלן, עורכת הדין המחויטת, כבר לא בתמונה, הזוג בעל האינטרסים המנוגדים, מארטי וונדי (ג'ייסון בייטמן ולורה ליני, זוכי פרס האמי), רוצים להשתלט על הקרטל של נווארו. אוסקר נווארו אפילו מסכים, אבל יש לו תנאי אחד, כמובן. תנאי שאי אפשר לעמוד בו. ככה זה כשעושים דילים עם השטן, דילים בין שטנים, זאת אומרת. משפחת בירד מאוימת, סכנות אורבות מכל עבר, ובמיוחד במשפחה הכל־אמריקאית הזאת — מבפנים, שם נמצא האיום הגדול ביותר.
רותה קופפר
ילדים
לבקר בעולם המופלא של נורית זרחי
כמה פלאים ומשחקים יש בסיפורי הילדים של נורית זרחי; אין עוד אף אחד שכותב כמוה. נסיכות, פיות, מכשפות, גברים ממהרים, חבילה מדברת עם פינגווין בתוכה, וים של משחקי מחשבה ומשחקי שמות (מתקן מרגלית — מוסד לתיקון הרגלים). הדמויות של זרחי, בסיטואציות הכי מופרכות, אומרות באגביות את הדברים הכי משונים והכי נכונים. ״איזה מזל שעוד יש בעולם אנשים שמוכנים לדאוג לעוד מישהו חוץ מלעצמם״, אומרת פנינה הפינגווינית למר זום. איכשהו היא תמיד מצליחה לגעת באמת עמוקה. אוסף הסיפורים החדש והמהנה ״פנטיסטיכאן״ (הוצאת כנרת זמורה, בעריכת עליזה ציגלר ויעל מולצ׳דסקי) מביא מבחר מסיפוריה של זרחי לילדים, לצד האיורים הנהדרים של דוד פולונסקי, שמעניק ליצירות פרשנות משלו וקריצה משלו. בין הסיפורים בספר: ״תנינה וכל אחיותיה״, ״טינקרטנק״, ״להתראות באנטארקטיקה״ ו״התרנגולת שהלכה אחורה״. מתאים לכל גיל.
שירי לב־ארי