סגור
קאסט הסרט הכול בכל מקום בבת אחת יחד עם צמד הבמאים טקס פרסי האוסקר
קאסט הסרט הכול בכל מקום בבת אחת יחד עם צמד הבמאים בטקס פרסי האוסקר (צילום: EPA/CAROLINE BREHMAN)

"הכול בכל מקום בבת אחת" הוא הזוכה הגדול של האוסקר

קומדיית המד"ב המוטרפת של דניאל קוואן ודניאל שיינרט כבשה את הטקס בסערה עם שבעה פסלונים, כולל בקטגוריית הבימוי, התסריט המקורי, השחקנית (מישל יאו) והסרט כמובן. פרס השחקן הלך לברנדן פרייזר כגיבור "הלוויתן". "במערב אין כל חדש" קטף ארבעה פסלונים, בעוד "רוחות אינישרין", "הפייבלמנים" ו"טאר המנצחת" נותרו בידיים ריקות

"הכול בכל מקום בבת אחת", קומדיית המד"ב יוצאת הדופן של דניאל שיינרט ודניאל קוואן, הוא הזוכה בפרס הסרט הטוב ביותר בטקס האוסקר שנערך לפנות בוקר (בין ראשון לשני). זה היה באוויר, גם סוכנויות ההימורים טענו כך, למרות שהיה קשה להאמין שזה יקרה, לפחות עד לפתיחת הטקס, אך ברגע שהוא החל זה כבר היה ברור: "הכול בכל מקום בבת אחת" קטף פרס אחר פרס וסיים עם שבעה פסלונים בסך הכול (מתוך 11 קטגוריות בהן היה מועמד).
ג'ימי קימל, שהנחה את הטקס בפעם השלישית, פתח אותו כש"הונחת" על הבמה הישר ממטוס שהטיסה דמותו של טום קרוז ב"אהבה בשחקים: מאווריק" ומיד לאחר מכן קיבלנו מונולוג פתיחה חד ומוצלח מאוד, שעקץ את כל הכוכבים ההוליוודיים, ולא שכח את וויל סמית' ותקרית הסטירה, שכידוע מורחק מהאקדמיה, ולכן לא נכח באולם.
הזוכה הראשון שהוכרז היה סרט האנימציה באורך מלא, כשדוויין ג'ונסון ואמילי בלאנט הודיעו על "פינוקיו של גיירמו דל טורו" כזוכה המאוד צפוי בקטגוריה.
ואז החלה השליטה של "הכול בכל מקום בבת אחת", שכבש את הטקס וקטף פרסים בקצב. מישל יאו קיבלה את פרס השחקנית הטובה ביותר והיא השחקנית האסייתית הראשונה שעושה זאת והלא לבנה השנייה שעושה זאת. הראשונה הייתה האלי בארי על תפקידה ב"מונסטר בול" והיא גם זאת שהגישה ליאו את הפסלון. גם הפרס לתסריט המקורי הלך אל הטרלול הרב-יקומי של דניאל קוואן ודניאל שיינרט, בקטגוריה תחרותית במיוחד, כשטוד פילד ("טאר המנצחת"), מרטין מקדונה ("רוחות אינישרין"), רובן אוסטלונד ("משולש העצבות") וסטיבן ספילברג ("הפייבלמנים") ראו את הדניאלס חוגגים. השניים חייכו פעם נוספת כשקיבלו את פרס הבימוי היוקרתי והסרט גם הוסיף פסלון לעריכה הטובה ביותר.

2 צפייה בגלריה
השחקנית מישל יאו זוכה ב אוסקר על הסרט הכול בכל מקום בבת אחת טקס פרסי האוסקר
השחקנית מישל יאו זוכה ב אוסקר על הסרט הכול בכל מקום בבת אחת טקס פרסי האוסקר
השחקנית מישל יאו. הזוכה באוסקר על הסרט הכול בכל מקום בבת אחת
(צילום: EPA/ETIENNE LAURENT)

בהתאם למסורת, זוכי השנה שעברה בקטגוריות שחקנית שחקן המשנה, אריאנה דבוז וטרוי קוצור החירש, שהעביר את דבריו בשפת הסימנים, הכריזו על זוכי השנה הנוכחית. קולה של דבוז כמעט נשבר כשקראה את שמו של קי הוי קוואן ("הכול בכל מקום בבת אחת"), שעלה לבמה נרגש במיוחד ודמע משך כל הנאום שלו. סיפור הסינדרלה של השחקן בן ה-51, ששב לאור הזרקורים לאחר 30 שנה שהוליווד די שכחה ממנו, הסתיים על הבמה הגדולה ביותר עם הפסלון היוקרתי ביותר. ג'יימי לי קרטיס, חברתו לקאסט של קי הוי קוואן, זכתה בפרס שחקנית המשנה וסגרה דאבל בקטגוריה. הוריה של לי קרטיס, טוני קרטיס וג'נט לי, שתי אגדות בהוליווד, היו מועמדים בעבר ומעולם לא זכו, ואת הנאום היא סיימה בקריאה נרגשת אליהם: "אמא ואבא, זכיתי באוסקר!".
ברנדן פרייזר, עוד אחד שעבר דרך חתחתים בקריירה, הוא השחקן הטוב ביותר על תפקידו ב"הלוויתן" של דארן ארונופסקי, שם הוא מגלם גבר השוקל מאות קילוגרמים שמנסה לתקן את יחסיו עם בתו (סיידי סינק). לפני שני עשורים פרייזר נחשב לאחד הכוכבים הגדולים בתעשייה, אך הצליח להתרסק עם שורה של סרטים כושלים ובחירות רעות, עבר תקיפה מינית שהכניסה אותו, לטענתו, לרשימה השחורה של הוליווד והנה הגיע רגע הגאולה שלו, כשדמע על הבמה וגרם ללא מעט אחרים באולם לדמוע גם כן.
שרה פולי ("נשים מדברות") זכתה על התסריט המעובד הטוב ביותר.
ג'יימס פרנד קיבל את פרס הצילום, באחת הזכיות הכי מוצדקות בערב הזה הודות לעבודת הצילום המרשימה באפוס המלחמתי "במערב אין כל חדש". הסרט של נטפליקס המייצג את גרמניה זכה גם בקטגוריית הסרט הבינלאומי הטוב ביותר. בהמשך, הוא קטף עוד שני פרסים, בעיצוב אמנותי ובאופן מפתיע גם בפסקול, ויכול להיות מרוצה ממאזן של ארבעה פסלונים.
במאי "אווטאר: דרכם של המים" ג'יימס קמרון אומנם לא נכח בטקס, ואפילו ספג עקיצה מכיוונו של קימל על כך, אבל שובר הקופות ההיסטרי וההיסטורי שלו, שנמצא במקום השלישי ברשימת הסרטים המכניסים בהיסטוריה, הצליח לזכות באוסקר על אפקטים מיוחדים. את הקטגוריה הגישה אליזבת' בנקס, במאית "חומר דוב" לצד הדוב שהיה מככב בסרט שלה אם לא היו משתמשים באפקטים מיוחדים - שזה אומר אדם בחליפה של דוב.
"נבלני" של הבמאי דניאל רוהר, זכה בקטגוריית הסרט התיעודי הטוב ביותר. הסרט עוקב אחר אלכסיי נבלני, מי שחשף שחיתויות בצמרת הממשל הרוסי עד שהפך לאיום. הוא הקדיש את הפרס לגיבור הסרט שלו ולכל האסירים הפוליטיים, וביקר את הפלישה של ולדימיר פוטין לאוקראינה. לאחר מכן נתן לאשתו של נבלני אפשרות לומר כמה מילים.
"פרידה אירית" הוא הסרט הקצר הטוב ביותר, וצמד הבמאים טום ברקלי ורוס ווייט, גרמו לכל הקהל לשיר "יום הולדת שמח", לגיבור הסרט שלהם, ג'יימס מרטין, שחוגג יום הולדת.

2 צפייה בגלריה
במאי הסרט התיעודי נבלני דניאל רוהר טקס פרסי האוסקר
במאי הסרט התיעודי נבלני דניאל רוהר טקס פרסי האוסקר
במאי הסרט התיעודי נבלני דניאל רוהר בטקס פרסי האוסקר
(צילום: REUTERS/Carlos Barria)

"הלוויתן" זכה בפרס בקטגוריית איפור ועיצוב שיער ו"הפנתר השחור: וואקנדה לנצח" עשה זאת בקטגוריית עיצוב התלבושות. מיד לאחר מכן הקהל באולם חגג יחד עם הביצוע ל-Naatu Naatu משובר-הקופות ההודי RRR, הפייבוריט לניצחון בקטגוריית השיר הטוב ביותר, שגם הוכתר כזוכה. בהמשך עלו הבמה גם ליידי גאגא, שהייתה אמורה בכלל להיעדר, עם שיר הנושא מתוך "אהבה בשחקים: מאווריק", Hold My Hand וריהאנה ההריונית עם "lift Me Up" מתוך "הפנתר השחור: וואקנדה לנצח".
פדרו פסקל ("האחרונים מבינינו") ואליזבת' אולסן ("וונדה-ויז'ן") הגישו שני פרסים; "הלוחש לפילים" הוא הסרט התיעודי הקצר הטוב ביותר ו"הילד, החפרפרת, השועל והסוס" זכה בפסלון בקטגוריית סרט האנימציה הקצר.
רשימת הזוכים המלאה:
הסרט הטוב ביותר - "הכול בכל מקום בבת אחת"
השחקן הטוב ביותר - ברנדן פרייזר ("הלוויתן")
השחקנית הטובה ביותר - מישל יאו ("הכול בכל מקום בבת אחת")
בימוי - דניאל שיינרט ודניאל קוואן ("הכול בכל מקום בבת אחת")
התסריט המקורי - דניאל שיינרט ודניאל קוואן ("הכול בכל מקום בבת אחת")
התסריט המעובד - שרה פולי ("נשים מדברות")
שחקן המשנה - קי הוי קוואן ("הכול בכל מקום בבת אחת")
שחקנית המשנה - ג'יימי לי קרטיס ("הכול בכל מקום בבת אחת")
צילום - ג'יימס פרנד ("במערב אין כל חדש")
עריכה - "הכול בכל מקום בבת אחת"
הסרט הבינלאומי הטוב ביותר - "במערב אין כל חדש"
הסרט התיעודי באורך מלא - "נבלני"
סרט האנימציה באורך מלא - "פינוקיו של גיירמו דל טורו"
הסרט התיעודי הקצר - "הלוחש לפילים"
הסרט הקצר - "פרידה אירית"
סרט האנימציה הקצר - "הילד, החפרפרת, השועל והסוס"
אפקטים מיוחדים - "אווטאר: דרכם של המים"
איפור ועיצוב שיער - "הלוויתן"
עיצוב תלבושות - "הפנתר השחור: וואקנדה לנצח"
עיצוב אמנותי - "במערב אין כל חדש"
השיר הטוב ביותר - Naatu Naatu
פסקול - "במערב אין כל חדש"
עיצוב סאונד - "אהבה בשחקים: מאווריק"