סגור
פנאי מאיר ויזלטיר
מאיר ויזלטיר (צילום: עמית שעל)

המשורר מאיר ויזלטיר הלך לעולמו בגיל 82

ויזלטיר, מגדולי המשוררים הישראלים וחתן פרס ישראל לשנת 2000, פירסם 20 ספרי שירה, ותרגם שורת קלאסיקות לעברית; בראיון לכלכליסט לפני שנתיים הוא הזהיר מפני צעדים אנטי דמוקרטיים שבהם ממשלת ישראל עלולה לנקוט

המשורר מאיר ויזלטיר הלך היום (ה') לעולמו בגיל 82.
ויזלטיר, מגדולי המשוררים הישראלים וחתן פרס ישראל לשנת 2000, פירסם 20 ספרי שירה, האחרון שבהם "פנקס הסונטות" ראה אור לפני כשנה. ויזלטיר לימד ספרות באוניברסיטת חיפה, ותרגם מיצירותיהם של שייקספיר, וירג'יניה וולף, דיקנס, צ׳וסר ואחרים.
הוא נולד במוסקבה ב־1941, ואביו נהרג בקרב בלנינגרד. הוא הגיע לישראל ב־1949. אחרי שירות צבאי קצר למד ספרות אנגלית והיסטוריה, והחל לפרסם שירים. הוא היה חלק מחבורת המשוררים פורצי הדרך של שנות ה־60, צלע במשולש עם יונה וולך ויאיר הורביץ. מעורכי הגיליון הראשון של "סימן קריאה". ויזלטיר היה נשוי לוורדה רזיאל־ז'קונט ולהם ילדה משותפת, נטליה. כמו כן היה נשוי לאתי ויזלטיר ולהם ילדה משותפת, מרתה.



ויזלטיר כתב במשך השנים שורות שנכנסו לזיכרון הקולקטיבי של אוהבי השירה, כמו "דבר אופטימי עשיית שירים", "קח שירים ואל תקרא, עשה אלימות בספר הזה", וגם "יש לי סימפטיה לאנשים מתייאשים בתל אביב". הוא נחשב למשורר מתריס ומתנגד, פוליטי בהרבה מובנים. השירה, בעיניו, צריכה לחולל שינוי בקוראיה.
בראיון לכלכליסט לפני כשנתיים לרגל הגיעו לגיל 80, הזהיר ויזלטיר מפני צעדים אנטי דמוקרטיים שבהם ממשלת ישראל עלולה לנקוט. הואהתייחס אז למשבר הקורונה ואמר: "במצב של מגפה יש הצדקה מיידית לצעדים בעלי גוון אנטי דמוקרטי. יש פה סכנה של הידרדרות שלנו מאזרחים לנתינים".
בהתייחסו לגיל ולקשיי הזקנה אמר כי "80 זה לא גיל אידיאלי, זה גיל עוין, להיות בן 80 זו ברכה מאוד מפוקפקת, הגוף שלך בוגד בך בלי בושה, הוא ממש מוציא לך לשון. היתרונות שהיו לך כל החיים הופכים לחסרונות. למשל, כל החיים היתרון שלי היה שהייתי מטר־תשעים, בכל התחומים זה עזר לי - גם ברכיבה על אופניים, וגם עם בחורות. אם עמדתי בקהל, לא הסתירו לי. עכשיו זה עובד לרעתי, כי הרגליים שלי מציקות לי. אני, שהייתי גומא את תל אביב לאורכה ולרוחבה מיפו עד עבר הירקון, ברגל או באופניים, עכשיו מתקשה ללכת 100 מטר בלי שאצטרך להתיישב, לעשות הפוגה לרגליים".