סגור
פנאי יונתן רושפלד שף
שף יונתן רושפלד (צילום: מרווין שישפורטיש)

אחרי חודשיים בלבד: יונתן רושפלד סוגר את המסעדה בנווה אטי"ב

חודשיים אחרי הביקורות הרבות על כך שהשף בחר לפתוח את המסעדה החדשה שלו במקום הכי רחוק בארץ - למרגלות החרמון, יונתן רושפלד סוגר את מסעדת רושפלד במלון הבוטיק פנדה

יונתן רושפלד, אחד מגדולי השפים בישראל בכל הדורות, סוגר את המסעדה שלו בנווה אטי"ב אחרי חודשיים בלבד.
עם פתיחת המסעדה, הגבות שהורמו על כך שהשף המהולל בוחר לפתוח את המסעדה החדשה שלו במקום הכי רחוק בארץ, למרגלות החרמון, נענו על ידו כך: "מסעדה בפרובינציה רחוקה הייתה חלום שלי. מקום מבודד שנוסעים אליו לנוח מהטירוף של העיר, לשתות יין בשקיעה לאכול בחלל מפנק שכל כולו מטבח של פחמים מעצים שונים באזור דובדבנים תפוחים, האוכל ברושפלד הוא המשך המסע האישי שלי לחקור תרבויות שונות והשפעות שלהן עלי ועל הסועדים".
המסעדה, שנפתחה במלון הבוטיק 'פנדה', נשאה את שמו והגישה אוכל כשר.
ליונתן רושפלד יש כזכור היסטוריה ארוכה ומפותלת שכללה לא מעט מסעדות וגם, כמובן, לא מעט סגירות. השף, שהיה גם שופט בכיר (וידוע לשמצה) ב'מאסטר שף' כמו גם משתתף שנוי במחלוקת בתוכנית הריאליטי 'גולסטאר', היה חתום על מסעדות מיתולוגיות כמו הרברט סמואל על שפת ימה של תל אביב, מסעדה שבשיאה הפכה לסוג של רשת קטנה עם 'סניף' כשר בהרצליה ועוד אחד, כשר גם הוא, בירושלים.
בנוסף היו לרושפלד, שהחל את דרכו כסגנו של ישראל אהרוני במסעדת היוקרה הצרפתית 'תפוח זהב' אחרי לימודים והתמחות במסעדות מישלן בצרפת. גם שתי מסעדות מפורסמות מאד במתחם משכן האופרה בתל אביב, שנשאו את השמות "רושפלד" ו"יונתן" כל אחת יותר יקרה מהשנייה. היתה לו גם אפיזודה קצרה מאד ומתוקשרת לא פחות במסעדה קטנה בלב תל אביב בשם "ארוחת ערב" , מסעדה שעשתה יותר רעש תקשורתי מאשר כסף ובשיאה פוסט מתוקשר של העיתונאית הוותיקה שרית ישי לוי שמתחה ביקורת על המחירים במקום. "רוצים לדעת מה שיא החוצפה?" כתבה ישי לוי. " החשבון הזה שקיבלנו בסוף הארוחה." . בנוסף היה חתום רושפלד על כמה וכמה מסעדות באזור הרחובות מונטיפיורי ויבנה בתל אביב- 'טאפאס אחד העם', 'עלמה', ו'יבנה מונטיפיורי'.
רושפלד התפרסם בזכות פיו הגדול לא פחות מאשר בזכות האוכל שלו, שהיה ונותר מן המעלה הראשונה. האיש, שהיה ואני מקווה שנותר אחד השפים הגדולים שלנו, הסתבך שוב ושוב עם התקשורת והקליינטורה שלו. הוא לא היסס לסלק מבקרי מסעדות שכתבו נגדו מהמסעדות שלו ולריב עם כל העולם ואשתו. הדברים ידועים ונכתבו לא פעם.
ועדיין, שוב, מצער מאד לשמוע על איש מוכשר כל כך, אולי הכי מוכשר שיש כאן לפחות בהיבט הטכני והמקצועני של עבודתו, ששוב ושוב אינו מצליח לשמור על המקומות שלו, לשמר את המותג ובעיקר לבשל את האוכל שהוא יודע בלי לסגור את שערי המקומות שלו אחרי זמן קצר כל כך. אני מקווה שהמילה האחרונה עוד לא נאמרה.