סגור
באמצע בלבוש שחור הכוראוגרפית רננה רז מעבירה לפני ההפגנות של שבת בקפלן שיעור בתנועה במוזיאון תל אביב פנאי
רז (במרכז בשחור) במהלך השיעור. “לחשוב על החיים ועל תהליכים שקורים מחוץ לגוף דרך הגוף" (צילום: גיא יחיאלי)

רוקדים ומוחים: בדרך להפגנה עוברים בשיעור תנועה

הכוראוגרפית רננה רז מעבירה לפני ההפגנות של שבת בקפלן שיעור בתנועה במוזיאון תל אביב אותו היא מכנה "עמדת הטענה לגוף ולנפש"

הכוריאוגרפית, הרקדנית והיוצרת רננה רז, פעילה ומשתתפת קבועה במחאה נגד ההפיכה המשטרית, מעבירה במוזיאון תל אביב לאמנות מדי שבת ב־18:00, סמוך למועד ההפגנות, שיעורי תנועה תחת הכותרת "לתת גוף".
הכל התחיל כשנתקלה בפוסט של הבמאית והתסריטאית סיגל אבין. "היא פגשה תסריטאי הונגרי שהתעניין במצבנו, ואחד הדברים שאמר הוא, 'אתם צריכים להתכונן לדבר הזה כמו למרתון. צריכים הרבה סבלנות, לאגור כוחות ולמצוא איך אתם מטעינים את עצמכם, כי זה הולך להיות מאבק ארוך וממושך'".
רז קראה את הדברים והרגישה שדלת נפתחה בפניה: "זה הדליק אצלי משהו. הרגשתי שאני יכולה לתרום מהידע שלי. אני יודעת מה זה אומר, להטעין את הגוף, ולחשוב על החיים ועל תהליכים שקורים מחוץ לגוף דרך הגוף. אני מרגישה שהסוד של המחאה הזאת הוא האופן שבו אנשים לוקחים יוזמה ואחריות ועושים מה שהם יכולים, וזה מייצר רשת של אנושיות שיש בה המון חוזק ועוצמה. אין מנהיג אחד שהולכים אחריו והוא אומר מה לעשות. בגלל המצב הקשה אנשים פועלים מתוך דחף או צורך. אנשים שבאים לשיעורים שלי החליטו להתנדב במקומות אחרים. דבר מזין דבר".
את המיזם היא מכנה "עמדת הטענה לגוף ולנפש". בתחילת הדרך הוא התקיים בסטודיו שלה, ומהשבוע ה־25 למחאה המוזיאון אימץ את היוזמה. "עכשיו אנחנו קרובים לקפלן, ממבואת המוזיאון רואים מה נעשה בחוץ, וככל שהשיעור מתקדם אנשים מתחילים להגיע עם השלטים והדגלים".
השיעורים מיועדים לכולם ולא נדרש ניסיון בריקוד. "מה שצריך זה לב פתוח, נפש חפצה ורצון לפרוק ולהיטען. אנחנו מתחילים את השיעור במעגל, מחממים את הגוף וזזים במרחב. לכל שיעור אני מביאה מושג מהתקופה, ואנחנו בודקים אותו דרך הגוף, למשל, התנגדות, סולידריות, הקשבה, אמון".
"לפעמים אני מגיעה עם המון מתח בגוף וחרדה, ועצם זה שאני זזה עם עוד אנשים מעודד ומשנה את התדר בגוף. אנחנו חיים בתקופה קשה מאוד ובלתי נסבלת והכל נאגר בגוף: מתח, פחד, חוסר ודאות, כעס, תסכול. יש אנשים שלא ישנים כבר חודשים, יש שסובלים מחרדה והכל מצטבר בגוף. אז אנחנו יכולים להפעיל את הגוף, שיהיה גם המקור שלנו להתמרה של הדברים האלו. זה כלי שזמין לנו ורק צריכים להשתמש בו. אנשים שבאים מתעודדים, וגם מוקירים תודה על האפשרות לפרוק".
השיעורים ללא תשלום, אך יש להירשם מראש באתר המוזיאון. המיזם מצטרף לאירועי הקיץ של המוזיאון המזמינים אתכם לזוז עם פעילויות בתנועה לכל המשפחה: שיעורי גאגא, צ'יזבט בעקבות תמונה שזזה, סיור עששיות, סיור בתנועה בתערוכות המוזיאון ועוד.