סגור
פנאי חוה אלברשטיין  זמרת ישראלית
חוה אלברשטיין. תתארח בצוותא (צילום: אורי בהט)

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

להכיר קולנוע להט"בי, לאכול גורמה גם אם אתה סטודנט עני ולהתרגש מסרט דוקו קטן ואינטימי ולהבין למה הארי סטיילס מעדיף מלמלות

פסטיבל: להכיר קולנוע להט"בי מרתק

פסטיבל הקולנוע הגאה של תל אביב יפתח את מהדורתו ה־19 הערב ויימשך עד 10.11 בסינמטק תל אביב, עם מקבץ מסקרן של סרטים להט"ביים מרחבי העולם. אחת הקטגוריות המעניינות בפסטיבל היא זו שחוזרת לאחור ומציגה מחדש סרטים להט"ביים ישראליים. שימו לב, למשל, ל"פרחים של מרציפן", סרטו של אדם קלדרון מלפני עשר שנים, יצירה מקורית, יוצאת דופן ועם שפה ויזואלית מרתקת. ועם זאת, הסרט שצולם בקיבוץ בארי שבו גדל קלדרון, מוקרן בנסיבות טראגיות ושוברות לב במלאת שנה לטבח 7 באוקטובר, שבו נרצחה רותם קלדרון, אמו של הבמאי. הסרט יוקרן לזכרה.
6 צפייה בגלריה
פנאי נולי עומר ב פרחים של מרציפן
פנאי נולי עומר ב פרחים של מרציפן
נולי עומר ב”פרחים של מרציפן". מקורי ויוצא דופן
המלחמה נוכחת גם בסרט הקצר "עכשיו כבר לא אכפת לי", יצירת הביכורים של ג'וי ריגר כבמאית, שמספר על שחקנית שמחליטה להתעמת עם האקסית שלה בדיוק בעיצומה של מתקפת טילים. בנוסף, יוקרנו מחדש כל חמשת סרטיו של עמוס גוטמן, שדור חדש מתוודע לסרטיו בזכות סרטו התיעודי של שאולי מלמד, "טאבו". אל תחמיצו את "חסד מופלא" ואת "בר 51". בתחום הבכורות הבינלאומיות שימו לב לשניים מהסרטים המדוברים מפסטיבל קאן עם באזז אוסקרים חזק במיוחד: "אמיליה פרז" של ז'אק אודיאר ו"יופי מסוכן" של קוראלי פרז'יאט. שניהם יופצו מסחרית בקרוב וזו הזדמנות לראות אותם לפני כולם. (יאיר רוה)

אוכל: לזלול גורמה גם אם אתה סטודנט עני

ביום ראשון נפתחת שנת הלימודים האקדמית ולסטודנטים באוניברסיטת תל אביב יש אופציה חדשה מצוינת במחירים נוחים. מזללת ההמבורגרים, סליחה, סמאשבורגרים, "לוקאל", שהפכה בשנות קיומה הקצרות בתל אביב לאבן שואבת לכל חובבי הקציצה המטוגנת, פתחה סניף בפינת הרחובות איינשטיין ובארט ברמת אביב.
6 צפייה בגלריה
פנאי  לוקאל בורגר מתחדש ומגיע גם לצפון תל אביב באחד העם בתל אביב
פנאי  לוקאל בורגר מתחדש ומגיע גם לצפון תל אביב באחד העם בתל אביב
ההמבורגרים של “לוקאל". אוכל רחוב מושקע
( צילום: בר חיים)
השף שלה אלון פלד מגיע אומנם מעולמות ההתססה האופנתיים, אבל מצליח לעשות אוכל רחוב מושקע בלי להיגרר לשטויות ובלי לדרדר את הרמה. הוא מכין סמאשבורגר, קציצה מעוכה עד שהיא הופכת לסוג של המבורגר רק בלי החלק החי יותר שלו בפנים (מפתיע כמה זה טעים), ולצדה גם נגיסי וכנפי העוף, צ'יפס וטבעות הבצל. מסתבר שברמת אביב יש סצנת המבורגרים שוקקת. המתחרים שלו הם אריות של ממש: "m25" ו"little burger shop". אם לשפוט לפי ההתחלה, צפויה להם בעיה. טעמתי את הסחורה של פלד (כמה וכמה פעמים). מדובר בשוס, לא פחות. צרפו לכך את הבירה הספרדית מהחבית ותקבלו מתכון מנצח. (חיליק גורפינקל)

אופנה: להבין למה הארי סטיילס מעדיף מלמלות

איך השפיעו דור הזד ודור האלפא על עולם האופנה והצרכנות? למה מחוך מושך כל כך ומרתיע בה בעת, ומה הקשר שלו לגברים? כיצד הושפעו גאוני הקוטור של המאה ה־20 מצללית תלבושת הבלרינה ובד טול? על שאלות אלה ואחרות יענו מרצים וחוקרים בסדרת ההרצאות "המוזות" במחלקה ללימודי חוץ בשנקר.
6 צפייה בגלריה
פנאי הארי סטיילס
פנאי הארי סטיילס
הארי סטיילס. מותח את גבולות המגדר
( צילום: ISABEL INFANTES / AFP)
"בנינו את הסדרה מתוך רצון לאפשר רגע של עצירה בתוך כל ההתרחשויות שקורות מסביב. ליצור אי של שפיות במציאות לא שפויה בכלל שבו נוכל לפגוש אנשים ולהיזכר איך אנחנו שואפים לחיות את היומיום שלנו", אומרת אוצרת הסדרה טל נחום, מעצבת, מרצה בשנקר וחוקרת אופנה. בהרצאה הראשונה היא תדבר על אופנה ומגדר דרך דמותם של דיוויד בואי, בילי אייליש והארי סטיילס ותבחן כיצד אופנה יכולה לשמש גם ככלי למרד במוסכמות חברתיות והבניות תרבותיות. בהמשך ירצו גם תיאורטיקן האופנה לירוי שופן, ענת ברגר ספיר שחוקרת את החיבור בין מחול אופנה וגוף, והטרנדולוגית נתלי יצחקוב. חמישה מפגשים החל ב־3.11. 450 שקל. לפרטים - כאן. (עילית מינמר)

מוזיקה: לפרוט בצוותא

פסטיבל מיתרים יתקיים ב־4-1 בנובמבר בצוותא בתל אביב, והוא מציע כמה מופעים ומפגשים מסקרנים שבהם כלי המיתר יהיו בחזית הבמה. חוה אלברשטיין תתארח במופע של הטריו של ערן וייץ, שעובד איתה כבר 20 שנה ואף הלחין עבורה שירים. "נקמת הטרקטור" תחזור למופע "מטבח אקוסטי" המעניק לשיריה מעטפת אינטימית, ותארח ארבע נגניות כלי קשת. אור אדרי, קרני פוסטל ואסף תלמודי יחברו למופע עם ביצועים מקוריים לשיריהם מכל הזמנים, הצצות לחומרים חדשים וקאברים.
6 צפייה בגלריה
פנאי חוה אלברשטיין  זמרת ישראלית
פנאי חוה אלברשטיין  זמרת ישראלית
חוה אלברשטיין. כלי המיתר בפרונט
(צילום: אורי בהט)
מאיה בלזיצמן ומתן אפרת יופיעו עם רביעיית טוסקניני ועוד. "הפסטיבל הוא מהדורת המשך לפסטיבל הגיטרה שהתקיים בשנים האחרונות בצוותא", אומר המנהל האמנותי רן זרזבסקי. "הוא נותן לנו מנעד יותר רחב מבחינת תוכן אמנותי, סגנונות וחיבורים בין האמנים. השנה שמנו גם דגש על נוכחות נשית בולטת, עם כמה מהטובות שביוצרות והנגניות". פרטים- כאן. (מאיה נחום שחל)

טלוויזיה: להיפרד מהסדרה הכי אנושית על המסך

"מישהו איפשהו" חזרה השבוע לעונה שלישית ואחרונה, והדמעות שסאם מזילה בפרק הראשון שלה מן הסתם ילוו את הצפייה, ויגברו ממש בסופה כשניאלץ להיפרד. הסדרה היפה־יפה הזאת, שעלתה לפני שנתיים ב־HBO (אצלנו ב־HOT, yes וסלקום TV), סיפרה את סיפורה של סאם (ברידג'ט אוורט הנפלאה, מי שהסדרה מבוססת עליה), שחוזרת לעיירת הולדתה מנהטן שבקנזס, אחרי מותה של אחותה, ושם היא בונה לה חיים. יחד עם חבורה של אאוטסיידרים, אנשים שלרוב לא רואים על המסך, היא יוצרת קהילה שבה שרים מבלים ואוהבים. זאת "תוכנית קטנה על אנשים מיוזעים בגיל העמידה", הגדירה אותה הכוכבת שלה, אבל היא הרבה יותר - יש בה שאר רוח.
6 צפייה בגלריה
פנאי  ברידג'ט אוורט סדרה מישהו איפשהו
פנאי  ברידג'ט אוורט סדרה מישהו איפשהו
ברידג'ט אוורט ב"מישהו איפשהו"
( צילום: HBO)
"מישהו איפשהו", שיצרו האנה בוס ופול תורין, חבריה של אוורט מסצנת הקברט הניו־יורקית, שם היתה בחזקת סוד שמור במשך שנים רבות, היא שיא האנושיות. בחבורה של סאם אוהבים לשיר, לחגוג וסתם להעביר את הזמן, אבל בתחילת העונה הזאת הכל קצת מתפרק. ג'ואל, החבר הכי טוב שלה, עבר לגור עם בן הזוג שלו ואין לו זמן אליה; פרד שהתחתן מבלה הרבה עם אשתו, שממליצה לו לבלות פחות במפגש המטעמים המשמינים עם החבורה; טרישיה, אחותה הגרושה הטרייה, יוצאת לדייטים. ורק סאם מבינה שאין לה "מישהו" והיא לא "מישהו של אף אחד". האם בדרמה הרומנטית הזאת היא תמצא מישהו? מתישהו? איפשהו? איכשהו נראה לי שכן. (רותה קופפר)

דוקו: להתרגש מסיפור קטן ואינטימי

"תמיכה מלאה", זוכה פרס סרט הביכורים הטוב ביותר בפסטיבל דוקאביב השנה, מגיע כעת לטלוויזיה. הסרט התיעודי, שישודר במוצאי שבת בכאן 11, הוא על חנות קטנה לחזיות ביפו, שבו נשים נכנסות לתא מדידה כמו אל תא וידוי, ובזמן שהן מודדות חזיות הן מספרות את סיפור חייהן.
6 צפייה בגלריה
פנאי  סרט תמיכה מלאה כאן 11
פנאי  סרט תמיכה מלאה כאן 11
“תמיכה מלאה". ישר ללב
( צילום: תוליק גלאון)
"תמיכה מלאה", בעל השם המתחכם המרמז לתפקידה של החזייה וגם לשירות שמקבלים בחנות, מגלה טפח וממשיך דווקא לחשוף טפחיים. מיכל כהן, הבמאית שלו, הקפידה להתאים לקהל מידה נכונה של רגעים מרגשים, כואבים אבל גם מצחיקים ומשמחים. ללקוחות החנות מצטרפות אתי ונועה, המוכרות, שכבר מנוסות בלתווך את חוויית הקנייה הרגישה הזאת, בעדינות, בקלילות ובאינטימיות המתבקשת. בכל פתיחת וילון מתגלה גיבורה אחרת, מרקע, גיל ומידת חזייה שונים. הסיפורים מגוונים. המשותף לכולם הוא שדרך החזה מגיעים ישר ללב. (רותה קופפר)