סגור
נבחרת השפים הישראלית באבו דאבי
נבחרת השפים הישראלית באבו דאבי (צילום: יח"צ סן פלגרינו)

מסעדת ג'ורג' וג'ון של תומר טל במקום השישי בדירוג סן פלגרינו

מדובר בדירוג 50 המסעדות הטובות לצפון אפריקה והמזרח התיכון, עליו הוכרז הערב באבו דאבי; ג'ורג' וג'ון דורגה בשנה שעברה במקום התשיעי; זו הפעם השנייה ברציפות בה שש מסעדות ישראליות נכנסות לרשימה, כשלג'ורג' וג'ון מתווספות OCD, הבסטה, אנימאר, מלגו ומלבר ו-a

מסעדת ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל היא הזוכה הגדולה מבין הישראליות בפרסי "פיפטי בסט" של סן פלגרינו לצפון אפריקה והמזרח התיכון. ג'ורג' וג'ון הגיעה למקום השישי ברשימה שהוכרזה הערב (ב') באבו דאבי. זאת לאחר שבשנה שעברה דורגה במקום התשיעי.
זו הפעם השנייה ברציפות בה מתברגות שש מסעדות ישראליות מצוינות לרשימת חמישים המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון ובצפון אפריקה, שהיא חלק מהרשימות האזוריות של רשימת חמישים המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו - דירוג הנחשב למוביל וקובע בתחום האוכל. יש הטוענים שזהו הדירוג החשוב ביותר בתחום כיום.
בשנה שעברה המסעדות הישראליות שהתברגו לדירוג כללו את OCD של השף רז רהב שהגיעה אז למקום השלישי והמאוד מכובד, ואיתה גם ג'ורג' וג'ון (שכאמור מובילה הפעם את הישראליות) הבסטה, אנימאר, פסקדו ומלגו ומלבר. גם השנה מצליחות בדיוק אותן מסעדות, למעט פסקדו, להתברג שוב לרשימה המכובדת. אליהן מתווספת הפעם, לראשונה, מסעדת a היוקרתית של השף יובל בן נריה.


1 צפייה בגלריה
חדשות האוכל חורשט סבזי מסעדת ג'ורג' וג'ון
חדשות האוכל חורשט סבזי מסעדת ג'ורג' וג'ון
מנה במסעדת ג'ורג' וג'ון
(צילום: דניאל לילה)

בטקס נכחה השפית שיראל ברגר ממסעדת אופא הטבעונית השאפתנית, שכבר לפני שבוע וחצי נודע על זכייתה בתואר "someone to watch", כלומר השפית המבטיחה של השנה. ברגר ואחותה התאומה שרונה, שותפתה, עלו לבמה בתחילת הערב כדי לקבל הפרס, וכך הפכה ישראל למדינה הראשונה שהוצגה בטקס.
הפרס המסקרן והמעניין ביותר לטעמי (וגם רלוונטי עבורנו) הוענק לסלאם דקאק שזכתה בפרס השפית האישה הטובה ביותר על מסעדת האוכל הפלסטיני שלה בדובאי "בית מרים". עוד פרס מרגש הוענק לאניסה חילו, מחברת ספרי האוכל הלבנונית שזכתה בפרס האייקון הקולינרי.
הבסטה בהנהגת השף איילון עמיר, שלא טרח להגיע לטקס בשנה שעברה, נפלה מהמקום ה-14 ל-48. מלגו ומלבר, מסעדת הדגים של שף מוטי טיטמן, הגיעה שוב למקום ה-40. אנימאר מסעדת האוכל הים/מזרח תיכוני בפרשנת אישית בהנהגת שף הלל תווקולי שובצה במקום ה-32, ירידה גדולה בדירוג מהמקום ה-17 בשנה שעבר. המצטרפת החדשה לרשימה, מסעדת a, הגיעה למקום ה-24 המכובד. OCD הידרדרה במפתיע מהמקום השלישי ל-14. אולי כפיצוי זכתה המסעדה באחד הפרסים המיוחדים: פרס הקיימות.
כמו בשנה הקודמת בלטו גם הפעם לא מעט מסעדות יפניות, ולצדן איטלקיות ומטבחים אחרים שאין להם כמובן שום קשר לאזור המדורג. מעט מסעדות ברשימה מציגות את המטבח האותנטי של ארצן אם כי אולי קצת יותר מאשר בשנה שעברה.
שלושת המקומות הראשונים חולקו כך: במקום השלישי זכתה מסעדת Fusions by Tala מבחריין שמציגה כמו ששמה מרמז, פרשנות מודרנית לאוכל ערבי וקיבלה את הפרס מידיו של השף האגדי מסימו בוטורה. שתי הזוכות הגדולות הן מדובאי - במקום השני זכתה מסעדת טרסינד סטודיו ההודית, ובמקום הראשון אורפאלי ברוס ביסטרו – מסעדת גורמה מודרני ויצירתי.
בדיוק כמו בשנה שעברה, זו רשימה מכובדת, בטוחה וגם קצת שמרנית. השמרנות כאן היא לאו דווקא בבחירות עצמן אלא עד כמה שזה יישמע מוזר, בבחירה שכולה על טהרת מסעדות המתכתבות עם הקו הכללי של סן פלגרינו – מודרניות, יצירתיות, יקרות ויוקרתיות שאינן חורגות מכללי הטקס ומקפידות על עיצוב ורוח צעירה לא פחות מאשר על האוכל המצוין. החריגה היחידה והכאילו מפתיעה היא כמובן מסעדת הבסטה שמקפידה (מאוד) על האוכל, אבל הרבה פחות על הטקס שמסביב.
עצוב לראות את פסקדו האשדודית מחוץ לרשימה. פסקדו היתה המסעדה היחידה ברשימה מחוץ לתל אביב ולא פחות משמעותי וחשוב: מסעדה כשרה. המתברגות הנוכחיות הן על טהרת הגרעין הקשה של מסעדות תל אביביות אופנתיות לאלפיון העליון. כמו בשנה הקודמת, שום זכר לבישול אזורי, ערבי, מקומי, למעט אולי הבסטה שפוזלת כבר שנים למטבח של שכנינו. המטבח הערבי המפואר שלנו אינו מיוצג שוב. את זה משאירים בסן פלגרינו למדינות הערביות.
בשולי הדברים נזכיר שאחרי שחגגנו כאן יחד עם תעשיית האוכל על כניסתה האפשרית של ישראל לרשימת כוכבי מישלן, התבשרנו בסוף השבוע ששר התיירות החדש, חיים כץ, הודיע שהוא שוקל מחדש את החלטת קודמו לחתום חוזה עם המדריך הצרפתי המהולל ולשלם סכום של מיליון וחצי יורו שיאפשר חלוקת כוכבים לשלוש מסעדות מקומיות. כץ הסביר שהוא רוצה לשקול מחדש תוך "התייעצות עם גורמי המקצוע", את הכדאיות הכלכלית שבחוזה. הערכות שונות מייחסות זאת דווקא לרצון שלא להרגיז את השותפים הקואליציוניים עם מסעדות לא כשרות שזוכות לחשיפה שכזו ו/או חוסר רצון להעלות על נס את הקולינריה התל אביבית, זו המזוהה משום מה עם המחנה שמנגד.
ההצלחה החוזרת של הקולינריה המקומית בדירוג פיפטי בסט ועדויות המסעדות המדורגות על התועלת שבדירוגים הללו, אמורות אולי לשכנע את כבוד השר לשקול שוב את השקילה המחודשת.