מי צריך ריבה? עונת הסופגניות בפתח ואלו המיוחדות ביותר
מי צריך ריבה? עונת הסופגניות בפתח ואלו המיוחדות ביותר
לקראת החג שוב אנחנו סופרים קלוריות, נושמים עמוק, פותחים עוד כפתור במכנסיים. אז הנה נבחרת המקומות הפחות מוכרים, שמכינים את הסופגניות המפתיעות והטעימות של 2022
עונת הסופגניות שוב בפתח ושוב אנחנו סופרים קלוריות, נושמים עמוק, פותחים עוד כפתור במכנסיים ומקווים לטוב. כן, אפשר שוב ליילל כאן על היעלמן של הסופגניות הרגילות של ילדותנו, אלו הפשוטות עם ריבת התות ואבקת הסוכר, או להיבהל עוד פעם אל מול כל התפלצות העיצוביות מבית היוצר של רולדין ושאר חקייניה. אבל האמת היא שאפשר פשוט גם לזרום עם השינוי, לחפש משהו סביר ולקוות לטוב. ויש כאלה. אחרי שבשנה שעברה סקרנו כאן כוכבים גדולים כמו פיקה או לחמים, השארנו את הבמה הפעם למקומות קצת פחות מוכרים ובחלקם גם מפתיעים. אז הנה הנבחרת של 2022. מקווה שתחזיקו מעמד
בטבעת זו
גרקו
גרקו, היוונייה של צביקי עשת, הפכה גם היא כבר מזמן לרשת המונה כמה וכמה מסעדות ענק. זו אמנם לא מאפייה או קונדיטוריה, אבל הטוטאליות של עשת גורמת לו לייצר גם את הקינוחים ואחד מהם הוא תענוג של ממש. מדובר בלוקומדס: טבעות בצק מטוגן קטנות (באורגינל זה אמור להיות כדורי וקטן, קצת כמו ה"עוומאה" המקומית וקצת כמו הספינג' המוכר, אבל יותר דקות). הן מוגשות עם דבש מתובל בקינמון וזה טעים וממכר בדיוק כמו שזה נשמע.
42 שקל ל־8 יחידות
מי צריך ריבה?
קובי בוריקה
"שלוש ספינג' בעשר" מרעיד קולו האדיר של קובי שמואלי, הידוע כקובי בוריקה, את שוק הכרמל בכל יום, לא רק בחנוכה. כמתחייב מכינויו, קובי מפורסם כמובן בבוריקה שלו, אותו עלה בצק מטוגן ממולא בביצה או בתפוח אדמה או בשניהם (ואפילו בשר לפעמים) - וזו מתנת העם הלובי לאנושות, אבל הספינג' שלו, שהיא התרומה המרוקאית לעולם הקולינריה והפחמימות הריקות והסוכר, אינו קוטל קנים, וגם סוחט אנחות עונג בלתי נשלטות. מדובר כידוע בעיגול בצק פריך מטוגן בשמן עמוק עם קצת סוכר מעל, בלי מילוי ובלי כלום. וגם לא צריך כלום.
3 ספינג' ב־10 שקלים, 1 ב־5 שקלים
הבוריקה של קובי, הכרמל 42, תל אביב
בית לפיסטוק
שירה פטיסרי
שירה פטיסרי החדשה יחסית מאשדוד היא המקום של הקונדיטורית ויויאן בר שביט, אחרי לימודים ב"דן גורמה" והתמחות בצרפת אצל הקונדיטור ז'אן מישל לורן. המקום קרוי על שם בתה שירה ובר שביט מציעה בו סופגניית תותים במילוי קרם פטיסייר, קונפי פטל, זילוף קצפת וניל ותותים; סופגניית שוקולד בלגי במילוי גנאש שוקולד בלגי ובציפוי סוכריות צבעוניות; סופגניית פיסטוק במילוי פטיסייר פיסטוק; פרלינה ופיסטוק עם קצפת פיסטוק ופיסטוק מסוכר וגם סופגניות ריבת חלב או סתם סופגניית ריבה פשוטה. אני התענגתי על סופגניית "סנט הונורה" מושחתת לגמרי: ממולאת בקרם פטיסייר וקרם קרמל, מקושטת בקצפת ובפחזניית סנט הונורה בציפוי קרמל. מופרך, מוגזם, סותם עורקים, מעלה את הסוכר ל־200 אבל טעים רצח, כמו כל השאר.
15-13 שקל למיוחדות, 8 שקלים לקלאסית
שירה פטיסרי, תל חי 19, אשדוד
ביס עם הקרדשיאנס
שואורום בייקהאוס
רשת הקונדיטוריות בסגנון האמריקאי, השואורום של האחיות הצעירות קים וקלואי ווב, מוכרת גם בחודש רגיל עשרות אלפי דונאטס, האחים האמריקאים של הסופגנייה. כיאה למי שנושאות את שמותיהן של האחיות קרדשיאן, יש להן כאן סופגניות עם שמות כמו "kim k", אחת הנקראת "סמואל ל. ג'קסון" וגם "גברים בשחור" או "בריג'יט ג'ונס". לכבוד חנוכה יצאה הרשת בסופגניות המשתפות פעולה דווקא עם המותג הכי ישראלי שיש: במבה. שלל סופגניות ממולאות בקרמים בטעמי במבה שונים (יש כמה סוגי במבה למקרה שנרדמתם בשמירה). מבחינתי זה כבר היה צעד אחד רחוק מדי. נשארתי עם הרגילות שהיו סבבה.
14-12 שקל למיוחדות, 10 שקלים לקלאסית
לימון מתוק
בבקה בייקרי
בבקה היא סיפור הצלחה מסחרר של נשים צעירות ושאפתניות. גם כאן, כמו בשואו רום, אלה שתי אחיות שמנהלות את העסק, קורל בת 29 ושיר בת 25 חולשות על מיני אימפריה עם שבעה סניפים, כשהשמיני בדרך, בתל אביב ובשרון, ויש להן קהל לקוחות גדול ונאמן. בבקה מציעה, תודה לאל, סופגניות קלאסיות, עם או בלי מילוי, סופגניית ריבת חלב ב־8 שקלים וסופגניות מיוחדות. ביניהן: סופגנייה במילוי נוטלה ובציפוי שלושה שוקולדים, סופגניית ריקוטה ופירות יער עם גלייז וניל ושברי פטל מיובש וסופגניית לימון ממולאת בקרם לימון ומצופה במרנג לימון. הן יפות, לא מוגזמות מדי, בלי מזרקים ושאר פירוטכניקה מטופשת משהו. והכי חשוב, הן טעימות לאללה.
12 שקל למיוחדות, 6 שקלים לקלאסיות