אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
לקנות תפרחת סומאק ואבן יוגורט לשבת במכולת של "האחים", להקשיב למילים החדות של הראפר טונה באלבום החדש והמעולה, לעבור את הגל החמישי בנטפליקס עם "סופרסטור" ועוד
שופינג
לנצנץ בערב השנה החדשה
המעצבת המוכשרת יעל מניה אינה נוטה לטרנדים, ויוצרת פרטי קז'ואל על עונתיים. עכשיו היא יצרה אוסף חדש לקראת הסילבסטר, ותקיים היום ומחר מכירה בסטודיו שלה בצהלה. הפריטים הם ברוח אלגנטית קלאסית, והפעם גם נוצצת, ויכולים לשמש לא רק לערב אחד אלא גם למשל ליציאה למסעדה בעיר. "בחצי שנה האחרונה הייתי עסוקה אך ורק בבגדים לאירועים שתוכננו מהרגע להרגע, בחלון הזדמנויות שנוצר", היא אומרת, "כשעונת האירועים קצת נרגעה בחורף, רציתי לעשות משהו אופטימי, חגיגי, בעל אופי של מסיבה". ומי לא צריכה מעט נצנצים וקטיפה נעימה לרומם את מצב הרוח בימים אלה. מניה מציעה מכנסיים בגזרה ישרה ממשי סאטן עם טופ סטרפלס מתרחב תואם, מכנסיים רחבים וז'קט יפה, קליל ודקיק ממשי סאטן; מכנסיים רחבים נהדרים בגזרה גבוהה מקטיפה בגוני ירוק בקבוק או כחול, גופייה תואמת, וז'קט בסגנון בוהו שיק נטול מאמץ, ולמי שרוצה לנצנץ גם שמלות פאייטים מידי בגזרת חולצת פולו. יהונתן 40 תל אביב, החל ב־800 שקל
פרטים באינסטגרם: mymania
עילית מינמר
אוכל
לקנות תפרחת סומאק ואבן יוגורט לשבת
אימפרית האוכל של האחים אסף ויותם דוקטור גדלה ומשתכללת כל הזמן. אחרי שהעתיקו את מסעדת "דוק" למשכן חדש, גדול ונח הרבה יותר, והעבירו את מסעדת “האחים” לבית ציוני אמריקה בשדרוג ניכר, הם משדרגים גם את המכולת שלהם. "מכולת האחים" התחילה כפרויקט וירטואלי בתקופת הסגרים, ועכשיו היא הפכה לחנות אמיתית בצמוד למסעדה. המגוון הוא מסחרר ובעיקר ייחודי. האחים דוקטור מציעים כאן מוצרי מדף שאי אפשר למצוא כמעט בשום מקום אחר, למשל, ערק ויין מיקב פילוקליה שליד בית לחם, טוניקים של נעמה שטרנליכט, מי זהר וכמובן אבן היוגורט הבלתי נמנעת, תפרחות סומאק וחלות דבש, זרעי מורשת ויקבי בוטיק נדירים (כמו יעקב אוריה ונווה ירק). אני טעמתי עגבניות כבושות שיוצרו על ידי האחים עצמם, עוגת שמרים שוקולד אלוהית ממש, קרקרים עם רוזמרין מייצור עצמי אף הם, ספייאח (מעין ערייס) כבש לחימום עצמי, ריבת גויאבות ועוד כמה ממרחים ומתבלים. כולם היו מצוינים ויוצאי דופן מסוגם. המכולת הפיזית תשוב להיות גם אונליין בקרוב.
מכולת האחים, אבן גבירול 26 (בית ציוני אמריקה). תל אביב
חיליק גורפינקל
אלבום
להקשיב למילים החדות של טונה
בלי הודעה מוקדמת ויחסי ציבור הוציא הראפר טונה (איתי זבולון) בשישי האחרון את אלבום הסולו הרביעי שלו "מזרח פרוע", יחד עם המפיקים ניר דנן ויקיר בן טוב. יש בו היפ־הופ, רוק, נגיעות של מזרחי ושיתופי פעולה מצוינים, חלקם מפתיעים, עם אושיק לוי וטדי נגוסה ב"שובו של מרדכי", עם דודו טסה ב"עומס לב", עם פאר טסי ב"קריוקי" ודואט הראפ המחאתי עם שלום חנוך, "הטוב, הרע ואחותך", שנכתב בשיא הקורונה כשכולם פה יצאו לרחובות ("אבא של המדינה פשוט שכח אותי באוטו"). זבולון הוא פנומן של מילים, שכתב את כל 13 השירים הכלולים באלבום (פרט לשירים עם טסה ונגוסה, שהיו שותפים לכתיבה), והוא חד, כיפי, נוגע ונוקב. ב"טרנטונה" יש קריצה לטרנטינו, וב"יודעת לסובב" שכתב על הטלוויזיה יש, איך לא, עין ביקורתית על התקופה ("את היית אהבת חיי/ כל פיקסל קודש/ היית מכניסה קצת צבע, היום את רק דעה ורבע"). זבולון הוא גם פרפורמר מצוין, וחוצה גילאים (יש לו מעריצים בני 12 ובני 70), שיופיע עם השירים החדשים ולהיטים מאלבומיו הקודמים ב־6 בינואר בהאנגר 11 תל אביב.
מאיה נחום שחל
טלוויזיה
לעבור את הגל החמישי בסופרסטור
אחרי הפסקה שהרגישה ארוכה מדי חזרה "סופרסטור", סדרת חנות הכל־בו המעולה, לעונה שישית ואחרונה בנטפליקס, ובה כולם עוטים מסכות על הפנים. כן, העונה החדשה מתרחשת בזמן הקורונה, בימים הראשונים של פרוץ המגיפה, כאשר הציבור צבא על סופרים בניסיון להשיג נייר טואלט שהיה במחסור, ומוכרים בחנויות נחשבו לגיבורים. בן פלדמן, המגלם את ג'ונה בסדרה, והוא אחד המפיקים הבכירים שלה, סיפר בראיון שהיוצרים לא היו בטוחים אם עבר מספיק זמן כדי להתייחס לקורונה, ואם הזיכרונות מהתקופה הזאת יציקו או יצחיקו. בסוף הוחלט שאי אפשר להתעלם מהפיל שבחדר. ואגב, פיל הוא כמעט הדבר היחיד שלא הופיע בחנות. מוזר לראות את כל הדמויות המוכרות עוברות חוויה שהיא דומה לזו שלנו, ושהשחקנים שגילמו אותם עברו באותה עת. אולי הכי משונה ומצער לראות שמה שהיה אמור להיות היסטוריה הופך שוב להווה. מה שבטוח הוא שכשזה ב"סופרסטור", גם בלי איימי (אמריקה פררה שפרשה), זאת חוויית קנייה/צפייה מהשורה הראשונה.
רותה קופפר
פסטיבל
לגלות כשרונות חדשים על הבמה
היום כולם רוצים הכל מה שיותר קצר וקולח. בפסטיבל תיאטרון קצר עלו על הפורמט הזה כבר לפני 23 שנים, ועדיין מצליחים לשמור על ייחודיות ומקוריות. מידי שנה מתקבצים בו יוצרי תיאטרון צעירים וותיקים, ומעלים סוגיות אישיות, פוליטיות, חברתיות, ולא מעט הצגות פרינג' שהתחילו בו הפכו להפקות מלאות ומוצלחות. למשל, "גידול ושמו בועז", או המחזמר "אמאל'ה" העוסק בקורונה בהומור. השנה כולל הפסטיבל שני מקצרונים, בכל אחד ארבע הצגות קצרות (כ־20 דקות), לצידם יתקיימו גם מקצרונים לילדים ועשרה מחזות קצרצרים במרחב הציבורי. המנהלות האמנותיות החדשות הן השחקניות והבמאיות תמר קינן ונועה שכטר, ובין ההצגות המסקרנות "הרווקה והמוות" על בת 35 שפותחת את הדלת למלאך המוות ומנסה לשנות את גורלה, "נער הגזים" על נער מתבגר דחוי שמסתיר סוד אפל (בהשתתפות עוז זהבי), ו"הקזואר" על סטארטאפיסט צעיר שמנסה לבלות זמן איכות עם בת זוגו בגן חיות עד שהיא זורקת לו את הטלפון לכלוב של הקזואר. 23-25 בדצמבר בצוותא תל אביב.
מאיה נחום שחל