השף אבי קונפורטי על תקרית הרעלת המזון בטופולופומפו: "מתנצל מעומק לבי"
השף אבי קונפורטי על תקרית הרעלת המזון בטופולופומפו: "מתנצל מעומק לבי"
קונפורטי כינס היום מסיבת עיתונאים ובה לקח אחריות מלאה ואף התנצל על ממצאי משרד הבריאות במסעדת היוקרה שלו לפני כחודש, שנסגרה מאז ונפתחה. לדבריו הוא הורה לסגור את המסעדה עד לתיקון הליקויים: "חשוב לי להחזיר את האמון של הלקוחות"
כשהוא נתמך בשתי שותפותיו, ענת לאופר ויעל אורי, כינס היום השף אבי קונפורטי ממסעדת היוקרה "טופולופומפו" בתל אביב מסיבת עיתונאים ובה לקח אחריות מלאה ואף התנצל על תקרית הרעלת המזון שאירעה במסעדה לפני כחודש.
טופולומפו נסגרה ב-7 במאי לאחר ש-16 מלקוחותיה התלוננו על מיחושים בדרגות שונות, מהן שתי נשים בהריון, שאושפזו. משרד הבריאות מצא כי לא היתה הקפדה מלאה על נהלי עבודה, וכן נמצאו חיידקי אי קולי וליסטריה בדגימות המזון שנשלחו למעבדה. הוא הורה לסגור את המסעדה עד לתיקון הליקויים מה שלקח ארבעה ימים. כל חומרי הגלם הושמדו.
"חשוב לי להגיד שאני מתנצל מעומק לבי ואני מצר על אותם לקוחות שאכלו והרגישו רע", אמר קונפורטי, "חשוב לי להחזיר את האמון של הלקוחות. לקחתי אחריות מלאה על כל האירוע. אני שמח להגיד שהצלחנו לפתוח את טופולופומפו לא לפני שעמדנו בכל הדרישות של משרד הבריאות שהגיע לפה בביקורת שנייה ומילאנו אחרי כל הסעיפים". קונפורטי פירט את האמצעים שננקטו כדי לחטא את המטבח, הוא מדווח שהחליף את מערכת הקירור והעסיק תברואנית נוספת שתפקח על ההיגינה של הצוות. "אני והשותפות שלי כבר 27 שנה, עצרנו מ-100 קמ"ש לאפס. עצרנו הכל. הכל כדי להביא את המסעדה למצב שנוכל להסתכל בעיניים ולהגיד שעשינו כל מה שאפשרי למען רווחת הלקוחות והנאתם".
קונפורטי החתום על מסעדות עבר מיתולוגיות כמו צ'ימיצ'נגה המקסיקנית וצפרה האסייתית וכאמור על מסעדת היוקרה טופולופומפו, כמו גם על רשת זוזוברה, הוא גם אחד הטבחים הכי שנויים במחלוקת שקמו לנו כאן. גאון קולינרי, או לפחות מקצוען חסר פשרות, על היכולות של קונפורטי אין ממש ויכוח. גם לא על הפה הגדול שלו שגולש לפעמים גם מעבר לדיבורים.
בינואר 22 קלטו מצלמות האבטחה בכניסה לחדרי השירותים של מסעדת a היוקרתית של יובל בן נריה, את שף קונפורטי עוקר חפצי נוי (מקטרת מיוחד ויקרה) מהקיר וגורם נזק שנאמד באלפי שקלים. קונפורטי לא הגיב וכך גם בן נריה. בן נריה גם לא שחרר עד היום את סרטוני מצלמות האבטחה.
אחרי מסיבת העיתונאים הוא מסביר לי את התקרית: לטענת קונפורטי הוא בסך הכל חיפש את ידית הכניסה לחדרי השירותים ומשלו מצא כזו, נשען על שלט ההכוונה המסמן את שירותי הגברים וזה נתלש. "חושך, לא ראיתי כלום, לא תלשתי כלום. לא היה ולא נברא". אומר קונפורטי. כמי שביקר בעצמו ב-a אני מודה שדלתות השירותים הן אכן מבוך לא נהיר במיוחד לבאיהם, ותוהה גרסתו של מי נכונה.
קודם לכן, ב-2017, אישר בית המשפט תביעה ייצוגית שבה הוכח שבשנת 2013 הגיש קונפורטי במסעדת צפרה בשר חזיר (כלומר לא כשר) במקום בשר עגל (כשר, אם כי במקום לא כשר). קונפורטי טוען בתגובה שטמנו לו מלכודת, קנו גרסת חזיר למנה המוגשת בשלוש גרסאות, עוף, בקר וחזיר, ובדקו אותו במעבדה כאילו הוגש להם עגל". לקחו את המנה, לא מתועד, לא הוכח קשר ישיר". הוא אומר. לא יודע. קשה להוכיח. לדבריו הוגשה תביעה ייצוגית על סך 30 מיליון שקל והעובדה שלבסוף שילם רק 300 אלף שקל כתרומה לעמותה, מדברת בעד עצמה. גם על כך אפשר להתווכח כאמור.
שנים קודם לכן, כפי שהעידו בכתבה שפורסה ב-ynet טבחים שעבדו עם קונפורטי בצ'ימצ'ינגה, 'הגניב' קונפורטי ציר דמי גלאס (כלומר ציר בשרי) למנות צמחוניות, ערבב בשר וחלב במנות שהוצגו ככשרות. קשה לדעת. בנוסף לכל אלה, קונפורטי הפך במרוצת השנים לשם דבר בניפוח חשבונות בעזרת אחד התרגילים הכי קלאסיים שכבר כונו לא פעם 'התרגיל של קונפורטי' אם כי הוא בוודאי לא המציא אותו – השף מציע ללקוח לבחור עבורו את המנות. ואז מגיע החשבון.
ימים יגידו האם יצליחו קונפורטי ושותפותיו לאושש את המפעל ארוך השנים שלהן. האוכל שהגישו במסיבת העיתונאים הצדיק לפחות את הטענה שמדובר במסעדה מן המעלה הראשונה. אם ישכיל קונפורטי להימנע מהתנגשויות מילוליות והתנצחויות ('התבגרתי' הוא אומר) ולחשוב שכולם נגדו, אולי יעלה בידו הדבר. כולי תקווה שכך יקרה.