אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
לברוח אל ההרמוניות של נטלי מרצ'נט, לקפוץ לווייטנאם בביס אחד, לבלוט בווינטג' חד־פעמי או ללמוד מ"קופה ראשית" איך יוצרים סיטקום מושלם
אלבום: לברוח אל ההרמוניות של נטלי מרצ'נט
זו הבשורה הכי טובה של התקופה הזאת: נטלי מרצ'נט הוציאה אלבום חדש, הראשון שלה עם חומרים חדשים ומקוריים אחרי תשע שנים. האלבום, "Keep Your Courage", מכיל עשרה שירים ארוכים על פני 54 דקות. מרצ'נט מכנה את הסגנון שלה "פופ קאמרי", אבל זה פולק אקוסטי, עם גיטרות, מיתרים וכלי נגינה עממיים. מרצ'נט, שהייתה בשנות השמונים סולנית הלהקה "10,000 מניאקים", פנתה באלבומי הסולו שלה לכיוונים שקטים ואינטימיים יותר, זעקות נגד עוולות חברתיות המבוצעות בלחישה מלודית, שירי אהבה המבוצעים בלב שבור. האלבום החדש, שתוכו רצוף אהבה, מחפש את השראותיו במיתולוגיה של אפרודיטה ונרקיסוס, ולנטינוס הקדוש ומגדל בבל, ובשירה של וולט וויטמן. השירים לעתים סימפוניים ורפסודיים, והם כמו בלון חמצן איכותי לתקופה עכורה וצפופה. בריחה אל הרמוניה ולב, ואולי גם קצת אופטימיות ואומץ.
יאיר רוה
אוכל: לקפוץ לווייטנאם בביס אחד
לילך רווה וגיא רובננקו הם כבר בעלי מניות ותיקים למדי בנוף האוכל המקומי. רובננקו התחיל כעיתונאי אוכל ובישל בברוט וברפאל, רווה הייתה השפית של מסעדת “אסיה” המצוינת אך קצרת הימים בשוק הפשפשים. ביחד הם כבר חרכו בעבר את מדרכות העיר עם הכריכים הווייטנאמים שלהם, עכשיו הם חוזרים שוב, וכולי תקווה שהפעם לזמן ארוך יותר, אם אפשר לנצח. "באן מי נונג" (רחוב מקווה ישראל 1, תל אביב), מזללת כריכי הבאן הווייטנאמי, היא לא רק המקום הכי לוהט בתל אביב אלא גם אחד המוצדקים שבהם. הכריכים המוגשים בבגט מוצעים בכמה ורסיות: קלאסי עם פטה כבד וחזיר, אחד עם פרגית, עוד אחד עם שרימפס ואחד טבעוני עם רידיפיין מיט. יש גם סלטים עם חזיר, עם שרימפס (נפלא), עם פרגית או טבעוני עם טופו. ויש אפילו קינוח אחד — קרם קוקוס עם קוקוס קלוי, אורז תפוח וסירופ. אנחנו טעמנו את הכריך הקלאסי, סלט השרימפס והקינוח שהיו מצוינים, מסעירי חך ומרחיבי נפש, והכל במחירים נוחים. אזהרה: מדובר במקום קטן עם תור גדול. אז סבלנות. היא משתלמת.
חיליק גורפינקל
שופינג: לבלוט בווינטג' חד־פעמי
חובבי אופנה ואופנת וינטג' אמיתי ימצאו עניין והתרגשות גדולה ביריד המשובח של אלעד הופמן שיתקיים החל מהיום ועד שבת במלון בובו ביבנה 42, תל אביב. הופמן, שהיה מעצב חלונות ברשת רזילי, הקים בתקופת הקורונה את “vintageme up“ הכולל ירידים וסיורים בתל אביב, מתוך רצון "להעביר את האהבה שלי לווינטג' ולהנגיש את הנושא. היום כדי לקנות פריט איכותי שיחזיק 30 שנה צריך לשלם הון, ובווינטג' המחירים נגישים הרבה יותר לאיכות כזאת. צומחת פה קהילה חזקה שרוצה איכות וייחודיות". ביריד הנוכחי יהיו 25 דוכנים של פריטי וינטג' — כלומר פריטים בני 30 שנה ויותר — שהופמן בוחר בקפידה, בעיקר מ"אנשים עם תשוקה עזה לתחום, וכאלה שלדעתי יש להם טעם טוב". ביריד אפשר למצוא בגדי גברים ונשים, גם בסגנון סטריט אוברסייז, וינטג' שנות ה־70 כמו פדלפון והדפסי פייזלי. בין המציגים גם מיקי ממון שחזרה זה עתה מנסיעה לפריז, והביאה אוצרות קיציים משנות ה־70 וה־80, לרבות תכשיטים ותיקים. 20 שקל כניסה. אינסטגרם: eladhoffman
עילית מינמר
אמנות: לדפדף ביצירות מפתיעות
יריד ספרי האמן של ארטפורט בתל אביב חוזר בשבוע הבא (3.5-6.5). זהו אירוע ספרי האמנות הגדול בארץ, והוא מוקדש לקטלוגים וספרי אמן ישראלים ייחודיים בעיצובים ומחומרים בלתי שגרתיים, לעתים במהדורות אספנים מוגבלות שנכרכו ביד, שאינם מוצאים את דרכם לחנויות הרגילות. חלק מהספרים מאתגר את המושג "ספר", ועשוי באמצעים ידניים לגמרי, מה שהופך אותם ליצירות אמנות עצמאיות, למשל "אנך" של רענן חרל"פ, שבמרכזו בור המתמלא בחומרים שונים בעת הדפדוף, או ספר הפופ־אפ "שעון הקוקיה" של ורד אהרונוביץ. השנה יוצגו ביריד 400 ספרים, והוא יכלול גם "חדר כפפות לבנות" לעיון זהיר בספרים יקרים שעשוים בטכניקות הדפס אמנותיות, ומתחם הכנת פנזינים למבוגרים וילדים. בפעם הראשונה יוצגו ביריד גם עבודות אמנות מקוריות, של להלי פרילינג וארז פיטשון. בין אלו שישיקו השנה את ספרי האמן שלהם: מארק ישאייב, מיכאל רורברגר, גוסטבו סגורסקי, תומר קאפ, שחר יהלום, מיכל בקי ואיתן בן משה. רחוב העמל 8, תל אביב. artport.art
יקיר שגב
טלוויזיה: ללמוד מ"קופה ראשית" איך יוצרים סיטקום מושלם
"קופה ראשית" חזרה אתמול לעונה רביעית בכאן 11 עם פרק שהוא בית ספר לכתיבת סיטקום. שם הפרק "ריקוד מושחת", כשם הסרט ששירה (נועה קולר) הכי אוהבת וחופרת לכולם עליו שנים, אבל הוא יכול היה גם להיקרא על שם סרט הוליוודי אחר — "הכישרון של מר אנטולי", בשל יכולת מופלאה שמתגלה אצלו בקצבייה (הקצבים הם הדמויות האהובות עליי, אבל באמת שקשה לבחור). כמתבקש כשהז'אנר במיטבו, כל עלילות הפרק משתלבות בווירטואוזיות לפירואט מושלם.
“קופה ראשית”, שיצרו יניב זהר ונדב פרישמן, זכתה כבר פעמיים בפרס האקדמיה הישראלית, ואפילו הייתה מועמדת לפרס אמי בינלאומי. זאת סדרת מקום עבודה, המתרחשת בסופר “שפע יששכר” ביבנה, שהיא מיקרוקוסמוס ישראלי. היא מרובת דמויות מעולות בגילומם של שחקנים נפלאים מיעקב בודו, דרך קרן מור, אמיר שורש, יניב סויסה ודניאל סטיופין, וחוצה גילאים וקהלים. לכל אחת משלוש העונות היו בממוצע בין 80 ל־100 מיליון צפיות בפלטפורמות השונות של כאן. העונה תגיע לביקור גם נציגת ישראל לאירוויזיון נועה קירל.
רותה קופפר
אופנה: לפנטז על הזמנה למט גאלה
ביום שני, האחד במאי, כמה שעות לפני אירוע האופנה הנוצץ בעולם — נשף הגאלה של מוזיאון המטרופוליטן בניו יורק — יתקיים ערב חגיגי ראשון משניים על גג שנקר, במסגרת סדרת סרטי אופנה על הגג בהנחיית טל נחום, מעצבת מרצה בשנקר וחוקרת אופנה, וטל גרנובסקי אמית, חוקרת אופנה ומנהלת ארכיון שנקר. הנשף הנחשק מבשר על פתיחת תערוכת האופנה השנתית, השנה זו רטרוספקטיבה של המעצב הפורה ביותר בהיסטוריה של האופנה — קארל לגרפלד. בהרצאה ידובר איך נהפך האירוע ל"אוסקר של עולם האופנה", או כפי שמסבירה גרנובסקי אמית: "מי מנהל את רשימות המוזמנים, מי בחוץ ומי בפנים ועד כמה רלוונטית האופנה היום". בהמשך יוקרן הדוקו המרתק "יום ראשון ה־2 במאי" שעוקב אחר ההכנות ויחסי הכוחות סביב המט גאלה ב־2015. ב־10 במאי, תתמקד ההרצאה בקארל לגרפלד וב־65 שנות עבודותו הייחודית ויוקרן הסרט "היום שלפני – קארל לגרפלד לפנדי". 150 שקל לשני הערבים.
עילית מינמר