סגור

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

לשחק בחיות ארץ ישראל, לבלות ערב פרוע בקאמרי, לבקר בעולם הקסום של "החנות שיש בה הכל", להזמין "נשיקת האלמנה" קלאסי או לצפות בקולנוע גאה משובח

ילדים
לשחק בחיות ארץ ישראל
סתיו שבת מאיירת ומעצבת מוצרי נייר וצעצועי עץ קסומים לילדים. אם אלה התמונות המאוירות של חיות ישראליות ואם צעצועי העץ שהיא יוצרת בדמותן - שבת יוצרת עולם ילדות נאיבי וצעצועי העץ שלה הם כמו הרפתקה ביער עבור הילדים, ואם להודות באמת, גם עבור לא מעט הורים. כבת לאמא נגרית ואב צלם, שבת, שגדלה בגליל, מודה שגדלה בסביבה יצירתית מאוד. היא מאמינה במלאכות מסורתיות ובחשיבותן. "לחותמת האצבע הייחודית של כל אמן אין תחליף", היא אומרת. הגליל והטבע מהווים השראה ליצירותיה, למשל פרינט של חיות ישראליות לחדר הילדים ובו גירית דבש, צבי ארץ ישראלי וקיפוד חולות. שבת אומרת שהיא מקפידה לייצר ולצייר רק חיות שיש בארץ, "אני אוהבת את החיות הללו מאוד והייתי רוצה שנהיה יותר מודעים לקיומן השברירי בארץ". בעמוד האינסטגרם של המותג שלה היא מספרת עליהן. למשל, מתי הצבאים מסתובבים ("בשעות הקרירות של היום ובלילות שטופי ירח"), ממה הלוטרה ניזונה ("מסרטנים ודגים") וכמה קוצים יש לקיפוד בוגר (7,000!). יחד עם בעלה ניר, שבת יוצרת בעבודה ידנית כל פרט, וכמעט בכל חודש נוספת חיה חדשה. איזו דרך נהדרת ליהנות מעולם שלם ביער בלי לצאת מהבית.
עילית מינמר
5 צפייה בגלריה
חיות עץ ב סטודיו סתיו פנאי
חיות עץ ב סטודיו סתיו פנאי
חיות עץ בסטודיו סתיו
(צילום: ירון קמינסקי)
תיאטרון
לבלות ערב פרוע בקאמרי
כל תיאור במילים של המחזמר “רינגו” שמעלה קבוצת הצעירים של תיאטרון הקאמרי, לא יעביר את הדבר עצמו. מדובר בערב שנון, פרוע, חצוף, מצחיק, קצבי ופארודי, שונה מכל מה שהתרגלתם לראות בתיאטרון רפרטוארי. אין דרך לספר את סיפור המחזה בלי לכתוב את המילה זין, כי הוא גיבור ההצגה והוא הכי אנושי ויצרי שפגשתם. הכל מתחיל כשהז' של דני, רינגו, מחליט לברוח ממנו רגע אחרי שהוא מציע נישואים לחברתו, ויוצא למסע חיפוש עצמי שכולל הרבה המבורגרים, סקס, גיוס לצבא ונפילה בשבי. שאפו לכל העוסקים במלאכה, החל מירון אדלשטיין שכתב בשנינות ורגישות, עמית אפטה שביים בכישרון ומקוריות, וכל השחקנים הנפלאים ובראשם דור הררי שמפגין כישורי תנועה ושירה מרהיבים כרינגו. חגיגת התיאטרון הזו עולה גם במסגרת הקאמרי לייט נייט, הצגות של יוצרים צעירים ומסקרנים, שאחריהן מוזמן הקהל לדרינק בבר הסמוך. עם יוזמות כאלה, אין ספק שקהל צעיר עתיד לנהור לתיאטרון. ורינגו? הוא כבר בדרך להפוך לקאלט.
מאיה נחום שחל
5 צפייה בגלריה
מתוך המחזמר רינגו פנאי
מתוך המחזמר רינגו פנאי
מתוך המחזמר רינגו
(צילום: כפיר בולוטין)
טלוויזיה
לבקר בעולם הקסום של "החנות שיש בה הכל"
ב"חנות שיש בה הכל", הסיטקום המוזיקלי החדש של עוזי וייל ושלום גד, בבימויו של איתן צור, יש באמת הכל — פילים, מכונות זמן, מתח, מסתורין ומתנות רומנטיות מכל הבא ליד. והכל מוגש בשירה יפה ועם הומור מפתיע (ואולי לא כל כך בהתחשב ביוצרים ששיתפו פעולה לראשונה ב"חמישייה הקאמרית"). הסדרה המקורית הזאת של כאן 11, היא על חנות כלבו פנטסטית וקסומה, מוזרה ומעניינת, המתקיימת במין עולם תיאטרלי המנותק מהמציאות ומאוד מעוגן בה. בקומת הכניסה מקבלים את פניכם עובדים מזמרים במדים סגולים. בחניון של החנות, הנראה ממש כמו זה של כל קניון ישראלי, משחזרים את פריז כמו סצנה מהסרט "קזבלנקה". ובתוך כל היופי הרומנטי הזה צצה פתאום שאלה בוטה כמו "מה, היית בפיגוע? בטרור?". מנהל הכלבו הוא אשר (חי מאור), שפעם היו לו חלומות רוחניים להקים מתחם יוגה בראשל"צ, אבל עם השנים הוא התמסד. הבעלים הם אריקסון ויוריקסון (עידן אלתרמן ואבי גרייניק) בחליפות לילך. בפרק הראשון ששודר השבוע טוען אשר כי זאת לא חנות שיש בה הכל, זאת חנות שיש בה "חיקוי של הכל". הוא טועה כמובן. כל מה שיש בחנות הזאת, ובעיקר בסדרה, הוא מקורי ויפה, מצחיק ומרגש פארודי וסאטירי, משיר אהבה על פריז ועל רומבה ועד שנסון סיני מעלי אקספרס.
רותה קופפר
5 צפייה בגלריה
חנות שיש בה הכל סיטקום מוזיקלי ב כאן 11 פנאי
חנות שיש בה הכל סיטקום מוזיקלי ב כאן 11 פנאי
חנות שיש בה הכל
(צילום: אבנר שחף)
אלכוהול
להזמין "נשיקת האלמנה" קלאסי
הבאטלר הוא המערה החשמלית של עולם ברי הקוקטיילים התל־אביבי, שהוא כשלעצמו הינו סוג של חסמב"ה עבור מי שזה מכבר חצה את גיל ה־30. שלא לומר 40, 50. ברי קוקטיילים הפכו כבר מזמן לבון טון של סצנת הברים הישראלית, ואריאל לייזגולד מקבוצת 223 הוא ללא ספק חוד החנית שלהם יחד עם קבוצת אימפריאל.
בל בוי במלון ברדיצ'בסקי (בברדיצ’בסקי 14, תל אביב) הוא היהלום שבכתר הברים של 223. ואם הבל בוי הוא היהלום, הבאטלר הוא כבר היהלום של המהרג'ה. מאחורי דלת שנראית כחלק מקיר העץ שבבל בוי, הצבעוני והנוצץ, מסתתר הבאטלר, בר יפהפה בעיצוב מיושן המתכתב עם מאורות שנות ה־20, מקום המספיק למניין אנשים בני־מזל בו מוגשים קוקטיילים מבוססי מתכונים קלאסיים, שלא לומר היסטוריים, כמו למשל "סרטוגה", קוקטייל מ־1862 הכולל ברנדי, וויסקי שיפון, ורמוט, ליקר אמארו וביטר, או "נשיקת האלמנה" מ־1895 הכולל קלבדוס, בנדיקטין, שארטרז צהוב וביטרים. עכשיו, אחרי שהיה סגור למעלה משנה, חוזר הבאטלר לפעול. הנאה מובטחת. רק לא לשכוח למנות נהג תורן.
חיליק גורפינקל
5 צפייה בגלריה
באטלר בר קוקטיילים תל אביבי פנאי
באטלר בר קוקטיילים תל אביבי פנאי
באטלר בר קוקטיילים תל אביבי
(צילום: אנטולי מיכאלו)
סרט
לצפות בקולנוע גאה משובח
במסגרת חודש הגאווה יתקיים בסינמטק תל אביב שבוע קולנוע גאה (עד 12.6), מעין מופע חימום לפני פסטיבל הקולנוע הגאה המלא שיתקיים מהשנה בנובמבר. שבוע הקולנוע הגאה יקבץ לתוכו כמה מהסרטים הבולטים בשנה האחרונה מפסטיבלי הקולנוע. סרט הפתיחה הוא “נפילה”, סרט הביכורים של השחקן ויגו מורטנסן כבמאי, שכבר הוצג בשנה שעברה בפסטיבל סאנדאנס. מורטנסן מגלם גבר שמגיע עם בן זוגו ועם אחותו (לורה ליני) לטפל באביו המזדקן, אחרי שנים של הורות אלימה ומתעללת. “שתינו”, על אהבתן הסודית והמאוחרת של שתי נשים, היה בשנה שעברה המועמד של צרפת לתחרות האוסקר (הסרט זמין גם לצפייה ב־VOD של yes). “קאובויז”, שזכה בפרס השחקן בפסטיבל טרייבקה בשנה שעברה, הוא סרט מסע שבו סטיב זאהן מגלם אב עם בעיות נפשיות שיוצא למסע עם בנו הטרנסג’נדר הדרך לגבול הקנדי. “שבעה בייבי”, שכבר הוקרן בפסטיבל הקולנוע היהודי בירושלים, הוא סרט עצמאי קנדי על אשה יהודייה צעירה שיש לה גם מאהב וגם אקסית, והיא מגיעה לשבעה משפחתית שם כל סודותיה נחשפים בדיוק ברגעים הכי לא מתאימים. לסיטקום הקולנועי הזה יש כבר לא מעט מעריצים בארץ.
יאיר רוה
5 צפייה בגלריה
השחקן ויגו מורטנסן מתוך הסרט נפילה פנאי
השחקן ויגו מורטנסן מתוך הסרט נפילה פנאי
השחקן ויגו מורטנסן מתוך הסרט נפילה
(באדיבות: TIFF)