סגור
יורגן קלופ מאמן ליברפול
יורגן קלופ מאמן ליברפול (צילום: AFP)

בגלל נאמנות המאמן לשחקניו, נראה שליברפול בדרך למטה

בזמן שמנצ'סטר סיטי רוכשת שחקנים יקרים ואיכותיים, היא מוכרת אחרים מוכשרים לא פחות ונראה כי זה קריטי לשמירת המוטיבציה והמשמעת בקרב הנשארים. ליברפול לא השכילה לעשות כך בשנים האחרונות, ונראה שקבוצתו של קלופ התבשלה יותר מדי בנאמנותו לשחקניו

בתחילת דרכו של פפ גווארדיולה כמאמן הוא נפגש עם אלכס פרגוסון בכנס מאמנים של אופ"א. "מה אני עושה אם האיזון בקבוצה נראה שבור?" שאל פפ את המאמן הסקוטי. פרגוסון ענה: "זה פשוט, אתה משנה את השחקנים בסגל".
אלכס פרגוסון, המנג'ר הגדול בכל הזמנים, תמיד דיבר על "מחזור של 4 שנים לבניית קבוצה טובה", שבסיומו יש להחליף את רובה. פרגוסון היה מחליף שחקנים רבים, משאיר שחקנים מאוד מסוימים - בעיקר שחקני בית שגילמו את רוח המועדון - וככה משאיר את הקבוצה שלו טרייה.
אלכס פרגוסון הצטיין תמיד ביצירת מוטיבציה בקרב שחקניו והוציא מהם את המיטב. הוא זכה לכבוד ולהערכה שאף מאמן בעולם לא זכה להם, ועדיין הרגיש שצריך לעשות שינויים בשביל לשמר את המוטיבציה והחדות. לעיתים הוא היה מביא את המחליף שנה או שנתיים לפני הפיכתו לשחקן הרכב.
"איך אפשר לגרום לשחקנים לעשות את מה שאתה מבקש מהם במשך 6-7-8-9 שנים?" שאל ריו פרדיננד, לשעבר בלם במנצ'סטר יונייטד, את פפ גווארדיולה בראיון מצולם שנערך ב-2021. "בכמה אליפויות זכית?" שאל פפ חזרה. "שש, נכון? האם זה היה עם אותו הסגל? אין מה לעשות - אתה חייב לשנות. זה בלתי אפשרי עם אותם בחורים. אנחנו משתנים. כולל אני. בהתחלה השחקנים מקבלים את הדרישות אבל אחרי ניצחונות, הם מקבלים פחות. אתה רוצה לשחק יותר, אתה מקבל פחות דברים. אז אתה חייב לשנות".
מהסגל הראשון של פפ גווארדיולה במנצ'סטר סיטי ב-2016/17 נותרו שלושה שחקנים. מסגל האליפות הראשונה של פפ נותרו 7 שחקנים. אחרי האליפות בעונה שעברה, נמכרו ראחים סטרלינג, גבריאל ז'זוס ואולכסנדר זינצ'נקו - שחקנים חשובים לסגל של פפ בשנים האחרונות.
מנצ'סטר סיטי לא רק מוכרת, כמובן. החיזוקים שהביאה יקרים ואיכותיים אבל נראה שגם העזיבות היו קריטיות לשמירת המוטיבציה והמשמעת בקרב הנשארים. וזה משהו שהיריבה הגדולה ביותר של מנצ'סטר סיטי בשנים האחרונות לא השכילה לעשות.
יורגן קלופ, מאמן ליברפול, נותר נאמן מאוד לסגל שלו בשנים האחרונות. מלבד עזיבתו של סאדיו מאנה, השלד נותר אותו שלד. חלק מהשחקנים כבר נושקים לצד הלא נכון של שנות ה-30 שלהם, חלק מהשחקנים - כך נראה - צריכים אתגר חדש, חלק כבר לא יכולים - פיזית, מנטלית או נפשית - לתת את מה שנתנו במשך שנים.
הירידה הקלה הזו במוטיבציה מובילה לירידה חדה בביצועים. זאת מאחר שהשיטה של יורגן קלופ עובדת רק כשכולם "מאמינים בשיטה וחיים את השיטה" לפי רפאל הוניגשטיין, מי שכתב את הספר האולטימטיבי על יורגן קלופ - Bring The Noise.
קלופ בעצמו חושב ככה. יש לו שתי מילים שהשתמש בהן הרבה במיינץ ובדורטמונד - Geil ו-Gier - "חרמנות" ו"קשיחות", בהתאמה. "השפה שאני משתמש בה חשובה", הסביר קלופ לעיתון Die Tageszeitung. "היא צריכה להיספג בשחקנים שלי. אבל אני לא משתמש במילה Geil כדי שהשחקנים יחשבו שאני קול, פשוט אין לי מילה אחרת לתאר משהו שאני חושב שהוא מאוד יפה. השחקנים צריכים לשחק בתשוקה אבל גם בקשיחות אדירה כשהם רודפים ורוצים את הכדור. הם צריכים לרדוף אחרי התוצאות אבל גם להרגיש שהם רוצים ליהנות ולכבוש".
ליברפול של קלופ היא לא הקבוצה הראשונה שהתבשלה יותר מדי בנאמנות של המאמן שלה לשחקנים שניצחו איתו. היא אפילו לא הקבוצה הראשונה של קלופ שזה קרה לה אחרי 7 שנים. התשוקה ו"החרמנות" נשחקו במיינץ ובדורטמונד ועכשיו גם בליברפול.