סגור

בעיית האמינות ב"הודעת העזיבה" של משה חוגג את בית"ר ירושלים

מה שברור זה שחוגג אינו הראשון ואינו האחרון שמאשים את האוהדים בכך שהוא נאלץ לעזוב את הקבוצה שלו. זה נרטיב שקל לעיכול ושצריך לקחת בערבון מוגבל

לפעמיים שקר קטן מספר את כל הסיפור.
ביוני 2019 השחקן עלי מוחמד הצטרף לבית"ר ירושלים ממכבי נתניה וישר התחיל דיון פומבי לגבי הדת שלו. בכל זאת, שחקן בשם עלי מוחמד, מצטרף לקבוצה שלא נוטה לצרף שחקנים מוסלמים.
לה פמיליה, הפלג הקיצוני של אוהדי בית"ר, הביע התנגדות עזה למהלך אבל חברי הארגון התרצו לאחר שהסבירו להם שעלי מוחמד הוא "לא מוסלמי". על פניו סביר להניח שעלי מוחמד מניז'ר - 99% מוסלמים - הוא מוסלמי, אבל למישהו היה חשוב להבהיר שהוא נוצרי. "לאחר אין ספור בירורים ובדיקות לגביי זהות השחקן עלי, אנו מודיעים בזאת שאין לנו שום בעיה עם השחקן הזה עקב היותו נוצרי", כתבו בהודעת הפלג הקיצוני של אוהדי בית"ר. משה חוגג העיד בעצמו שלא מדובר בשחקן מוסלמי - אם כי לא במפורש: "פניתי לנתניה מבלי לדעת מראש אם מוחמד מוסלמי או לא וזה ממש לא מעניין אותי. גם אם היה מוסלמי הוא היה בבית"ר".
3 צפייה בגלריה
עלי מוחמד כדורגלן ביתר ירושלים
עלי מוחמד כדורגלן ביתר ירושלים
עלי מוחמד, במדי ביתר ירושלים
(עוז מועלם)
כמה שנים אחרי, מוחמד עזב למכבי חיפה ומשה חוגג הודיע על כך שהוא עוזב את בית"ר ירושלים. "אף פעם לא נרתעתי מלה פמיליה, נלחמתי באלימות ובגזענות ללא מורא ופחד", כתב חוגג בהודעת העזיבה שלו בפייסבוק. ואז 'גילה' לכולם. "הבאתי שחקן מוסלמי ולא ויתרתי לרגע, גם לא היום, המאבק הזה לא פוסק וימשך גם בלעדיי".
אז רגע, מוחמד מוסלמי או לא? למה לא להגיד את האמת כבר אז אם זה כל כך חשוב כדי להזכיר בפסקאות הראשונות בהודעת העזיבה.
חוסר אותנטיות
כל התקופה של משה חוגג בבית"ר ירושלים הדיפה ריח של חוסר אותנטיות מהשנייה הראשונה. מה אוהד הפועל באר שבע מוצהר בכלל נכנס לקלחת הזאת של בית"ר ירושלים? איך הוא נפל בפח של ה"שייח'" מהאמירויות, שהיה מעוניין לרכוש 50% מהקבוצה גם אחרי שנחשף כי יש לו קשרים לאנשים שהיוו חלק מרשת הלבנת הון גלובלית? מדוע, לכאורה, חתם על הסכם עם העבריין רועי חיון לפיו הבטיח להעביר ייפוי כוח שיאפשר מכירת שחקני בית"ר ירושלים? למה, לאורך שנותיו בבית"ר ירושלים, עוד ועוד בעיות משפטיות שלו נחשפו? הוא הואשם בהונאת משקיעים יפנים, נתבע על ידי חבר ילדות לכאורה, הוציא הודעה שקיבל אישור מהרשות לני"ע להכניס לשלד הבורסאי פעילות מסחר במטבעות דיגיטליים, אבל בעצם מעולם לא קיבל אישור כזה ויש עוד כמה וכמה תביעות והאשמות כנגד חוגג.
תמיד יש לו הסברים והכחשות. אנשים מתנכלים לו, משקרים לגביו, מנסים לסחוט אותו ובאופן מפתיע ויש לו גם הסבר דומה מאוד ל"עזיבה" של בית"ר ירושלים.

3 צפייה בגלריה
משה חוגג
משה חוגג
משה חוגג
(עוז מועלם)
"ההגעה לבית"ר עשתה לי לא מעט נזקים, הפכתי למטרה לחבורה של סחטנים שניצלו את הפרופיל הגבוה שלי על מנת להזיק לי דרך התקשורת ולפגוע בשמי ובעסקי". "הפרופיל הגבוה" היה שם גם לפני בית"ר ירושלים.
זה די ברור למה רוב אוהדי בית"ר פשוט לא הצליחו לסמוך בלב שלם בחוגג.
האם הוא באמת עוזב? "החלטתי להפקיד היום את זכויות הניהול בידי נאמן שיפעל להשגת איזון תקציבי ומציאת רוכש חדש", כתב.
זה די להיות עם ולהרגיש בלי. בסוף מרץ 2020 אלונה ברקת, הבעלים של הפועל באר שבע, עשתה משהו דומה. היא מינתה את עו"ד יצחק יונגר לנאמן מטעמה כדי לאזן את המספרים. היה דיון שלם על כך שהיא עוזבת את הפועל באר שבע, ראש העיר הוציא הודעה ואז עונה עברה, היא כבר לא ספגה ביקורות על התנהלותה או החתמות שחקנים ואז חזרה לקדמת הבמה. אז כן, אפשר לסלוח למי שקצת קשה לו לקנות את העזיבה הדיגיטלית הזו של חוגג.
3 צפייה בגלריה
בית"ר ירושלים טהורה לעד גזענות
בית"ר ירושלים טהורה לעד גזענות
בית"ר ירושלים טהורה לעד
(צילום: חיים צח)
מה שברור זה שחוגג אינו הראשון ואינו האחרון שמאשים את האוהדים בכך שהוא נאלץ לעזוב את הקבוצה שהשקיע בו את כספו. זה נרטיב שקל לעיכול. הנה מגיע אדם עם הרבה כסף, שם הרבה כסף, מביא שחקנים והאוהדים כפויי הטובה האלה מבריחים אותו. אבל זה כמעט תמיד אותו סיפור. אוהדים מבחינים בין בעלים טוב ואותנטי למישהו שבא לעשות עליהם סיבוב. מישהו שרוצה שיגידו עליו שהוא בעלים של קבוצת כדורגל כי זה טוב לעסקים שלו או להלבנת תדמית; מישהו שכביכול מגיע עם תוכנית ארוכת טווח אבל נוטש אותה אחרי כמה קללות כביכול.
האוהדים תמיד מזהים את השקרים הקטנים ולא ממש מופתעים שהבלוף נחשף. אולי הגיע הזמן שגם רשויות הכדורגל - ההתאחדות לכדורגל ומנהלת הליגה - יזהו זאת גם.