פרשנותמכבי חיפה הראתה לפריז סן ז'רמן איך לשחק כמו קבוצה
פרשנות
מכבי חיפה הראתה לפריז סן ז'רמן איך לשחק כמו קבוצה
מאמנים טובים מצמצמים את הפער בכישרון. מאמנים מצוינים הופכים גורמים בקבוצה לא כישרונית כמו יריביתה להיות דומיננטית יותר ממנה
מכבי חיפה מעולם לא שיחקה נגד קבוצה כל כך הרבה יותר טובה ממנה. הפערים - הכלכליים והמקצועיים פשוט בלתי נתפסים. השחקנים בסגל של פריז סן ז'רמן נרכשו ב-847 מיליון יורו - רק שלוש קבוצות באירופה נבנו ביותר כסף. השחקנים הפריזאים זוכים לשכר של כ-400 מיליון יורו. אף קבוצה באירופה לא משלמת יותר. ליאו מסי לבדו מרוויח בשנה בפריז סכום שגבוה מתקציב מכבי חיפה העונה ב-40%.
אלו פערים בלתי נתפסים וחסרי תקדים. אבל מכבי חיפה צמצה אותם. ובמשך 60 דקות אף היתה הקבוצה הטובה יותר על המגרש. אמנם התוצאה היתה 1-1 אבל שחקני מכבי חיפה הובילו בכל מדד. הם רצו את המגע יותר, הם נכנסו ביותר אגרסיביות לכל עימות, עשו החלטות חכמות יותר בהתקפה ואפילו - בזכות המבנה הטקטי, התיאום והנחישות - לחצו טוב יותר.
מבחינה טקטית ומנטלית, הקבוצה החיפאית פשוט היתה מוכנה יותר מהקבוצה הפריזאית והנתונים מלמדים זאת: עד הדקה ה-60 מכבי חיפה הובילה בשערים צפויים, בעטה יותר לשער, יצרה יותר הזדמנויות הבקעה, יצרה יותר הזדמנויות ברורות. מכבי חיפה ניצחה ביותר תאקלים, חטפה יותר כדורים וניצחה ב-55% מהקרבות על הכדור. כאמור, עד הדקה ה-60.
בסופו של דבר קבוצות הן הרבה פעמים כמו רכבים. הטויוטה יכולה להתחרות עם פרארי עד שהפרארי שמה גז. זה מה שפער כלכלי מבטיח. תמיד לקבוצה העשירה יותר יהיה יותר כוח, כושר, מהירות וכישרון.
את המשחק סיימה פריז סן ז'רמן עם יתרון 51% בניצחונות בעימותים - מהפך משמעותי שמלמד על העברה להילוך גבוה יותר מצידה של פריז. הפעולות של שחקני פריז בהתקפה נהפכו לחדות יותר (יצרו, בסופו של משחק, פי 2 יותר מצבי הבקעה גדולים מחיפה) ושחקני מכבי חיפה כבר לא הצליחו לתחזק את הביצועים שלהם ב-120% מאמץ. 1-3. תוצאה מרמה.
בסופו של דבר, פריז סן ז'רמן היתה חייבת את רגעי גאונות מצידם של ליאו מסי, קיליאן אמבפה וניימאר, כדי לנצח את מכבי חיפה. ועובדה זו לבדה מלמדת על הרמה שהגיעו אליה שחקניו של ברק בכר.
מילה על ברק בכר. קבוצות חכמות ברחבי העולם עושות סקאוטינג על מאמנים. ברייטון, למשל, עוקבת אחרי עשרות ליגות ברחבי העולם כדי לגלות כישרונות אימון. תמיד יהיו להם רשימות של מאמנים שיכולים להיות מחליפים פוטנציאלים למאמן שלהם. זה נכון גם לקבוצה כמו ברנטפורד. בוודאות של 99.99% שמו של ברק בכר מוכר במשרדי ההנהלה של הקבוצות הללו. הן בוחנות הצלחות בליגות קטנות ואז עוקבות אחרי הביצועים של קבוצות המאמנים באירופה. ברק בכר נבחר לא מזמן לאחד מהמאמנים הצעירים המוכשרים באירופה על ידי ESPN אבל היום גם קבוצות פחות יסודיות מברנטפורד וברייטון יתחילו לעקוב אחרי ברק בכר. הוא מאמן שמוכיח את עצמו בכל טורניר, נגד כל יריבה. ברק בכר הוא מאמן לרמות הגבוהות ביותר של הכדורגל. ושם הוא צריך להיות.
מילה על פריז סן ז'רמן. זה די בולט שפריז סן ז'רמן לא הקבוצה הקבוצתית בעולם. שלושה שחקנים - מסי, קיליאן אמבפה וניימאר - לא טורחים לעשות הגנה. זה אומר ש-7 שחקנים אחרים צריכים לעשות עבורם את העבודה. נראה שניימאר ואמבפה בתחרות כישרונות פנימית. הפרגון ביניהם נדיר. לשלב הבתים זה מספיק. נגד קבוצה אמיתית זה שוב יגמר באכזבה. פריז סן ז'רמן יכולה ללמוד משהו על קבוצתיות ממכבי חיפה.