סגור
מיאמי היט נגד מילווקי באקס NBA
מיאמי היט נגד מילווקי באקס. תרבות של עבודה קשה (צילום: Jeffrey Phelps ,AP)

הניצחון של מיאמי היט על מילווקי הוא ניצחון של תרבות לוהטת

מיאמי היט, מקום שמיני במזרח, הדיחה את מילווקי - המדורגת הראשונה. היא ניצחה 1-4 בסדרה. זה אף פעם לא קרה שקבוצה במקום השמיני הדיחה את הקבוצה במקום הראשון בחמישה משחקים בסדרה של הטוב מ-7. ההיט הם בסך הכל הקבוצה השישית בהיסטוריה שמדיחה את הקבוצה במקום הראשון בסיבוב הראשון. זו תוצאה של תרבות קבוצתית מיוחדת

יודוניס האסלם, הסנטר של מיאמי היט, אף פעם לא קלע יותר מ-12 נקודות למשחק. רק בארבע עונות קלע יותר מ-10 נק' למשחק. בריבאונדים הוא מצטיין יותר אבל מאז 2011/12 הוא לא קולט יותר מ-5 ריבאונדים למשחק. הוא גם אף פעם לא רשם יותר מ-0.5 בלוקים במשחק ומ-2015/16 לא משחק יותר מ-11 דקות במשחק לאורך עונה. בשנים האחרונות הוא משחק פחות מ-5 דקות בממוצע למשחק. ועדיין, האסלם - שמשחק במיאמי היט מאז 2003/04 - הוא אחד השחקנים החשובים ביותר של קבוצתו. "הוא עדיין השחקן שעובד הכי קשה כאן", אמר עליו באם אדאביו, סנטר הקבוצה ל-The Ringer. "כשהוא משמיע קול, כולם מקשיבים".
האסלם הוא שומר הרוח. האחראי על התרבות של ההיט. ארכיטקט תרבות.
האסלם, בשנתו ה-20 בליגה, בגיל 40, יגיע ראשון לכל אימון, יעזוב אחרון, ישמור על כושר משחק, ישמר גוף של אל - והכל בשביל להראות לכל אדם בקבוצה שזה מה שצריך לעשות בשביל לשחק במיאמי. "רוב האנשים לא רוצים לעמוד בסטנדרטים מסוימים. הם לא יכולים להיות אחראים לעצמם. אז אני כאן כדי להזכיר להם שהתרבות של ההיט היא לא לכולם", אמר האסלם למגזין GQ. "אני מבין את זה. היו כאן שחקנים שהיו כאן ושנאו את זה. היו כאלו ששנאו אותי. אני מבין את זה. אני לא לכולם".
אריק ספולסטרה, המאמן המבריק של מיאמי היט, משתמש בהאסלם כ"עוזר מאמן" בחדר ההלבשה (עוזר המאמן עם השכר הגבוה בהיסטוריה, כן?). האיש שהוא סומך עליו להכניס את הערכים הנכונים לשחקנים בקבוצתו. ומי שהאסלם לא "מעביר", לא ישחק בקבוצה. לא צריך כישרון מיוחד, צריך אישיות מיוחדת. לא סתם במיאמי יותר מחצי מהשחקנים בסגל לא נבחרו בדראפט בכלל. "חדר כושר, אחוזי שומן, כושר גופני, אם צריך אתה תעשה עוד כמה אימוני קליעות, משחקים 2 על 2... יש סטנדרט. אתה חייב לעבוד", אמר האסלם ל-GQ. "ביום משחק אני וג'ימי באטלר נשחק, הצעירים שלא ברוטציה ישחקו איתנו. מצפים ממך לתת יותר".
ביום-יום, האסלם ידבר עם השחקנים, יבדוק את האישיות שלהם, יפרק אותם באימון אם צריך.
העניין הוא שהאסלם לא רק מחייב את השחקנים לעמוד בסטנדרטים מסוימים. הוא גם תמיד זמין לשיחות עם חבריו לקבוצה. אם מישהו בקבוצה הסתבך, הטלפון הראשון שלו יהיה להאסלם. והוא יגיע לעזור. "הכל כאן שווה. אם אתה סופרסטאר תגיד מה שתגיד, תתנהג כמו שתתנהג, אבל אתה חייב להיות אחראי על עצמך. אתה חייב לדעת איך להתנהג כאן. ואם לא, אני אכנס בך עד שתבין. אני שומר הראש. אם אתה מגיע למיאמי, אתה צריך אותי. לא משנה מה. הכישרון של הילדים היום הוא משהו אחר, אבל אני מברר אם הם קשוחים מספיק. אם יש להם את הקשיחות הזו" סיפר.
אמש, מיאמי היט, מקום שמיני במזרח, הדיחה את מילווקי - המדורגת הראשונה. היא ניצחה 1-4 בסדרה. זה אף פעם לא קרה שקבוצה במקום השמיני הדיחה את הקבוצה במקום הראשון בחמישה משחקים בסדרה של הטוב מ-7. ההיט הם בסך הכל הקבוצה השישית בהיסטוריה שמדיחה את הקבוצה במקום הראשון בסיבוב הראשון. הקבוצה עשתה את זה כי זו התרבות שלה. לא משנה מה קרה בעונה הסדירה וכמה אתה פצוע (איבדו את טיילר הירו ואת ויקטור אולאדיפו בסדרה הזו), אתה משחק כדי לנצח - גם אם זו הקבוצה הכי טובה בליגה.
ג'ימי באטלר, שנתן מספרים אגדיים נגד הבאקס (37.6 נק' למשחק, 6.0 ריב', 59.7% מהשדה, 44.4% מהשלוש), הוא האחראי העיקרי להפתעה הזו. אבל זה בעיקר כי הוא כל כך מתאים לתרבות שהאסלם הוא אחד מהאחראים עליה.
מי עוד אחראי לתרבות ההיט?
מאז שפט ריילי מנהל את מיאמי היט כמאמן, ג'נרל מנג'ר ונשיא לענייני כדורסל והכל, הדרישה המרכזית שלו היא עבודה קשה. אם אתה עובד קשה, הכישרון או התדמית שלך פחות משנים. אריק ספולסטרה, מאמן ההיט, היה שחקן שולי וקיבל עבודה כעורך וידאו בארגון ב-1995. בזכות העובדה שהיה עורך הווידאו הכי חרוץ בארגון. שנתיים אחרי כבר קיבל את הצ'אנס להיות עוזר מאמן של ריילי. הוא קיבל את תפקיד המאמן ב-2008 כי ריילי האמין שהוא האיש הנכון לתפקיד ויעבוד מספיק טוב כדי להצליח בו. ריילי השאיר את ספולסטרה בתפקיד גם כאשר לברון ג'יימס רצה שהמאמן יוחלף. ספולסטרה כמעט ולא מתראיין לעיתונות, כמעט ולא עוסק בתקשורת. העבודה שלו היא בעיקר על התרבות - שימור התרבות וחיזוקה. הדרישות שלו ברורות. שחקנים יכולים לשנוא אותו בגלל הדרישות שלו (אימונים רצחניים, אימונים אישיים רצחניים, דרישות מאוד ברורות ועמידה בסטנדרטים מאוד גבוהים) ולפי עדויות וראיונות שלהם הוא נהנה מזה. "הוא אוהב עימותים. הוא חושב שזה מחזק אותך, מחזק את הקבוצה", אמר קלי אוליניק, לשעבר שחקן בהיט, לאת'לטיק.
1 צפייה בגלריה
פאט ריילי נשיא מיאמי היט בכדורסל
פאט ריילי נשיא מיאמי היט בכדורסל
פט ריילי. בקבוצה מ-1995
(צילום: אם סי טי)

אלו הדברים שמייצרים את עניין "תרבות ההיט" - ביטוי שכבר הפך לבדיחה בטוויטר: יושרה בלתי מתפשרת, מאמץ, אינטנסיביות, קשיחות, עבודה קשה, משמעת. כולם, כל אחד שהוא חבר בקבוצה, יכול להגיע לאן שהוא רוצה כל עוד הוא מוכן להשקיע את הזמן ואת המאמץ כדי להגיע לשם. אין הר גבוה מדי.
בסוף, בסוף, תרבות נוצרת על ידי אנשים שנשארים במקום מסוים מספיק זמן כדי לתחזק ולעבוד על התרבות הזו. פט ריילי, שזכה בהכל בלוס אנג'לס לייקרס והיה המאמן הכי טוב של ניו יורק ניקס מאז האליפות שלה בשנות השבעים, מנהל ומאמן את ההיט מאז 1995. ריילי, אובססיבי עם הצבא, החדיר משמעת בלתי מתפשרת בשחקניו. הוא לא הבטיח דבר, רק שאצלו השחקנים יעבדו הכי קשה שעבדו בחייהם. ספולסטרה נמצא בארגון בערך אותו הזמן כמו ריילי ומאמן את הקבוצה מאז 2008. האסלם שחקן בקבוצה כבר 20 שנה. זה ממש לא לכל אחד אבל כפי שמילווקי באקס יודעת היטב, ההיט - לא משנה איפה הם מסיימים בעונה הסדירה, לא משנה מי נפצע - תהיה קבוצה שתתחרה על האליפות. זו התרבות. אלו הסטנדרטים.