סגור
אוהדים של בית"ר ירושלים שפרצו למגרש לאחר הזכייה בגביע המדינה באצטדיון סמי עופר 23.5
אוהדים של בית"ר ירושלים במגרש, אמש (עוז מועלם)

פרשנות
הפארסה בגמר: בית"ר צריכה להיענש, אבל האשמה העיקרית היא ההתאחדות לכדורגל

אוהדי בית"ר ירושלים פרצו למגרש ופוצצו את טקס הזכייה בגביע של קבוצתם, ולפי התקנון, יש לשלול מהמעודון את התואר; ואולם בעיית האלימות בכדורגל הישראלי לא תיפתר כל עוד בהתאחדות ימשיכו להתעלם מהאוהדים ולהתעקש שלא לנקוט צעדים יצירתיים שיכללו שיתוף פעולה עימם

אמש באצטדיון בחיפה, אוהדי בית"ר ירושלים הרסו את חגיגות הזכייה בגביע המדינה של הקבוצה שלהם. הם פרצו למגרש, הרסו ציוד, גנבו את המדליות של השחקנים והכתימו שוב את התדמית שלהם ושל הכדורגל הישראלי.
על פי התקנון של ההתאחדות לכדורגל, האוהדים שעשו זאת צריכים להיענש בכך שמהקבוצה שלהם יישלל הגביע שבו הם זכו על המגרש. לפי התקנון, "נעברה העבירה במסגרת משחק גביע, תורחק הקבוצה מהתחרות והניצחון יוענק לקבוצה היריבה, ואם זכתה בגביע יישלל ממנה התואר כמחזיקת גביע וכן כל הזכויות הספורטיביות והכלכליות הנובעות מהשתתפותה במשחק הגמר (למעט הכנסות ממכירת הכרטיסים) והגביע יוענק לקבוצה אשר התמודדה מולה במשחק זה".
אם בית"ר לא תיענש לפי התקנון, אז אפשר לגרוס את אותו. ואולם גם אם בית הדין יטיל את העונש החמור ביותר ויעניק למכבי נתניה את הגביע - זה לא יפתור את הבעיה.
והבעיה היא לא של האוהדים. הבעיה היא של המארגנים. והיא ליוותה את האירוע כולו שההתאחדות לכדורגל ניהלה אמש. מאחר שמשחק גמר הגביע התקיים ביום חול (למה בעצם? למה זה לא יום חג?) היו פקקים לא נורמליים בדרך לאצטדיון בחיפה. אחרי שחנו הרחק מהאצטדיון והגיע אליו בהליכה, האוהדים נתקלו בדוחק עצום בכניסה לאצטדיון. ומאחר שהיו תורי ענק, אוהדים פשוט פרצו לאצטדיון. לפי הדיווחים רבים מהאוהדים הגיעו לאזור ללא כרטיסים - ולא היה גדרות מחוץ למתחם שמנעו זאת או מאבטחים שבדקו אם האוהדים שבאו הגיעו עם כרטיסים או לא. ואחרי שריקת הסיום, האוהדים חיכו דקות ארוכות לטקס הגביע - מה שמתח עוד יותר את הקפיץ.
2 צפייה בגלריה
אוהדים של בית"ר ירושלים שפרצו למגרש לאחר הזכייה בגביע המדינה באצטדיון סמי עופר 23.5
אוהדים של בית"ר ירושלים שפרצו למגרש לאחר הזכייה בגביע המדינה באצטדיון סמי עופר 23.5
אוהדי בית"ר ירושלים פורצים למגרש
(עוז מועלם)

2 צפייה בגלריה
נשיא המדינה יצחק הרצוג מובל החוצה מהמגרש לאחר שאוהדים של בית"ר ירושלים פרצו למגרש בסיום משחק גמר גביע המדינהמכבי נתניה
נשיא המדינה יצחק הרצוג מובל החוצה מהמגרש לאחר שאוהדים של בית"ר ירושלים פרצו למגרש בסיום משחק גמר גביע המדינהמכבי נתניה
נשיא המדינה יצחק הרצוג מוברח מהמגרש
(עוז מועלם)
מה המארגנים, כלומר ההתאחדות לכדורגל, עשו כדי למנוע את כל הדברים הקטנים הללו שהובילו לפיצוץ הגדול? האם הוקם מתחם אוהדים לצפייה משותפת במשחק על מסך גדול? האם היה פאן-זון לפני המשחק - דבר שמקובל באירועים מסוג זה? האם חשבו בהתאחדות לכדורגל מה לעשות עם האוהדים שמגיעים לחיפה בלי כרטיס למשחק? האם היו דוכני אוכל ומשחקים כדי שלאוהדים יהיה מה לעשות מחוץ לאצטדיון וכך למנוע את הדוחק בכניסה ולהרגיע את האווירה? האם גורמים במשטרה ובהתאחדות לכדורגל דיברו עם ארגוני האוהדים של מכבי נתניה ובית"ר ירושלים לפני המשחק כדי להרגיע את הרוחות, לשתף פעולה לגבי מופע פירוטכני או טיפו ענק (שלט גדול) או סתם לסדר הסעות בליווי המשטרה למגרש? האם מישהו חשב בגרם אחד של יצירתיות לגבי האירוע הזה?
ובכלל, מתי בפעם האחרונה מישהו בהתאחדות לכדורגל חווה את הכדורגל הישראלי כאוהד? האם מישהו בהתאחדות חושב על חווית יום המשחק כאוהד?
לאורך כל העונה היו אירועים רבים של אלימות והתפרעויות בכדורגל הישראלי, והתגובה היחידה של ההתאחדות היתה עונשים שהוטלו על הקבוצות והאוהדים. העונשים, בדרך כלל, היו קולקטיביים ולא חוקתיים. זה שיטת המקל והמקל. גזר לא נראה באזור בכלל. האם בהתאחדות לכדורגל יבינו מתישהו שרוב האוהדים לא רוצים להתפרע? שרוב האוהדים לא רוצים לעמוד שעות על גבי שעות בכניסה למגרשים? האם בהתאחדות לכדורגל יבינו, מתישהו, שאוהדים הם בני אדם שצריך לדבר איתם ולא עבריינים שצריך להעניש? האם בהתאחדות לכדורגל יבינו שיש לאוהדים ארגונים ונציגים שאפשר לדון איתם ולשתף איתם פעולה למניעת אירועים אלימים ומסוכנים?
אתם יכולים להיות בטוחים שגם האירוע בגמר גביע המדינה, שבו היה צריך להבריח את נשיא המדינה ושר הספורט, לא ישנה שום דבר בתפיסה של ההתאחדות לכדורגל ומנהלי הענף. וזו בעיה גדולה הרבה יותר מהאוהדים האלימים.