$
רכישות

שוק העברות השחקנים: ירידה בהוצאות על רכש

חלה ירידה בהוצאות הקבוצות האנגליות על רכש בחלון העברות של ינואר - זאת הפעם הראשונה מאז 2012 שיש ירידה בהוצאות הרכש של קבוצות הפרמיירליג בזמן החורף

שירות כלכליסט 09:2203.02.19

חלה ירידה בהוצאות הקבוצות האנגליות על רכש בחלון העברות של ינואר - זאת הפעם הראשונה מאז 2012 שיש ירידה בהוצאות הרכש של קבוצות הפרמיירליג בזמן החורף.

 

 

 

כריסטיאן פוליסיק. כל הגדולות מחכות לקיץ? כריסטיאן פוליסיק. כל הגדולות מחכות לקיץ? צילום: גטי אימג'ס

 

המועדונים האנגלים הוציאו בסך הכל 180 מיליון ליש"ט - ירידה משמעותית מ-430 מיליון ליש"ט בשנה שעברה וכאמור, ירידה ראשונה מאז 2012.

 

לפי פירמת החשבון דלויט, כמעט שלישי מההוצאות מיוחס להוצאה של צ'לסי על כריסטיאן פוליסיק (55 מיליון ליש"ט) מבורוסיה דורטמונד - זאת למרות שהוא יצטרף באופן רשמי לסגל הקבוצה רק בסוף העונה. כמו כן, קבוצות רבות באנגליה היו עסוקות בעיקר במכירות שחקנים. מנצ'סטר סיטי מכרה את בראהים דיאס הצעיר לריאל מדריד ושני הבלגים מרוואן פליאני (מנצ'סטר יונייטד) ומוסה דמבלה (טוטנהאם) עזבו לסין. הרכש הגדול ביותר שישחק בפרמיירליג הוא דווקא של ניוקאסל - קבוצה ששוברת את שיא העברות שלה מ-2005. ניוקאסל רכשה את מיגל אלמירון מאטלנטה יונייטד שב-MLS.

 

לפי דלויט המספר הנמוך נובע מפעילות צנועה במיוחד של שש הקבוצות הגדולות שלא "מוצאות ערך" בשוק העברות השחקנים המנופח מדי לטעמן. כמו כן, קבוצות צריכות לצמצם ולהדק את הסגלים כדי להבטיח יציבות פיננסית ומחזור מכירת זכויות השידור בין העונות 2019/20 ל-2021/20 הוא רק גדול במעט מהמחזור הנוכחי. אלו דברים שלפי דלויט "מורידים את הרצון" להשקיע כספים גדולים בשוק העברות השחקנים. טוטנהאם תסיים את עונת 2018/19 ללא רכש כלל - היא הראשונה שתעשה זאת בהיסטוריה של הפרמיירליג. כמו כן, ההוצאה ביום האחרון של יום העברות עמדה על 50 מיליון ליש"ט, ירידה מ-150 מיליון ליש"ט (שיא) בעונה שעברה.

 

למרות הירידה המשמעותית בהוצאה על רכש, הפרמיירליג עדיין היא הליגה שהוציאה את הסכום הגבוה ביותר על רכישת שחקנים בינואר. קבוצות הסריה A הוציאו סכום של 140 מיליון ליש"ט וקבוצות הליגה הצרפתית סכום של 65 מיליון ליש"ט. בגרמניה גם כן הוציאו סכום של 65 מיליון ליש"ט ובספרד הוציאו פחות מ-65 מיליון ליש"ט. בעונת 2018/19.

 

הפרמיירליג הוציאה סכום של 1.4 מיליארד ליש"ט, ירידה מ-1.9 מיליארד ליש"ט בעונה שלפני אבל לפני השנייה בטבלת ההוצאות, הליגה האיטלקית - 1.16 מיליארד ליש"ט (עלייה מ-915 מיליון ליש"ט). את החמישייה הראשונה סוגרות: לה ליגה (885 מיליון ליש"ט -עלייה מ-787 מיליון ליש"ט), הליגה הצרפתית (600 מיליון ליש"ט - ירידה מ-669 מיליון ליש"ט) והבונדסליגה (500 מיליון ליש"ט, ירידה מ-651 מיליון ליש"ט).

 

הצ'מפיונשיפ, ליגת המשנה באנגליה, הוציאה את הסכום השישי הכי גדול העונה: 207 מיליון ליש"ט, שזה יותר מפי 2 מהוצאות של ליגות כגון הליגה ההולנדית והליגה הפורטוגלית.

 

הרכישה של פרנקי דה יונג - מאייאקס לברצלונה בסכום שנע על כ-85 מיליון יורו - לא נחשבת לרכישת חורף מאחר שהוא לא נרכש והושאל חזרה לאייאקס אלא יעבור בתום העונה לברצלונה.

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x